Search found more than 1233 matches

Return

by Radiant Dragon
Thu Jul 18, 2019 8:02 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Писане на английски език? / Let's write English ;)

Dan Simmons used similar (albeit vastly more simplistic) reversed structures in the Hyperion Cantos. Instead of - "Take the next shuttle to the skyport," she said - he'd write sometimes "Take the next shuttle to the skyport," said she. It was mildly baffling for me, because one of the first things ...
by Кал
Thu Jul 18, 2019 11:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Писане на английски език? / Let's write English ;)

Double quotation marks are the general rule in American English; single quotation marks, in British English. (And then there's the rule of quotes within quotes.)

This discussion seems to explain the "she said/said she" case both correctly and concisely.
by Radiant Dragon
Tue Jul 23, 2019 8:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Let's talk English

През годините бях чувал бая лафове-евфемизми на тема "еди-кой-си е тъп ръб", като: - wasn't the sharpest tool in the shed - not the brightest bulb in the chandelier - a few cards short of a full deck - the light was on but nobody was home и тн., обаче ето тази фраза ме разби: "somewhere, a village wa ...
by Кал
Thu Aug 08, 2019 10:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Share the Joy

The Bronzeville Bee, personal rejection of "Fantasy in Bulgaria": I wanted to let you know that I have decided to pass on this article. There's a lot of potential here, but it reads more like a history of the genre, and while that has a certain level of interest, I'd like to see who the top fantasy ...
by Кал
Mon Mar 23, 2020 9:09 am
Jump to forum
Jump to topic

Compelling Science Fiction, acceptance: Dear Elena, Thank you for submitting your short fiction "Two Moons" for consideration. We very much enjoyed your story, and would like to purchase publication rights from you! Within the next few weeks we'll be sending you a purchase agreement through "SignNow ...
by радина666
Fri Apr 10, 2020 9:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Българска литература извън България

БНР: Фантастика от Кърджали ще се чете в Русия Двама бивши съученици Кирил Добрев и Валентин Иванов от години са творчески тандем, познат в областта на фантастиката. Техният разказ "Разказвачът на приказки служи на нравите" излезе преди дни в Русия. За първи път от 30 години на руски език се публикув ...
by радина666
Fri Apr 24, 2020 8:48 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Българска литература извън България

В сайта „Лаборатория фантастики“ излезе обзорът, който е послепис към книгата „Третье пришествие“:

Современная болгарская фантастика

Честито!
Ради
by Кал
Fri May 15, 2020 10:07 am
Jump to forum
Jump to topic

Отзивче за The Kerezstury TVirs:
On Amazon, Amazon Customer wrote:Popov's "The Keresztury Virus" is a new kind of cyberpunk that makes go looking for his other writing.
by chobihells
Tue Nov 27, 2012 8:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Непоискано добро

Популяризирам при мене си - покрай конкурса сума ти изр... талантливи млади автори ми влезнаха у блогчето да видят коя е киселата лелка , която им казва, че не заслужават книжна слава. А някои даже са положително настроени :) http://annahells.wordpress.com/2012/11/27/непоискано-добро-нов-роман-от-све ...
by Кал
Wed Nov 28, 2012 11:51 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Непоискано добро

Ба, дублиране. То все едно някой го чете тоя форум...

*хихик*
by Кал
Thu Dec 06, 2012 2:03 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: За книгите и хората

Още мъничко концентрат за мене: When I read, I look for books that have the power to change: ourselves and our world. And, if possible, change us for the better. :D I've added two books that have shaped me as I grew, and still do: The Last Unicorn and The Broken God . I would also add Michael Ende's ...
by Кал
Wed Jan 30, 2013 10:01 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Да пробудиш драконче

Spoiler
С най-новата „Царска заръка“ – мож я дръпна от шаблона с е-книгите на Теллалов в poslednorog-а.

Тия последните съобщения май са за темата на „Царска заръка“. М?
by AllyVRK
Mon Mar 23, 2009 3:09 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: За книгите и хората

За Карл Май - амин!
Кой е стигнал до където са Хората, без да е попадал на млади години по един или друг начин на това, за което е писал Карл?!
Мен лично "Горски призрак" ми е една от любимите по човечност, заедно с "Коледа".
by Кал
Wed Apr 10, 2013 9:48 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Песента на ханджията

Виж ти, виж ти... (И ти виж. :D)

Авторското ателие на „Моята библиотека“ – пред пуск

(И мое питане за кампанията за „Песента на ханджията“.)
by Кал
Mon Apr 15, 2013 11:42 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тринайсетте цвята на дъгата

Разпратено за медийна разгласа: „Тринайсетте цвята на дъгата“ е първата антология с български разкази, включена в поредица „Човешката библиотека“ (http://choveshkata.net/blog/?page_id=13). Антологията е съвместно издание на фондация „Човешката библиотека“ и Дружество на българските фантасти „Тера Фан ...