Search found 540 matches
- Sat Dec 26, 2015 7:42 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Добрите образци
A dialogue in questions: [quote="In "Harry's Note," Theodore Sturgeon"]His questions … only once did the Man from Mars ever make a statement. He only asked questions.(...) “Mind answering some questions?” “I guess not. Mind if I ask some?” “Why should I object? What you want to know?” Harry pondered. ...
- Fri Apr 08, 2016 11:31 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Как четем критиката
Eclipse, a user on Alora Fane, wrote about developing a 'rhino skin' in response to harsh (and unfair) criticism. I write. Short stories mostly. And most of the feedback I get from people--even my close friends--is resounding silence. Now, this can be extremely demotivating: I'm not writing for ...
- Fri Apr 08, 2016 6:18 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Как пишем критика
И като продължение на тоя разговор : As a wannabe writer, I can relate a lot with the "silence" that people give me when I ask them what they think about my writing. This is quite frustrating, but in hindsight, it's a sort of criticism in itself. I'm not sure how much of silence is 'criticism' (i.e. ...
- Tue Apr 19, 2016 9:12 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Тема за искане и даване на помощ
Моля да ги светнеш и за съществуването на римската цифрова система. Наполовина или много по-пестелива от тяхната.
- Mon Oct 10, 2016 3:02 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
Първи писателски курс на Любомир Николов (Колин Уолъмбъри) https://www.facebook.com/events/1780193375571541/ Заповядайте на уводната среща с Любомир Николов, със свободен вход, тази неделя от 19 часа в Книжен Център Славейков. Там ще можете да се запознаете лично с всичко относно този уникален курс, ...
- Wed Oct 19, 2016 7:46 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Тема за коректори
Още за казусите „нищо(,) че“, „добре(,) че“ и „взе(,) че“:
За някои премеждия на съюза „че“
(Но да бяха споменали и името на автора...)
За запетаята пред „че“
(С участието на Павлина Върбанова в коментарите.)
За някои премеждия на съюза „че“
(Но да бяха споменали и името на автора...)
За запетаята пред „че“
(С участието на Павлина Върбанова в коментарите.)
- Tue Jun 27, 2017 3:46 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Как четем критиката
Сибин Майналовски написа в Goodreads отзив за „Групата от ада“ на Снеж. Ако отзивът имаше по-инакво естество, щях да го пусна в общата ни тема за книги . Сега пускам само коментара си към него (понеже в Goodreads може и да се изгуби безследно – а такъв „критически подход“ заслужава увековечаване ;): ...
- Sat Oct 01, 2016 3:19 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Раздумки на коректори
Мое саркастично височество ще запази погнусено мълчание.След седмица се отправям на дванадесетдневен курс, 10 от които ще прекарам в мълчание.
- Mon Apr 23, 2018 8:55 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Искате ли да упражним малко самостоятелно мислене? „Приоритет“ е с латински корен „приор“/prior (което значи „предишен“ или „по-старши“) и латинска наставка „-итет“. При това ...
- Thu Jul 26, 2018 1:22 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: КАФЕ-ПАУЗА
Тия дни се навършва почти един месец откакто не съм работил по настоящата си книга. Един месец, откакто не съм писал. (Добре де, това второто не е баш вярно, но така се губи акцентът. :x ) Това, предвид житейските ми планове, не се отразява никак добре на психиката ми. Не помага и фактът, че вече се ...
- Tue Feb 26, 2019 10:07 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част
Цяла седмица не съм пипала аутлайна. Не знам защо забих така, не е като да не запълних част от дупката, която имах след кулминацията. Днес си разписах някои по-големи стъпки, които ми предстоят, и си поставих някои срокове. До 26 март съм планирала да приключа с аутлайна, магичната система и създаван ...
- Sun Mar 03, 2019 12:56 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част
That was so sweet! :D Thank you! Отчитам си доста голям прогрес само за няколко месеца. :) В началото не можех да кажа, че пиша, камо ли да кажа, че пиша роман. Беше "нещото" или "историята". :) Сега плямпам за романа наляво-надясно с тотален кеф. :) :D Плюс това последните два дни напреднах доста до ...
- Sun Nov 17, 2019 11:05 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Според мен, ако Раят е с главна, следва и Земята да е. А и все пак, говорим за планетата, не за пръстта – нали? Само в първия пример би могъл да се зачуди човек, но според мен навсякъде главна.
- Sun Jan 12, 2020 6:13 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Как го правят другите?
Читателски клуб за пишещи хора ( https://www.facebook.com/events/798926103919273/ ) Скъпи пишещи другарчет ...
- Fri Jun 17, 2022 10:38 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културните среди: лакът до лакът; без пресекателни; или?
I have a ready-made book for you: The Interpretation of Cultures :D My reply to that would depend on my mood. I`m not sure what mood, precisely, I`m currently in, so I`d better give a few: mean, cool and lyric (sentimental?). I`d (meanly :twisted: ) recommend "Apocalypse Culture" (ed. Adam Parfrey ...
- Thu Jun 16, 2022 10:55 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културните среди: лакът до лакът; без пресекателни; или?
The soul of wit may become the very body of untruth. However elegant and memorable, brevity can never, in the nature of things, do justice to all the facts of a complex situation. On such a theme one can be brief only by omission and simplification. Omission and simplification help us to understand ...
- Sun May 22, 2022 10:09 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Писателска работилница на море, лято 2022
До 22 май: Решаваме датите за лятната писателска работилница Пишещи приятели (: Ако имате интерес към едноседмична работилница през лятото, моля до 22 май, неделя, да ни кажете: През кои периоди в интервала 5 юли – 31 август НЕ можете да се включите в работилницата? Внимание! Пращайте отговорите си ...
- Sat May 28, 2022 1:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Вероятно обяснението ми горе не се разбира ясно. Казусът не е с прякорите (те винаги се пишат с кратък член), а дали – и при какви условия – заглавия, които съдържат пълен член, могат да станат с кратък член.
- Fri Nov 06, 2020 10:36 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Раздумки на коректори
(Май си нямаме тема за баш такива въпроси.)
А аз имам хулиганско обяснение (a.k.a. не ме цитирайте пред Института за български език): Понеже „промисъл“ (като „замисъл“ и „размисъл“) съвпада с „мисъл“ на случаен омонимен принцип. Сверете къде са им ударенията.
А аз имам хулиганско обяснение (a.k.a. не ме цитирайте пред Института за български език): Понеже „промисъл“ (като „замисъл“ и „размисъл“) съвпада с „мисъл“ на случаен омонимен принцип. Сверете къде са им ударенията.
- Mon Sep 23, 2013 10:22 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Калоян и златният печат
Отзивът ми в Goodreads : Тази кн ...
- Thu Aug 07, 2014 1:31 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Съветник за Visual Novels
Разговорник
Или: Как да правите по-малко физиономии (и повече смисъл), като попаднете в компания на отаку
Или: Как да правите по-малко физиономии (и повече смисъл), като попаднете в компания на отаку