Search found 367 matches

Return

by mitseva
Fri Dec 27, 2019 10:27 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Цитатите, които ни създадоха

“I wish I could convey to you the excitement and insane joy of it [creating], which nothing else touches - not making love, not that wonderful glass of orange juice in the morning; nothing! Nothing touches the extraordinary, jubilant sensation of being caught up in this thing - so that you're not j ...
by Кал
Tue Mar 22, 2022 1:09 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Цитатите, които ни промиха

ibid. wrote:“Money is just money.”

“I agree. In fact, it’s pure shit.”

“It is—but I’m surprised to hear you [a billionaire] say that.”

“And like shit, it fertilizes everything it touches and makes it grow.”
by Кал
Tue Mar 22, 2022 12:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

In [i]If I Am God[/i], David Zindell wrote:“What did the mystic say to the hot dog vendor?”

Sophia’s eyebrows pulled together. “I don’t know, Isaiah, what did the mystic say?”

“Make me one with everything.”
by Кал
Tue Mar 15, 2022 12:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

Recently a pensive disciple of mine (a certain Criton) asked me: "Master, how can we best approach death?" I replied that the only way to prepare for death is to convince yourself that everyone else is a complete idiot. Seeing Criton's amazement, I explained. You see, I told him, how can you ...
by Лъч
Tue Jan 17, 2012 11:46 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Труд и творчество

Какъв съвет очакваш? Искаш да ти кажем дали да пишеш или не, или насоки как да започнеш/продължиш?

Аз също се надявам да имам с какво да се включа, така че малко обсъждане по темата ще ми е в помощ.
by Кал
Tue May 23, 2017 4:16 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Национални фантастични награди

Това обяснение е добре да го имаме и тук: „Див фен“ е бувален превод на англоезичното понятие wild fan и означава „почитател на фантастиката*, който не се причислява към никоя общн ...
by Кал
Tue Sep 14, 2021 11:11 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Конкурс „Изгревът на следващото“

Издание 2021 Анонс до всички наши пишещи приятели: Пишещи приятели, За първи път конкурсът ни „Изгревът на следващото“ жадува за вашите романи . До 30 ноември очакваме вдъхновени визии и вдъхновяващи визионери. ;) Пълните условия сме описали тук: https://choveshkata.net/blog/?p=8772 Нека заедно помо ...
by Кал
Mon Aug 03, 2020 8:29 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: НФН

За всеки, който си мисли, че нашите НФН са имали проблеми: елате да видите резултатите от Хюготата. Започвайки с Best Related Work... :/// И така: Anyone here who voted for the Hugos and wants to discuss them from a more critical perspective? Particularly the Best Related Work category? Looking at t ...
by frog
Sun May 23, 2021 1:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

Български номинации за Еврокон 2021

Срок за номиниране: 30 май. https://fandombg.org/eurocon Моите засега: - литературно произведение: The Celestial Way – Drake Vato https://choveshkata.net/blog/?page_id=8444 https://choveshkata.net/forum/viewtopic.php?p=31403#p31403[quote]Роман с епичен размах, завидни космически достижения в ...
by Тарикат ХХ ранг
Fri Aug 26, 2011 8:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: ПИТАНЕ: Да създадем ли форум, oгледален на knigi-igri.ne

Здравейте, Манол е. Menedhel, Тарикат ХХ ра ...
by Lachdanan
Sat Aug 27, 2011 11:18 am
Jump to forum
Jump to topic

Здравей Маноле, аз също подходих с предубеждение и асоциация за синоди, мравки, отлюспване и прочее мили родни спомени. Проблемът за мен, не е че мнението на Кал, моето или което и да било друго се отсвирва. Дори пропити от злъч хора, изгубили способността да се зарадват, като mindcrime и Anardil, не ...
by Радо
Sat Aug 27, 2011 11:41 am
Jump to forum
Jump to topic

Здравейте, КИ.нет от ден на ден ми става все по-неприятен. Ето няколко много прости неща : 1. Ян няма да изгони Вилорп защото Вилорп дигитализира книгите, за Ян дигитализацията е по-важна от целия форум взет заедно. 2. Ян няма да изгони Майкъл Майндкрайм защото авторите са аристикрация, по-ценни за Я ...
by Lachdanan
Sat Oct 15, 2011 12:00 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Научна фантастика vs. фентъзи

Чини ми се, че разделението SiFi и Фентъзи е остаряло. ...
by Кал
Mon Dec 17, 2012 5:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

В помощ на озадачените, с помощ от Светла (Gilraen):

Кой кой е в „Облачния атлас“
by Кал
Tue Jul 23, 2013 5:21 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Любимите компютърни игри

Аз завчера се взривих достатычно... :o
by frog
Tue May 05, 2020 10:23 pm
Jump to forum
Jump to topic

И от мен една приказка.

https://www.greenpeace.org/usa/how-to-change-the-world Филм How to Change the World – 9 септ. 2015 реж.: Jerry Rothwell разказвач: Barry Pepper – изключително приятен и успокояващ глас За историята на Greenpeace – предотвратяването на two holocausts: атомни експерименти и whale slaughter от руснаците ...
by Кал
Wed Mar 23, 2016 8:50 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

Аз не съм jaded/претръ ...
by frog
Sun Jul 31, 2016 4:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Хубавото у нас

В случая не просто хубаво, а в TOP 3!!! "Хоризонт" все ще намерят за какво да ме образоват. Призори беше за минералните извори . България е ВТОРА в СВЕТА по брой/концентрация на находища. След Исландия. Значи имаме 200 находища и над 500 извора. В Сапарева баня е най-топлият в Европа - 103 градуса. В ...
by Кал
Sat Jul 22, 2017 3:23 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Благодаря, Вик! (Ако знаеш как ми липсват истински диалози в точно тази тема...) Хеее, какво са 5-10 години между приятели... така де, писатели и читатели? :D Аз бездруго съм се заканил от тая година да чета основно „непознати“ автори – такива, които ще спечелят от светли ...
by Кал
Fri Jul 28, 2017 10:26 pm
Jump to forum
Jump to topic

Изводът ми е, че или аз имам далеч по-особени вкусове от "висшата" читателска маса (тук изобщо не говорим за mainstream и техните лиготии), или повечето т. нар. "култови заглавия/поредици" са просто възду ...
by Кал
Tue Aug 01, 2017 9:30 am
Jump to forum
Jump to topic

Относно Seaward и Cygnet, не знам кога точно ще намеря вдъхновение да ги подхвана - принципно вече трудно чета фентъзи. (Не помага факта, че съм бета-читател на един начеващ американец, пишещ dark fantasy, а скоро може да станат двама ) Seaward го препоръчвам, ако ти се четат по-младежки истории, в ...
by erejnion
Wed Sep 13, 2017 3:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Относно Romance & Young Adult жанровете...

То това цялото е стара работа. Имаш нова идея за игра, ама не знаеш дали ще се продава? Do it with dragons. Dragons are the midwife of new ideas. Apologies to Yahtzee for quoting him. Имаш нова идея за аниме, ама не знаеш дали ще се продава? Do it with highschool girls. Joshikousei are the midwife of ...
by Кал
Tue Dec 12, 2017 12:58 pm
Jump to forum
Jump to topic

„Досиетата...“ са ми на списъка за четене, The Eve of Redemption и The Last Dragon Chronicles си ги набелязвам. „Землемориите“ м ...