Search found 367 matches

Return

by Кал
Sat Nov 20, 2021 12:20 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Аниме-й!

Изгледах за втори път Code Geass. (Сериала, не нов ...
by Кал
Mon Dec 13, 2021 3:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Наука

https://www.thespacereview.com/article/4295/1 Вече знаем, че нулевата гравитация след 1/2 г. нанася големи вреди за здраве ...
by Dess
Thu Dec 23, 2021 3:33 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Да му се не знае [заменете с по-вулгарен израз по ваш избор], май не съм чела по безобразно скучна книга от Blood and Bone на Есълмонт, която превеждам в момента. Досега се оплаквах, че тия епоси въвеждат ...
by Кал
Sun Jan 23, 2022 4:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Бъдещето

My review of Solarpunk Magazine #1 : A strong inaugural issue. Although by this point I'm fairly familiar with solarpunk, at least one of the ideas here surprised me. Also, I was happy to see stories that add more humanity and depth to their characters. The genre is growing. :) Other happy ...
by Кал
Tue Jan 18, 2022 12:05 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Песимизмът и литературата

Понеже и аз съм склонен към депресивност, допускам, че имаме различни дефиниции за „оптимизъм“. Всъщност ти какво разграничение правиш между „оптимизъм“ и „хепиенд“? (Понеже в книгите ти ясно си личи, че обичаш хепиендите и не си оставяш героите в блатото. :))
by Кал
Mon Jan 17, 2022 11:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

My review of Together We Will Go : This is, ultimately, a story about comradeship and finding people that get you--perhaps even more than it's about freedom and choices. It's also about beauty. So much beauty: ~ Ohhhh that beginning: Everyone says first-person narratives are bullshit, that there’s n ...
by Darth_Sparhawk
Wed Jan 19, 2022 12:27 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Песимизмът и литературата

Честно казано аз обичам злодеите и това е една от причините да не харесвам когато добрите герои са твърде силни :lol: Усещам ги като много свободни понякога, може би защото си падам по горделиви или психопати ...
by Darth_Sparhawk
Mon Jan 17, 2022 6:08 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

За сертификата се извинявям - сума си победители няма да могат да си получат трофеите заради това. :( Но решението се взима на ниво Столична община.
Кал, нека има събития, да шаваме 8-)
by Darth_Sparhawk
Mon Jan 17, 2022 5:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Политкоректността във фантастиката (и въобще)

Когато писах тази статия, бях обзет от доста консервативен плам :lol: Благодаря ти, че си я споделил. Моят основен проблем с woke нещата идва по няколко линии, но основната е една - набляга се на другостта, а не на човечното. ...
by Кал
Sun Jan 23, 2022 11:09 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Научна фантастика vs. фентъзи

Най-силното мое чувство е the sense of wonder. :D

Майтапа настрана, в Гудрийдс поддържам една лавица, която се казва uplifting. Някои от текстовете там са ме втрисали така с катарзисите си, че по-могъщо чувство не мога да си представя.
by Кал
Wed Jan 26, 2022 11:53 am
Jump to forum
Jump to topic

Ah, the Witcher. (...) here in Ukraine even before the games the series had a modern classic status (also in neighboring countries) and most reviews I've seen hate TV series, esp. for playing to current US sensibilities, incl. multi-racial diversity - after all in neither Poland nor Slavic ...
by Кал
Thu Jan 27, 2022 7:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

С потрес установих, че нито аз, нито никой е споменал тук: The Good Place А това е най-горещата ми препоръка за сериал ...
by Кал
Sat Dec 11, 2021 10:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

The Librarians е правен от същите хора (почти, де) като Leverage. Само че този път отборът особняци трябва да се справя със съвременни проблеми... от свръхестествен характер. Тук ще си отбелязвам особено любимите епизоди: Сезон 1, епизод 4: And Santa's Midnight Run : Какво подарява всъщност Дядо Коле ...
by Кал
Sat Feb 05, 2022 3:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

Radiant Dragon wrote:За TWWG - пали ме идеята да имам палещи дискусии с теб. That fiery enough for you?
Bring it on. :mrgreen:
by Purple
Mon Feb 07, 2022 11:13 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Настолни (вкл. бордови) игри

Ето няколко въпроса/ситуации :D 1. Опиши първите игри в кариерата. Онези с най-много (алкохолен) ентусиазъм :D 2. Сесия, при която се е стигнало до ситуация, в която си неподготвен GM и е трябвало да импровизираш сериозно 3. Игра, при която играчите са се скарали жестоко или са станали "врагове", а н ...
by Dante Lee
Mon Feb 28, 2022 8:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Откъде се информираме?

Тъй като и аз стигнах до тази новина, че всичко руско е блокирано се запитах - каква е разликата дали Кремъл ще каже на всичку РУ медий - копирайте и цитирайте само това, което ви казваме, или ЕС ще каже - блокирайте всичко руско. Свободата на словото, ама друг път. За това пък има VPN-и. Аз ползвам ...
by Кал
Sun Feb 13, 2022 2:10 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Любимите компютърни игри

Насилственото „изчезване“ на Chris Avellone от игровата сцена преди две години беше едно от най-гадните ми преживявания покрай творци, които ценя дълбоко. Може би конкурирано само от съдебните разправии между Бийгъл и бившия му агент Connor Cochran. Оттогава, минат се, не минат два месеца, ровя из Не ...
by Кал
Sat Oct 17, 2020 9:18 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: ФантАstika: Almanac of Bulgarian Speculative Fiction

(...) Why oh why do most Eastern European writers write of characters who are so morose without any insight, and why do they write only books which hint sideways at deep angsty moral uncertainties without much clarity or conclusions? Hemon, the author, has a real history similar to his character ...
by Кал
Sat Dec 12, 2020 12:18 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: ФантАstika: Almanac of Bulgarian Speculative Fiction

Нещо за Вик: Excerpts from The Celestial Way by Drake Vato. This is essentially cyberpunk, but with a dragon. Cyberpunk isn't a favorite type of story for me, but the writing in this is good, and I did enjoy the idea of a dragon playing a video game. Ed, while the memory's still fresh: which element ...
by Кал
Thu Nov 19, 2020 8:10 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Библиотечен фонд

Вик ни подари бройка от ексклузивния предпремиерен тираж на The Celestial Way. ;) Ако предпочитате хартиения формат, поискайте я от мен. (Поне докато в таблицата пише, че е на „КиМ“.) Но имайте предвид, че е тухличка. ;)

Иначе той може да ви я прати електронно.
by Кал
Mon Jun 04, 2018 2:35 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Библиотечен фонд

Благодарение на Хрис Общественото ни крило се сдоби и с бройка от Thinking, Fast and Slow.

Следващите дни може да добавя книгите ми на английски, които едно време донесох от Канада.
by Jane Undead
Mon Dec 26, 2011 4:03 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Федора под лампата [Хляб за... плебейте]

Прати на мен, аз искам. :)
Знаеш ми мейла.
И вече е 3 часа, между другото.
by Jane Undead
Fri Dec 23, 2011 3:26 am
Jump to forum
Jump to topic

Историята ми харесва много дотук. Наистина, малко е тегаво да се чете заради кратките изречения, но в последната част като че ли е по-добре. Ще се радвам да прочета продължението.
by Лъч
Sun Jan 15, 2012 11:53 pm
Jump to forum
Jump to topic

Вглъбих се в текста, значи наистина ми харесва. Първата част не можа веднага да ме погълне, но следващите не ги усетих как ми минаха пред очите.

Страхотно е! :)

Стискам scroll в очакване...