Search found 21 matches
- Thu Mar 13, 2014 11:48 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Търся едни стихове
Представяне на Бурмов, и неговата ключова поема "Водевил" от която обичам да цитирам се намират тук: http://sf-sofia.com/index1.php?menu=5&id=41&t=kp
- Mon Mar 10, 2014 11:20 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Търся едни стихове
Казва се Александър Бурмов – и току-що открих, че отскоро има блог, посветен на творчеството му.
Най-силното негово, което съм виждал, е „Приказка за страшния звяр“ в алманаха „ФантАstika 2008“.
Ще помоля и Наско да пише.
Най-силното негово, което съм виждал, е „Приказка за страшния звяр“ в алманаха „ФантАstika 2008“.
Ще помоля и Наско да пише.
- Sat Jan 12, 2013 2:51 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Труд и творчество
XLI Национален конкурс за дебютна литература " Южна пролет" Хасково - 2013 Тема: --- Краен срок: 30.03.2013 Резултати: 24-26.04.2013 Възраст: до 40 г. Вид творба: поезия, проза, критика, сценарии Изисквания: първи книги или киносценарии, издадени от 01.01.2012 г. до 30.03.2013 г. вкл. Награди: четир ...
- Wed Jan 09, 2013 9:32 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Труд и творчество
Конкурс за студентско есе Тема: "Бъдещето на ЕС: единни в централизацията или единни в разнообразието" Краен срок: 28 февруари 2013 г. Резултати: --- Възраст: студенти Вид творба: есе Изисквания: обем до 20 000 знака; на български или английски език. Изпращат се на е-mail: bma -в- bma-bg.org Награди ...
- Wed Apr 23, 2014 11:53 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Да участвам или не – ето въпроса!
Аз ( = нископродуктивен автор, който много си редактира текстовете) участвам основно в добре платени конкурси. Грубо: с минимални награди от 10+ лева/страница.
Но например в конкурса на (...) клуб „Галактики“ участвам, защото ми харесва журито и ценя мнението им. Наградите им изобщо не ме вълнуват.
Но например в конкурса на (...) клуб „Галактики“ участвам, защото ми харесва журито и ценя мнението им. Наградите им изобщо не ме вълнуват.
- Thu Apr 24, 2014 7:19 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Да участвам или не – ето въпроса!
Сори, че се обаждам Принципният отговор е: винаги е по-добре да се участва, АКО участникът няма да се разочарова, че не е спечелил. Мотив? 1) тренировка за ума и привикване към неспечелване, 2) тренировка за ума поради (неизбежно-принудителна) саморедакция на текста за пореден път и 3) винаги има шан ...
- Sun Sep 25, 2011 11:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Sep 15, 2011 7:40 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Гражданин на Галактиката (превод от английски)
Стига да имам време, пиша се доброволец за първи редактор - книжката ми хареса и има голяма камара шантави местенца в нея.
Тъй като обаче съм и "мръсен", и "буквален" преводач, И след мен трябва да мине някой да почисти и оправи
Тъй като обаче съм и "мръсен", и "буквален" преводач, И след мен трябва да мине някой да почисти и оправи
- Thu Oct 06, 2011 10:22 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Гражданин на Галактиката (превод от английски)
И тъй, завърнах се от странство; имам още два дни откраднати от живота (петък и събота... може би и неделя) и ще съм си тук да работя. Така че ще мога да обърна внимание и на превода. Дотук, отново на първи прочит: 1. Преглеждай се за повторения Всичко си зависи от стратегията и желанието, разбира се ...
- Wed Jan 18, 2012 2:52 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Jul 23, 2013 1:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Apr 28, 2014 8:08 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Женска военна фантастика (засега без име)
Ok, I'm in for the ride Особено както си щрапам през "Червеноризци", това ми влезе точно където е най-гот. -- Няма да се сдържа обаче - корабът не може да излита след 10 минути, по няколко логически причини* ; биха могли да имат "готовност за излитане" след 10 минути (и да закъснеят малко за нея/да с ...
- Mon Apr 28, 2014 1:42 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Apr 28, 2014 8:19 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Понеже ми е мъка да правя това, което правя в момента*, пак се връщам да препрочета. Детайлите лично мен не ме притесняват, 1) защото и аз съм минималистка и 2) защото се предполага поне, че по-нататък туй нещо ще бъде накълцано с голямата ножица и може да се добавя подправки спор ...
- Sat May 24, 2014 10:49 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Докладвам: Зарибена повторно. Яко! Ако много държиш, ще намерим няколко грешки, нънайси проблем. Първо и преди всичко, убедително го докарваш в стил фантастика от 90-те години на 20-ти век. Сега сме 21-ви. Има интерком (още от въпросните 90-те...), компютри, въпросното ИИ дето сменило координатите... ...
- Sun May 25, 2014 8:54 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue May 27, 2014 6:13 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Едно време беше тясно специализирана алтернативна история, базирана на пара вместо ток, да. Днес на практика може да се каже, че в широкия смисъл на понятието steampunk или по-скоро gearpunk (е сега ще се намери кой да ме оспори, ама айде) е всякакъв тип "алтернативна" технология, която изключва точн ...
- Sat Jun 14, 2014 1:20 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Тъй. Като за начало, главата ми се стори малко кратка, но това не винаги е проблем. Все пак there's quantity and then there's quality. Но едно нещо страшно ми бръкна в здравето, простете френския ми. И т ...