Search found more than 1233 matches

Return

by Светлана
Sat Sep 26, 2015 11:38 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Не-културни събития

Здравейте! Отдавна не съм писала. : )

Каня всички, които са в Търново или ще имат път към Търново на едно събитие, което организирам по случай световният ден на вегетарианството. : ) Ще изработваме и хранилки за птици. : )))

https://www.facebook.com/events/428744147314904/ - заповядайте. : )
by Светлана
Sun Sep 27, 2015 8:17 pm
Jump to forum
Jump to topic

Още една покана за събитие, което се организира от БВО. Флашмоб на тема убиването на животни с цел създаване на дрехи от естествена кожа.

Заслужава си да бъде подкрепено.

https://www.facebook.com/events/320714838052718/ -- подробности, тук. : ))
by Кал
Sat Oct 24, 2015 12:02 pm
Jump to forum
Jump to topic

“Какво свързва България и Намибия?: Свободна прожекция на германския еко филм “Йелоу кейк: лъжата за чистата енергия” и открита дискусия с една от вдъхновителките му – Бертхен Корс КОГА: 26 октомври 2015 (понеделник, Димитровден) от 18,00 часа; КЪДЕ: Нов български университет, Корпус 1, зала 310; * ...
by Люба
Wed Nov 11, 2015 1:51 am
Jump to forum
Jump to topic

Българска Асоциация Биопродукти (БАБ) ще участва в изложението „Interfood & Drink“, което ще се проведе в периода 11-14 ноември 2015 г., в Интер експо център - София. На свой огромен щанд в специализираната Биозона, десе ...
by Кал
Wed Nov 11, 2015 10:26 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Приятелите от Shadowdance са сглобили: Класация: Топ 15 научнофантастични романи ... И Random вдигна залозите: Слагайте ги в лични класации тези предложения, ако се съберат достатъчно мнения с личен топ 10, ще покажем каква е вашата класация, на читателите. Може да напишем и статии за книгите в нея, ...
by Люба
Mon Nov 23, 2015 2:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Остават по-малко от седмица от Велошествието за климата. Приканваме ви активно да споделяте събитието и да каните участници през следващите дни до събота. Ето и линк към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1645977835684041/ Програма: 15:00 ч. - Сборен пункт езерото „Ариана“ - Ще им ...
by Кал
Tue Nov 24, 2015 1:06 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

Пак за „Златната ябълка“:

До 14 декември тече Kickstarter инициативата за набиране на средства. Участвайте и разгласяйте!

(Добавих и в поста на Люба.)

(И в моя блог. Ако никой не възрази, предлагам да обявим и в блога на ЧоБи другата седмица.)
by Люба
Fri Nov 27, 2015 6:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

Здравейте! Времето? Къде? В офиса съм. Български плодове и зеленчуци? Шегуваш ли се! Климат? Не ме занимавай, пускам климатика... Какво? Предизвикателства? През последните 25г. на технологична и IT революция, животът ни целият обрасна от copy paste решения над които не се замисляме, решения които съ ...
by Кал
Fri Dec 11, 2015 3:15 pm
Jump to forum
Jump to topic

Стартира обречен на успех български проект - играта на карти "Wolfed" ("Мафия", "Werewolf"). Изключителните илюстрации са дело на Светослав Петров ("Котарака и Черният нарцис", "Призвание герой") и Валери Петков: https://www.kickstarter.com/projects/718481398/wolfed-a-werewolf-card-game?ref=nav_sear ...
by Кал
Sun Dec 13, 2015 11:37 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: НЕ на хартиените книги! (... Оти така, бре? :()

Наско ми прати следния материал: Вестник „Животът днес“: Мишката не можа да изяде книжката Специалисти от изследователската компания Nielsen Norman Group проведоха простичък експеримент. Предложиха на група доброволци да прочетат един от кратките разкази на Ърнест Хем ...
by Adi
Mon Dec 14, 2015 4:39 pm
Jump to forum
Jump to topic

Премиера 5 в 1 - Новите книги на "Сдружение книги-игри" в Пловдив 16 декември /сряда/ 18.00 часа Културен център Тракарт - Пловдив Културен център - муз ...
by Кал
Thu Dec 17, 2015 1:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Подари ми история

Лъч wrote:Въобще, как ви звучи идеята да четем по роли книги като "Да пробудиш драконче"? (-:
Само да вметна, че от около седмица Илка записва „Да пробудиш драконче“ (с разрешение от автора :)) и май е точно за тая инициатива... но трябва да сверя с нея.
by Люба
Thu Jan 14, 2016 9:40 pm
Jump to forum
Jump to topic

Форум “Време за действие” 2016 е ежегодна инициатива н ...
by Кал
Fri Jan 15, 2016 10:34 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

„Виктория“ е сякаш най-красивият български филм, правен след 1989-а. („Сякаш“, понеже ми е рано още – нека ми поутихне ...
by Люба
Tue Jan 19, 2016 12:28 am
Jump to forum
Jump to topic

8-и фестивал на киното от Близкия изток
и Северна Африка

Sofia MENAR Film Festival
14 януари - 31 януари 2016

Дом на киното, Евро Синема, Културен център G8,
Къща-музей Панчо Владигеров, Чешки център, Институт Сервантес

Програмата: http://www.menarfest.com/
by Кал
Tue Jan 19, 2016 12:46 pm
Jump to forum
Jump to topic

Уважаеми колеги, Бихме искали да ви поканим на официалното откриване на проект „Светло бъдеще за черния лешояд“ LIFE14 NAT/BG/649, финансиран от програма LIFE на Европейския съюз. Откриването ще се проведе на 22.01., петък, в Хотел Света София, ул. Пиротска18 Програмата на събитието е както следва: ...
by frog
Wed Jan 20, 2016 1:40 pm
Jump to forum
Jump to topic

филм, който разказва за това как се купуват протестери, тоест как се организират платени протести в последно време. Филмът е утре, в 19 часа, с безплатен вход. Таман време за почивка от многото сесийно четене! Каня ви на прожекция на късометражния ми филм „Стопанинът на къщата“, в четвъртък от 19 ча ...
by frog
Sun Jan 24, 2016 11:58 pm
Jump to forum
Jump to topic

След НДК веднъж, след 2 бр. в Пловдив/Бургас в една вечер, след Варна, след други два броя в Люмиер в една вечер този филм ще го дават отново пак по изключение - 27 и 28 януари (сряда/четв.), 19 ч., Люмиер. Сигурно 12 лв. https://www.facebook.com/events/1677034295868321/ "Някой посети душата ми" по ...
by Кал
Mon Jan 25, 2016 9:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Образованието

Тая година кандидатстването за Колежите на обединения свят ще е до 24 януари 2016 . Вижте Наско , един от новите ни ученици там. И ръчкайте будните си приятелчета в 10/11-и клас отсега. Повече инфо ще има на горния линк. Срокът за кандидатстване тази година е удължен до 10 февруари . Ето и новите ус ...
by frog
Wed Feb 03, 2016 1:27 am
Jump to forum
Jump to topic

9 февруари 2016,18:00 часа, Нова конферентна зала, СУ - "Европа и бежанците: на ръба на извънредно положение ли е Европа?" - публична лекция на Леонардо Счиочет http://slav.uni-sofia.bg/index.php/evropa-lektsija Февруарската програма на Свободния център за свободни хора https://www.facebook.com/freec ...
by Люба
Sun Feb 07, 2016 1:48 am
Jump to forum
Jump to topic

ЗАПОЧНА ГЛАСУВАНЕТО В ЕВРОПЕЙСКО ДЪРВО НА ГОДИНАТА 2016 Дъбът от Дунавския парк в Силистра е българският претендент за титлата Днес започва гласуването в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2016”, съобщиха организаторите на инициативата – Асоциация „Партньорство за околна среда” в Брю ...
by Люба
Tue Feb 09, 2016 12:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Фондация „Блулинк” в партньорство с гражданско сдружение „Инит Лаб” и Общество.бг имат удоволствието да отправят покана към активните граждани, доброволците, представителите на НПО и различни граждански инициативи за регистрация за участие в обучителна работилница „Стратегическо ползване на IT”. Рабо ...
by Кал
Tue Mar 22, 2016 10:40 pm
Jump to forum
Jump to topic

Връщам се аз от „Граждани за гората“ (с едно страхотно ръководство, което най-сетне реши дилемите ми спрямо FSC и техните сертификати за хартия)... и що да видя в пощата си? Здравейте приятели, Тази пролет Зеленият Отбор ще има доброволческо залесяване 3 уикенда. Започваме тази събота и неделя 26-27 ...
by Люба
Thu Apr 14, 2016 12:13 am
Jump to forum
Jump to topic

За който не е успял да гледа филми от София филм фест - една добра възможност да навакса http://www.dnes.bg/sofia-film-fest/2016/04/12/onlain-filmite-ot-sofiia-film-fest.299172 Ако сте пропуснали филм от София Филм Фест, а много искате да го види ...
by Люба
Sun Apr 24, 2016 8:43 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Образованието

Вчера провеждахме едно обучение-с-елемент-на-копнеене с младежи от 6.-7.класове в 6 северозападни училища. Изключително будни, мислещи и активни де ...
by Triumpha
Mon Apr 18, 2016 2:46 pm
Jump to forum
Jump to topic

На 26-и април от 19.30 ч. в зала "Триадица" в София най-голямото училище по хип-хоп танци в България - The Center - представя танцовия спектакъл Dribble, в който ще участват групи от всички зали на The Center в страната, както от професионални танцьори, така и от начинаещи. Което ще е и моето бойно к ...
by Cliff_Burton
Fri Apr 22, 2016 11:43 am
Jump to forum
Jump to topic

AVANTASIA и MYRATH са първите две групи за "Kavarna Rock Fest 2016"

Знам, че тук има фенове на Avantasia тъй че споделям новината за първият им концерт в България :) А Myrath не бях ги чувал досега, но преслушах 2-3 песни, доста интересни са ми.