Search found more than 1233 matches

Return

by Кал
Sat Jan 14, 2012 12:30 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Помежду ни

Сега те разбрах.

Младежът пише фантастика, явно. Ненаучна. :D

Айде на живо другото...
by Люба
Thu Nov 16, 2017 11:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

Споделено в соц мрежа и предавам нататък - темата е ... любопитна: Публична панелна дискусия „Човекът зад лъскавата фасада на модните обувки“ с участието на Rokeya Rafique и Ahmed Kutubuddin от Бангладеш в рамките на проект “Смени си обувките“. Елате на 17.11.17 в Център за култура и дебат „Червената ...
by Люба
Sun Aug 26, 2012 6:17 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Добродеятелни акции

Втора добродеятелна и доброхранителна обява - някой, ако иска хубаво гледана био леща от био мислещи и живеещи хора от Средец, моля да ми пише, за да помогне да си пласират продукцията. Показателно е, че по-малко от 90 човека за по-малко от седмица се организираха да изкупят около тон (моля, това не ...
by divna3
Mon Feb 23, 2009 11:35 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнството, вярата... и още

Всичко прочетено до тук ме навежда на мисълта, че Бог си е прав, ама човека го приема криво, поради много мъдруване. :D
Няма как да се води теологичен спор без да се изпадне в някакво залитане, затова е най-добре тези неща да се оставят на духовното ни възприятие. :mrgreen:
by Люба
Fri Nov 30, 2012 10:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Общополезности

Не знам дали тук, но исках да споделя 1-2 онлайн магазина за книги Първото може и да съм пускала нейде вече - цени често по-ниски от амазон евтини нещица и също важно - безплатна доставка в Европа http://www.bookdepository.com Второто - с доставка и за Европа (е, скъповата идва доставката - около 3+ ...
by Кал
Tue Dec 11, 2012 6:41 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Образованието

И понеже в съседната тема споменах за готвените промени в Закона за училищното и предучилищното образование – явно е време и това да кажа: Приятели – Ако имате познати ученици - будни, търсещи момчета и момичета - - в 9. или 10. клас - искам силно да им препоръчам Колежите на обединения свят , като ...
by Atriell
Thu Dec 20, 2012 11:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Смислени споделения, които ИЗОБЩО не са за „Помежду ни“

А аз сега се връщам от кино. И като гледах хората наоколо, нямаше как да не си спомня оня забавен разговор между Кал и Еви, онази вечер у Любето - за Атласа и кой го гледа и кой какво е разбрал и т.н. Седя си аз на масичка с кафенце и тортичка, 10-15 мин. преди началото на филма. На съседната масичка ...
by Кал
Sun Dec 30, 2012 2:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

Молба: ако видите недомислици, неясноти или дупки в долния превод - пишете! Да го стягаме, докле е време. Уачовски: Как „Атлас на облаците“ изключва зрителите от Матрицата Интервю на A.V. Club с Лана и Анди Уачовски (избрани откъси; пълният текст на английски език е тук: m#41; Превод: Илка Чечова Ре ...
by Люба
Fri Jan 04, 2013 12:32 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Общополезности

http://ucha.se/

Сайт на един прекрасен младеж, завършил Априловската гимназия в Габрово

Публикувани са над 700 безплатни видеоурока по най-трудните предмети за ученици от 5 до 11 клас. И тази статия казва, че дава тоз метод много добри резултати само за седмица
by Кал
Tue Jan 08, 2013 8:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

Нов български университет

Да направим малко реклама на родната алма матер. Че нещо твърде много я хранят чул-недочулите, преживял-непреживелите... Как се учи в Нов български университет, без пари (или почти) 1. В последния си клас се записвате (и се явявате – впрочем това е последният път, в който ви третирам като иди америк ...
by Кал
Mon Jan 14, 2013 11:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Нов български университет

Всички примерни варианти на ТОП, с които разполагам.

Има още един, от 2008-а - но той е достъпен на сайта на самия НБУ.
by Люба
Fri Jan 18, 2013 6:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

И от мен един линк от готин преподавател и човек оттам

Десислава Бошнакова

Със специално пожелание за един мой приятел оттук - да чете между редовете и да търси общото послание и истина за красотата от висшето образование ;) (т.е. не се ограничавайте само до НБУ)
by Кал
Thu Jan 24, 2013 12:46 pm
Jump to forum
Jump to topic

Съмнявам се да има резултат, с пощата. Като всяко друго учреждение, и НБУ са understaffed.

С телефоните става, но се иска упорство.

(А това, че ти „пищи“, вероятно значи, че си попаднал на факс линия. Не звъни на тоя номер повече.)
by frog
Tue Jan 29, 2013 3:45 pm
Jump to forum
Jump to topic

Благодарявам за препоръката :} Всяка сряда от 19:30 до 21:20 по програма " Христо Ботев " на БНР (на БНР като цяло сайтът им яко куца) - предаване "Контрапункт" за съвременна музика, старинна и jazz. Старинната линия я води един хубав глас ;} . Не че и на съвременната не е хубав, ама не е като на ст ...
by Люба
Thu Jan 31, 2013 2:18 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ето още нещо добро. Вход май с покани. Но не съм проучвала откъде се сдобиват. Който търси, ще и намери. Важно е съдържанието да знаем Удиви ме, че Община Банско била съорганизатор. Явно това е нова стъпка в промотирането на ски туризъма в района ... нетипичен поглед, но ... От 11 до 14 февруари Полс ...
by Кал
Sun Aug 21, 2011 12:09 pm
Jump to forum
Jump to topic

НЕ на хартиените книги! (... Оти така, бре? :()

Ето зат'ва : ... от началото на юли преставам да си купувам хартиени книги. Вчера преля и последното ми шкафче. Купчината с книги на ЧоБи, които си чакат стопаните, в момента надхвърля 1000 книги. Имам само една стая, и не искам повече. Парите, които ще се освободят, отиват за електронни книги. По-г ...
by Dante Lee
Mon Feb 04, 2013 6:01 pm
Jump to forum
Jump to topic

plakat proba 00 nachalna MT.JPG Покана за театър: (Пламен Глогов – по-известен в инет като sarcomadroll – е... несравняем и неописуем. В смисъл на „каквото и да ви кажа, няма да ви подготви за реалността“. Може би си го спомняте от разказа „Афузел“ в един от предните ни алманаси „ФантАstika“.) Аз ми ...
by Кал
Sun Feb 03, 2013 11:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Cloud Atlas / Атлас на облаците

На долното му липсва форматирането и подредбата. И, предполагам, целостта. Но поне спазих срока – да? ;) ~ След „Аватар“ през 2009-а спрях да ходя на кино. ~ Не само заради следния анекдотичен случай: ~ Малко предистория: В Човешк ...