Приятели,

Помните ли „Последният еднорог“ – книгата, поставила началото на „Човешката библиотека“? Нашата библиотечна поредица, която мечтае да събере между кориците си топли текстове, без да се бои от различия в жанрове и теми. Всяка от избраните книги таи силата да ни направи по-чувстващи, по-копнеещи и способни да видим света през очите на другия. Всяка ненатрапчиво ни насърчава да откриваме и сбъдваме онова, за което мечтаем, да бъдем по-волни и безстрашни в самото мечтаене. И когато затворим последната страница, да сме станали по-топли – вътре в нас, към околните хора, към целия свят: да сме станали по-човечни. (Ето как дойде и името на поредицата.)

Днес, седем години по-късно, екипът на Човешката библиотека ви представя (със затаен дъх :) превода на „Песента на ханджията“ – друг роман на Питър С. Бийгъл. Вероятно най-изящният му… но това ще прецените сами. Оставете се на песента, понесете се по нея...

Три мистични жени, три опасни магьосници, три вълшебни самодиви изплуват от мрака и не вървят пряко към обичайните пътеки от светлина, а се крият в сенките, водени от закони и обещания, които отдавна са престъпили... и все пак горят, горят отвътре да спазят.

Шепи от улики към несъществуващи престъпления, нишки на загадки, които не търсят решение, капки идеи, които попиват и покълнват седмици след последните думи.

Една магична история, изпълзяла изпод кълба непрогледна мъгла, водена от мелодия отвъд живота, водеща към дълбините на смъртта, и отвъд...

... Ако искате да сте По-желали – онези читатели, които вярват с ум и сърце, че тази книга заслужава да влезе в поредица „Човешката библиотека“ – по-желайте книгата във формата по-долу!

Ако искате да продължим да издаваме преводни книги – помогнете ни!

„Песента на ханджията“ е готова като електронно издание. На хартия ще я издадем само ако се съберат поне 300 предварителни поръчки, от които поне 100 – предплатени.

Разчитаме на вашата помощ с разгласата. Целта ни е дръзка: поне 700 платени книги. За да има смисъл чутовният труд на преводаческо-редакторската ни кавалкада. Разказваме подробностите в този запис.

„Песента“ струва 4 лева в електронен вариант. Цената ѝ на хартия вероятно ще е 12 лева (зависи от броя на поръчалите). Може да платите е-изданието или да предплатите хартиеното по някой от тези начини.

Ето и събраните до момента поръчки:

  • Поръчани е-книги: 101

  • Поръчани х-ниги: 42

  • Платени е-книги: 74

  • Платени х-ниги: 16

Ако искате да се включите с друга помощ при разгласата – споделете в специалната ни тема във форума или ни пишете през формата долу.

Ако още се колебаете – надникнете в книгата.
Художник: Катерина Данаилова

... Отяздиха със изгрева на слънцето над тях,
бялата като кралица, черната като монах,
кафявата запяла, на радост глашатай,
а аз ще имам да си търся нов ратай...