Search found 103 matches
- Sat Dec 19, 2015 10:30 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Труд и творчество
Конкурс за сценарий за кратък филм (на английски), на Jameson. Изисква се оригинално творчество, не повече от 7 страници. Трябва да се разказва за "велики" и/или неочаквани случки, които могат да се случат, ако се боиш по-малко и прегърнеш живота. Краен срок - 4-ти януари. Подробности - тук. За първа ...
- Thu Jan 18, 2018 9:52 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Конкурс „Краят на света и след това“
Ами вероятно съм, поради спецификата на мисленето си.
От друга страна, за мен лично сходствата с ей-това като сюжет са прекалено големи. https://chitanka.info/text/37015-svetyt ... o-go-znaem
Вярно, моята гарга прави невъзможни асоциации, но...
От друга страна, за мен лично сходствата с ей-това като сюжет са прекалено големи. https://chitanka.info/text/37015-svetyt ... o-go-znaem
Вярно, моята гарга прави невъзможни асоциации, но...
- Fri Jan 19, 2018 11:38 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Jan 21, 2018 10:32 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Конкурс „Краят на света и след това“
Всъщност значи сме на едно мнение горе-долу :) , просто моите оценки обикновено са с една звезда по-нагоре от твоите, понеже за мен три звезди са "умерено ми допадна", две - "с мъка я прочетох" и една - "е това вече е боклук". Съответно имам 2-3 разказа с пет звезди, няколко с по 4, масовата бройка с ...
- Wed Sep 14, 2011 9:45 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Oct 09, 2011 7:17 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
А Фринджа и Склад 13? Хаус и аз спрях да го гледам, някъде в средата на миналия сезон. Сега още се чудя да се напъна ли да го доизгледам и да почна новия или не... Иначе в моята папка почти нищо не залежава, че ми е малък дискът и периодично трия Но определено фаворити към момента са ми Ugly American ...
- Tue Oct 11, 2011 8:43 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Любимите компютърни игри
Уоу... Диабло Безкрайни маратони на смени със съквартиранта, на един изнервен компютър, който освен това трябваше да ми изкарва и хляба... поне докато съквартирантът не си намери друг компютър и тогава стана тя... о, майчицеееее! Хайл и Long Live на милите ни герои! Имахме убийствени паладини, страхо ...
- Fri Oct 14, 2011 9:49 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Oct 15, 2011 6:59 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Научна фантастика vs. фентъзи
Съгласна съм с Кал и съм несъгласна с Lachdanan по въпроса за определенията в ...
- Wed Dec 04, 2013 12:20 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Dec 08, 2013 12:25 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Ще ми се да се офтопична (и ще се поддам на съблазнението), понеже съм (за който ме познава в това отношение де) малко obsessed по темата за промените, моралното и материално остаряване на възприятията (и литературата) ...
- Fri Jan 31, 2014 7:13 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Jan 31, 2014 7:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Feb 13, 2015 9:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Nov 19, 2015 7:30 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Nov 19, 2015 10:32 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Много се чудих за течния наратив и какъв пример да дам. Може би от изчетеното от мен относително скоро - ето тази книга, https://www.goodreads.com/book/show/26804769-hold-back-the-stars - Hold Back The Stars на Katie Khan. (Да, знам, че е толкова неиздадена, че съм чела не ARC копие, а нередактирана ...
- Mon Nov 23, 2015 10:54 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Nov 29, 2015 10:49 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Аз само да кажа, че оределено трябва да четеш Чайна. Има НЕВЕРОЯТНИ, абсолютно страхотийни, убийствено добри разкази. За скитащите улици само колко е добър! За Коледа (TM)!!! Просто е... уникален. Колкото е студен и хирургически Уотс, толкова е топъл и страшно готин Чайна (без да е геймънски топъл); ...
- Mon Nov 30, 2015 8:01 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Разказите, не книгите :) Looking for Jake се казва сборникът. https://www.goodreads.com/book/show/499415.Looking_for_Jake Книгите... книгите са великолепни ...
- Sun Dec 13, 2015 11:22 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue May 10, 2016 9:50 am
- Jump to forum
- Jump to topic
(Кал, знам, че ще кажеш, че... Но. Тази. Книга. Трябваше. Да излезе.) С адски голяма радост на сърце обявявам книгата, която за мен е Книга на 2015, за излизаща всеки момент. Много съм доволна, че я изоткрих и успях да я набутам за купуване, както и ...
- Tue Nov 01, 2016 6:55 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Отдавна не бях изпадала върху наистина добра книга. (подборът на изрази е нарочен) We Are The Ants на Shaun David Hutchinson: Патрик Нес среща Мег Уолицър, за да покаже, че колкото и комично-бо ...
- Tue Jan 10, 2017 7:42 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Относно Romance & Young Adult жанровете...
Хм. Аз чета много YA и се готвя и да пиша такова нещо. Статията да отговаря... хм, колко да отговаря? 95% от YA са безумно досадни клишета, стъпили на разбирането, че младите не са чели ...
- Sat Jul 29, 2017 7:25 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Oct 28, 2017 8:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Аз съвсем честно ще си призная, че опитите ми да чета Стефан са несполучливи - не е за мен, нямам сили. Пише разкошно, на моменти е невероятно добър. Но идеите му са толкова изкривени, толкова... alien... толкова жестоки и страшни, и разтърсващи по отвратителен начин, че аз поне не мога да си го прич ...
- Wed Jan 10, 2018 11:47 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed Jun 24, 2020 11:37 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Същото е и там :) Всъщност, същото е от вече... няколко години. Практически няма читава фантастика, читавото фентъзи (т.е. интригуващо, новаторско, с големи идеи) е много малко; номинациите още отпреди Puppies скандала са интересни, но не са... не са онова, което хюготата преди двайсетина години да р ...
- Mon Aug 31, 2020 3:30 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Нагънах и аз Хюготата. Time War-а на Макс Гладстоун ми е за 3 звезди в ГР, което е ниско (за мен). Н ...