Search found 367 matches

Return

by Кал
Thu Apr 11, 2013 6:12 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Федора под лампата [В редакция; ЗАГЛАВИЕ!]

Съкрати го:

Последният ординарец

Заглавия от такъв тип неминуемо стават легендарни. *смея се, но съм сериозен*
by Лъч
Thu Apr 11, 2013 9:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Федора под лампата [В редакция; ЗАГЛАВИЕ!]

Кал wrote:Съкрати го:

Последният ординарец

Заглавия от такъв тип неминуемо стават легендарни. *смея се, но съм сериозен*
Ей така ли? :P
by Mokidi
Wed May 15, 2013 8:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: СРЕБЪРНАТА АКУЛА (ДЕМО)

МАЛКО ПРОДЪЛЖЕНИЙЦЕ, КОЕТО ПОДЛЕЖИ НА ОПРЕДЕЛЕНО СЕРИОЗНА РЕДАКЦИЯ - ИЗРИНАЛА СЪМ СЕ С ЛОПАТАТА, НО - да прескочим по-безинтересната част. Затуй пък произведох достоверен биомолекулярен конструкт :twisted: Бележки над линия: ВР - виртуална реалност; КТ - клевър-технологии Бележка на бележката под лин ...
by Кал
Tue Aug 06, 2013 6:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Аз срещу Той [ДИСКУСИЯ]

На мен разсъжденията ти ми харесват много. :) А и ще са ти много по-ценни, тъй като си ги стигнал сам.
Spoiler
„Всезнаещият аз“ се появява в последната част на „Реквиема“. Най-страшната. ;)
by Jane Undead
Wed Sep 11, 2013 5:24 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: [Announce][TIE-IN!] ЗАКОНЪТ НА ЧАНДЛЪР

Тоест, той се опитва да я сплаши. Пък аз го взех насериозно. Може би все пак иска да каже, че ще й е по-трудно с гейове? Защото иначе за мене забележката няма смисъл.
by frog
Sun Sep 29, 2013 1:09 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Хари Потър фенфик

Jane, давай, но няма да мога да чета много и често.
Вик, Емпирио.
by Кал
Sat Sep 28, 2013 10:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Федора под лампата [ЗАВЪРШЕН ПРОЕКТ]

Уточнявам дефиницията: „взискателните читатели“ имат избор от десет хиляди книги за четене. Те захвърлят всяка, която не им звучи добре до страница 10. Литературните агенти и издателите са същите – само дето те издаянват до страница 2. Не подценявай гладкостта, казвам. Универсално мерило е – особено ...
by Кал
Sun Sep 29, 2013 1:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Федора под лампата [ЗАВЪРШЕН ПРОЕКТ]

Не казвам, че другите десет хиляди по' ги бива – просто че ги има. И читателят/агентът трябва да ги „изгази“ в търсене на своята книга. Оттам е логиката на 10-те, респ. 2-те страници „тест“. (100+ ръкописа месечно как ти звучи? ;) Средното натоварване на един агент.) На въпроса „Откъде ги намирате“: ...
by Jane Undead
Mon Nov 25, 2013 9:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: [WIP][TIE-IN!] ЗАКОНЪТ НА ЧАНДЛЪР

Готино, грабващо и събуждащо. Каквото още мисля, ти го написах по скайп.
by Кал
Tue Nov 14, 2017 12:04 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way, Book 1 (NaNoWriMo 2017)

I can't imagine anything less than 14K pages doing justice to a character who's turned 800. That's the trouble with near-immortals: you need huge backstories (and often, a huge book) to make them convincingly unusual. Incidentally, I don't find Tolkien's elves convincing in the context of their ...
by Кал
Mon Feb 29, 2016 11:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: КАФЕ-ПАУЗА: Alan Wake, творческият блокаж и storycraftin

Хих... аз не искам да ни деля на „доказани“ и „недоказани“. Ние с Емо (Trip) например не сме от „доказаните“, а доста сме се разлял ...
by N.Perfilova
Wed Mar 09, 2016 4:34 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: КАФЕ-ПАУЗА: Alan Wake, творческият блокаж и storycraftin

Творчески блокаж… аррр, от самите думи, може да те хване тая коварна болест ;) Да видим как в Русия се справяме с „Творческий кризис“… Такааааа, оказва се че моите съотечественици имат 1598753546544 статии относно темата: „Как да се справим с творческия блокаж“… Нека да последваме съветите на мъдреци ...
by Кал
Thu Nov 30, 2017 9:28 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way (NaNoWriMo 2017)

I can make a closed subforum (under this one) and create a group of users who will be the only people who can see it. No guests, no search engines. However, first please ask around how many people would be willing to read it. (Count me in. :) ) No point in doing it if they're fewer than five; then a ...
by Кал
Thu Feb 22, 2018 10:38 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Автори споделят

[quote="In "Tell Me a Story," Larry Niven"]If the story you’re telling is a complex one—if the reader must understand the characters or the locale or some technical point to understand what’s going on—then you must use the simplest language. Your reader has his rights. Tell him a story and make him u ...
by Кал
Thu Mar 29, 2018 9:05 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way (NaNoWriMo 2017)

A brief interlude ;): Personally, I would never EVER inflict an unrevised manuscript on my alpha readers. I may send them specific scenes with specific questions; but if I want them to comment on the whole thing, I'd give it at least one polish. Otherwise, they'd have to wade through a swamp of ...
by Кал
Thu Jul 12, 2018 3:09 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Аз срещу Той [ДИСКУСИЯ]

Стивън Ериксън разсъждава за избора на гледна точка в „Малазанската книга“: Anomander Rake and Point of View (...) Unlimited or Full Omniscient (a common style of a century or two ago) effectively thrusts the narrator fully into the story, armed with levels of awareness and percipience that are, simp ...
by Кал
Thu Sep 13, 2018 7:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Общи редакторски препоръки

След разговор с Дилян за редакциите му по една моя Юнакинска приказка стигнахме до следното: (...) невъзможността на редактора да премахне нещо толкова дребно като празен ред или запетая обезсмисля намесата му :) 1. Добрият редактор – поне от школата, към която се числя аз – винаги съгласува променит ...
by mitseva
Tue Jan 29, 2019 12:05 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way (...)

Благодаря за споделянето на процеса! Благодаря! Благодаря! :) По време на Нано 2018 ръшнах да напиша моята история и осъзнах тия дни, че това ми е изиграло яко лоша шега. :Х Не си позволявах да поспра и да помисля върху сюжета, за сметка на това бързах да приключа и сега имам едни 65к думи, които има ...
by mitseva
Tue Feb 19, 2019 9:58 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way (...)

Go, go, go! Важното е, че напредваш. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Надявам се да не ...
by mitseva
Tue Feb 26, 2019 10:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част

Цяла седмица не съм пипала аутлайна. Не знам защо забих така, не е като да не запълних част от дупката, която имах след кулминацията. Днес си разписах някои по-големи стъпки, които ми предстоят, и си поставих някои срокове. До 26 март съм планирала да приключа с аутлайна, магичната система и създаван ...
by mitseva
Sun Mar 03, 2019 12:56 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част

That was so sweet! :D Thank you! Отчитам си доста голям прогрес само за няколко месеца. :) В началото не можех да кажа, че пиша, камо ли да кажа, че пиша роман. Беше "нещото" или "историята". :) Сега плямпам за романа наляво-надясно с тотален кеф. :) :D Плюс това последните два дни напреднах доста до ...