Search found 392 matches
- Mon Jan 08, 2018 11:24 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Трансхуманизъм, търсене на Аз-а и футурологична сингуляр
Ха, гле'й ся к'ви смехории, ще праскам примери преди да съм уточнил дефинициите в opening post-а. :mrgreen: Ама тъй ми се получи деня, така че поне някакъв интелигентен принос да дам сега. Благодарение на Кал, съм запознат със Зиндел. Какво още: NB: Голяма част от примерите, които ще дам, не съм имал ...
- Wed Jan 10, 2018 1:24 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
Който е разочарован от бозата на Емерих, наречена Godzilla (1998), нека си оправи вкуса с това: Godzilla: The Series Анимацията е учудващо добра (не чак на нивото на Gargoyles, но все пак) и се харесва до такава степен, че дори в Япония е на почит. <-- And that's saying something. Мда... има си бонус ...
- Fri Feb 02, 2018 10:35 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Feb 12, 2018 6:25 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Любимите компютърни игри
Една мечта по-малко в живота: The CRPG Book Project От една страна ми е ма ...
- Fri Feb 09, 2018 2:58 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Откъде се информираме?
Какво написах в чат-темата по-рано (не си спомням как се линкваше към директен пост): Днешните т. нар. content creator-и са утрешните жаргонавти на Питър Уотс Сега, пояснение на самата теза в кратц ...
- Sat Mar 03, 2018 12:15 am
- Jump to forum
- Jump to topic
А пък аз, гледайки днес поредният рандъм Ютуб анализ на тема комп игри, попаднах на една супер интересна информация, която ми даде качествено нов тласък за моето проучване на тема "Защо (повечето) нови игри suck-ват като техническо изпълнение и стабилност?" (Главно се отнася за triple A заглавия и ви ...
- Thu Mar 08, 2018 1:37 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Когато влизаш да провериш някакъв сай-фай термин как беше на английски (не че се сещам и на български сега, де) и попадаш на тотално случайна, но екзотична информация: Cuban Sci-Fi В смисъл, it makes sense, в крайна сметка, че научна фантастика най-вероятно се е писала (и се пише и до днес) в Куба, н ...
- Sat Mar 17, 2018 2:16 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Както бе написано в съседната тема: Наченки в киното? Show me! (But not in this particular topic, probably. ;) ) Та, тази вечер гледах Bright . Да, да, видях из нета, че най-вероятно е духовен римейк на Alien Nation и приходящите продължения. (<-Т'ва също съм си го заплюл да го гледам, мжд.) Не е в т ...
- Mon Mar 19, 2018 5:56 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Настолни (вкл. бордови) игри
Munhkin е супер забавна (във всичките ѝ "разновидности") и правилата всъщност са доста прости. Предимство е и фактът, че маменето е офицално разрешено, ако не те хванат. (Да, сериозно. :) ) Замислям се всъщност дали да не разработя нещо базирано върху нейните правила, но с мой homebrew flavor. Катан ...
- Sat Mar 24, 2018 2:39 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Ранен период (2000-2004) ... Втори период : В чужбина (2004-2007) ... Трети период : Университет (2007-2011?) ... Четвърти период : Работен, преди стийм (2011?- 2015) ... Пети период: Steam (2015-до сега) ... Интересен формат. Чудя се и аз дали да не си разкажа в някой път така моята гей ...
- Tue Apr 03, 2018 2:47 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Пускам този линк в тази тема, защото е свързана/го открих покрай хобито ми за компютърни игри, но смятам, че нещата описани в статията, са доста отвъд скромната сфера на интерактивните медии: http://www.lostgarden.com/2011/03/gdc-2011-game-of-platform-power.html А ето и откъде попаднах на материала н ...
- Wed Apr 04, 2018 3:48 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
П.П.П. Графиката на Defender's Quest е сладурска, а историята започва добре. :) ... Обаче писането на ниво реплика не ме вдъхнови да продължа отвъд Act 3. По-забавно е от повечето, което съм виждал, но няма дълбочината на примерно Tobias Cornwall, of Taming Dream s fame. (Пък и в момента съм се отда ...
- Thu Apr 05, 2018 3:27 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Нямах предвид ситуациите тип "книга-игра" сами по себе си, а фактът, че извънземните артефакти, на които попадаш в Surviving Mars, са game changers. Тръгнеш ли да експлоатираш (или дори изследваш) тези артефакти, последиците (невинаги незаб ...
- Mon Apr 16, 2018 2:19 am
- Jump to forum
- Jump to topic
https://www.youtube.com/watch?v=__q_Nx9WbgY&list=PLI1L9JVl6TFdwfvKUuebNp_zOAL5XXDT5 Серия видео клипове, изследващи lore-a на Drakengard/Nier/Nier Automata. Игрите са правени от много хора, но зад по-голямата част от историята и сюжета стои един човек - Йоко Таро, и са слабо свързани откъм setting. ...
- Mon Apr 23, 2018 10:27 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
Тази идея я имах още през 2012-а, обаче тогава обстоятелствата (и обратната връзка от малкото хора, с които я споделих) я застреляха. Изглежда обаче не съм бил единствен с такава мечта. https://twitter.com/ethanschoonover/status/987545539947380738 Линкът говори сам за себе си, макар да трябва да се н ...
- Sat Apr 28, 2018 2:55 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Така. Първо, да се оплача, че днес имам да пресаждам цветя, а не да потъвам тепърва в дискусии за Живота, Вселената и Всичко останало. (Пък и ще вземе горкото ми творчество да пострада пак. You monsters! ) Стивън Ериксън разказва за предстоящия си роман . И - oh boy, oh boy - какви неща разказва... . ...
- Tue May 01, 2018 6:50 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Hand of Fate 2 много ми беше привлякла вниманието при излизането си, особено след единицата. За (мое) съжаление, проектът според мен все още е на твърде концептуално ниво, с недостатъчно дълбочина на отделните елементи. (Което ми напомня за SpellForce поредицата - същият чутовен потенциал, ама уви... ...
- Thu May 10, 2018 11:00 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Проблемът на GOG е, че едно време започнаха като Good Old Games . От геймъри, за геймъри. И уж обещаха да са така до гроб. Чудото не беше за три дни, но умря преди време nonetheless. Първо преправиха сайта с нова, идиотски-грозна визия и смениха интерфейса, за да е trendy и mobile-friendly. После се ...
- Tue May 22, 2018 8:12 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Предната седмица реших да дам втори шанс на 4X стратегията Endless Legend . Когато я играх за първи път, бях тотално погълнат от аудио-визуалната презентация на играта. Цветовата палитра, art direction-а на чудовищата и игруемите фракции, музиката, звуците, user interface-a... Всичко беше направо пре ...
- Sat May 26, 2018 9:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Accretion: Design by Landfill: A Longterm Strategy?
Чудех се какво точно ми убягва последните години сред triple A помията в гейм индустрията и защо всичко изглежда интересно, но всъщност е купчина боклук.
Горната дизайн философия ми показа голяма част от отговора.
Чудех се какво точно ми убягва последните години сред triple A помията в гейм индустрията и защо всичко изглежда интересно, но всъщност е купчина боклук.
Горната дизайн философия ми показа голяма част от отговора.
- Sat May 26, 2018 10:10 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Трансхуманизъм, търсене на Аз-а и футурологична сингуляр
Does self-improvement have a final goal? Doesn't it sound like a worthwhile pursuit for those who have no end themselves? And why do we see _these_ kinds of long-lived humans so rarely in fiction ...
- Wed Jun 06, 2018 3:54 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Ross's Game Dungeon: Rama ...
- Wed Jun 06, 2018 8:49 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Creative Accounting: The Sub-Subgenre of Survival Strategy Пускам това видео тук, защото "хвалят" Surviving Mars в него - а някои на този форум се интересуват от това. (Нали?) А относно причините три дни да чета форума на RPG Codex: Avellone (който май се самопроизнася „Авълоуни“, заради предполагае ...
- Sat Jun 09, 2018 6:29 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Поредната находка покрай The CRPG Book Project: Anachronox Damn. Поредното заглавие, което навремето зарязах недоиграно. (Два пъти започвано) Историята беше изключително интересна, art direction-ът поглъщаше играча в света неоспоримо, а персонажите бяха едновременно комични и истински драматични (ко ...
- Tue Jul 24, 2018 2:52 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Изгледах днес отново позабравен, но любим мой филм от детството ми - Магистрала 60 (Original Title: Interstate 60: Episodes of the Road ) И сега, 15+ години по-късно, го харесвам още повече . На повърхността изглежда к ...
- Sat Jul 28, 2018 2:55 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
YAY!!! Някой е започнал да просветлява зомбираните консуматорски маси по правилния начин : Why Denuvo is Bad (Казвам правилен, защото се посочват важните причини защо DRM по принцип е зло, а не jerk-assing от типа "hurr-durr Denuvo breaks HDDs"; даже последният bullet point пояснява точно това) Въпро ...
- Wed Aug 15, 2018 5:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
А, бе, анализът на този пич е доста предубеден. Поне според моята гледна точка. Ето няколко неща, които си личи, че просто не са домислени докрай (или поне не е бил засегнат широк набор от сценарии): In video game design, that human drive becomes the player tunneling for the one objective they think ...
- Fri Aug 31, 2018 12:48 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Разглеждах си тука преди ден-два Стийм-а на рандъм и попаднах на следната игра: Rivals of Aether Самата игра едва ли ще представлява интерес за масата Чобити, тъй като е platform brawler - тия заглавия от нищото станаха доста популярни през последните две-три години, след като дълго ПЦ феновете исках ...
- Sat Sep 01, 2018 8:17 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Sep 09, 2018 2:15 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Кефи ме, когато тотално емпирично/научно-ориентирани хора, като Питър Уотс, доказват с "твърда" наука неща от света на езотериката. :) There's a word for his suspicions. It's a word that describes your experience in an isolation tank, or in VR with all the inputs blanked, or— in extreme cases— when s ...