Search found 129 matches
- Mon Jan 25, 2016 4:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Mar 29, 2016 12:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Отзив в Goodreads за „Зайча сянка“: Тук просто не знам откъде да започна... Може би с аперитива? Drugs'n'Rock'n'Roll Глад ме гони, глад ме гони – дай ми бръмбари с ориз, корморани с ма ...
- Fri Apr 08, 2016 10:36 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзив в Goodreads за Up and Coming: Stories by the 2016 Campbell-Eligible Authors: The anthology has been taken offline (with nearly 16,000 downloads ... making it the most popular book in which I have a hand :). If you still want to read it, drop me a note. Cynical. Cold. Confused. Cringeworthy. .. ...
- Wed Jun 22, 2016 10:17 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзив в Goodreads за „Хубави неща, лоши неща“: Дори когато Коста Сивов причинява лоши неща на героите си (като марсианската епидемия) или героите му си мислят лоши неща за жените (като... кого ли не :D), не можеш да им се сърдиш. Понеже всичко е част от майтапа. А точно такъв майтап – такъв добряшки ...
- Thu Sep 15, 2016 7:17 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Oct 04, 2016 5:19 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
http://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=24309&sid=11 ...
- Thu Oct 19, 2017 9:34 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Привет, сърове! У мен отдавна се трупат някои въпроси, свързани с Гудрийдс. (...) 1. От кого зависи колко звездички ще получи една книга – от един, от двама, от ен пишещи, без значение кои са те? 2. Какво значение има дали една книга ще получи пет – или пък две-три звездички? В каква степен влияе то ...
- Thu Oct 26, 2017 8:52 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Отзив в Goodreads за „Ромфея“: От „Ромфея“ би се получила прекрасна видеоигра. ... Каквооо? Не ми вярвате? На експерта ? Досущ като Devil May Cry. Но Истинското Нещо , а не оная пародия reboot... А ето и някои по-литературни наблюдения: ~ Не помня да съм го споменавал преди, но има две отношения, в ...
- Sat Oct 28, 2017 10:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Новият Стефан – след инфаркта/-ите, които е преживял преди няколко месеца – сигурно ще те изненада. Всички ни ще изненада, де. Не знам дали си усетила промяната, докато ти е взимал интервюто за Бг Север. На мен ми беше страшно приятно да го слушам, като му бяхме на гости в Плевен с Наско.
- Mon Jan 08, 2018 11:24 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Трансхуманизъм, търсене на Аз-а и футурологична сингуляр
Ха, гле'й ся к'ви смехории, ще праскам примери преди да съм уточнил дефинициите в opening post-а. :mrgreen: Ама тъй ми се получи деня, така че поне някакъв интелигентен принос да дам сега. Благодарение на Кал, съм запознат със Зиндел. Какво още: NB: Голяма част от примерите, които ще дам, не съм имал ...
- Mon Jan 08, 2018 12:31 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Третото лице веднага дава своя литературен принос ;): Поредицата A Requiem for Homo Sapiens на Дейвид Зиндел според мен е задължително четиво, з ...
- Wed Feb 14, 2018 8:17 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Забелязал съм, че в НФ има две направления на трансхуманизма. Едното е базирано на технологичната сингулярност, такава, като я описва примерно Виндж в неговото есе от 199? година. А другото е биологично, и примерно нещо подобно има описано в (май) "Слан" на Ван Вогт. Границите между технологията и би ...
- Thu May 24, 2018 2:16 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Социологическо проучване, според което 53 процента от българите смятат, че не е задължително да четеш книги, за да живееш добре. 53 процента! :| Покойната ми баба можеше да чете, но не беше четящ/образован човек. Само ни четеше някоя ...
- Sat Jun 18, 2022 4:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Бъдещето
My review of Imagine 2020 : A varied anthology with a few hits and a few misses for me. Here're the hits: ~ Marissa Lingen's "A Worm to the Wise" regaled me with its pithy summary of cheap-o "investigative" journalism (as opposed to the proper kind): In the early days, she hoped for a scandal ...
- Wed Jun 24, 2020 11:05 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Размисли за тазгодишните „Хюго“ номинации
Понеже за първи път ще присъствам на Worldcon, респективно ще гласувам за наградите „Хюго“, реших да се натегна максимално ;) и да изчета/изгледам колкото се може повече от номинациите в 18-те категории тази година . Преди да почна с размислите си по тях, искам да изкажа едно смайване: „Хюго“ все още ...
- Fri Oct 09, 2020 12:55 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
По случай, че с този отзив за пръв път предизвиках фурор в „Какво четеш“, пускам го и тук. А и все пак съдържа солидна доза фукня :P TJ Klune, The House in the Cerulean Sea Това беше една от най-милите, стоплящи, докосващи книги, които съм чела от доста време насам. И хем те ...
- Tue Oct 18, 2011 1:43 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Расизъм и научна фантастика, от Самюъл Дилейни
Линк: http://www.nyrsf.com/racism-and-science-fiction-.html Мак ...
- Sun Feb 16, 2014 8:18 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Feb 16, 2014 2:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014
Въпросът с главно В. Да поправям ли "пукнатини" в съдържанието на самия текст - като смисъл и пластове? При положение, че е само пролог. Ще ми се да го направя, но мога и да не се впускам толкова надълбоко :D Да се съсредоточа ли върху "почистването" на основни грешки? Въпросът ми е доколко точно да ...
- Wed Mar 12, 2014 9:22 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014
И аз да се извиня на активните участници: не смогнах да вместя писането на следващото упражнение днес. А следващият ми ден за ЧоБи занимания е неделя.
Така че – пейте-скачайте, весели деца...
Така че – пейте-скачайте, весели деца...

- Sun Apr 27, 2014 1:40 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Apr 28, 2014 5:37 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Приказки по GSM-a
Абсолютно целта не е да се вземат насериозно. Пускам и най-новата приказка :) Пета приказка Флашката Генади беше нещастен. Отдавна не се беше плъгвал. Отдаваше това на факта, че е само 512 МБ, а вече се търсеха далеч по-големи флашки. Затова, когато днес по някаква случайност отново го включиха към к ...
- Sat May 24, 2014 6:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Женска военна фантастика (засега без име)
Ето и първа глава. Съжалявам, че е толкова кратка, но медикаментите, които пия, не ми позволяват по-дълга. Предизвиквам ви да ми намерите грешки. :) Глава 1 The Ill-Begun Is Half Undone Ускорявахме. Целия палубен екипаж беше притиснат в креслата срещу претоварване. В скута на Първия пилот, а също и в ...
- Sat Mar 07, 2015 9:04 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Mar 07, 2015 9:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Nov 27, 2015 4:44 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Автори споделят
Once to a perceptive friend I was bemoaning the fact that there was a gap in my bibliography for 1940 to 1946. (Actually some stories were published during the period, but only one had been written after 1940.) What wonders I might have produced had I not been clutched up, I wailed. And he said no ...
- Thu Dec 24, 2015 6:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Добрите образци
Have another go at descriptions: [quote="In "Agnes, Accent and Access," Theodore Sturgeon"] Miss Kuhli (Merrihew had heard it “Cooley” the day before, and had built quite a different picture) was Eurasian. Not since the perfection of ferro-concrete and its self-stressed freedom has architecture been ...