Search found 204 matches

Return

by Trip
Sun Feb 12, 2012 11:35 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: I Dreamed a Human Face. Progress reports.

Ами, в английската филология специално са доста либерални в литературно отношение А това какъв ти се струва словоредът е въпрос наистина на това какво е чел човек: Стандартният словоред в английския е SVO, но в повечето изречения на този език - ако съдържат някакво обстоятелствено пояснение, а в худо ...
by morrion
Mon Jan 28, 2019 10:35 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тема за искане и даване на помощ

Деси, от мен имаш: действай. Приключение не се отказва.

(Залудо работи поговорката я знаеш).
;)))))

А как се изкушавах да отговоря в мейла... Ето - тук не мога и да съм кратък - иска ми минимум 141 символа, за да публикува отговора ми.
Мхм.
by Кал
Tue Jan 29, 2019 11:50 am
Jump to forum
Jump to topic

Тема за искане и даване на помощ

Дес, два цента и от мен (a.k.a. най-големия фен на „Малазанската книга“ на Ериксън в цяла ЧоБи ;) ): Не съм чел книгите на Есълмонт, понеже след Ериксън се отказах да чета епично фентъзи поне още 7-8 години – за мен Ериксън вдигна левъла на целия жанр , сега чакам да се появи автор, който да надмине ...
by Кал
Thu Jan 31, 2019 3:18 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тема за искане и даване на помощ

За десетте книги на Ериксън (= 10 000 страници) на мен ми трябваше половин година... и то най-дисциплинираното четене, което съм правил от много време насам. :D Но не знам как са твоите навици/концентрации. При всяко положение Ериксън изисква повече съсредоточаване от типичната ...
by Radiant Dragon
Fri Jul 29, 2022 3:59 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преводачески питания

Вик, на теб разчитам! :) Ако можеш да изчакаш до неделя/понеделник, дотогава вероятно ще са ми се заредили творческите сокове. (Изтискани в последният ми - и последен в обозримо бъдеще - писателски проект.) Ако не, предложението на Мару може да се използва като отправна семантична точка. Microburst ...
by Purple
Thu Jul 28, 2022 10:26 am
Jump to forum
Jump to topic

Не е най-елегантното, което ми е хрумвало: Кат Пожара.

(На всичкото отгоре фамилията й е Tyburn - Тайбърн)

Идеята с "Жарка" също ми харесва :D
by Кал
Mon Mar 23, 2020 9:09 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Share the Joy

Compelling Science Fiction, acceptance: Dear Elena, Thank you for submitting your short fiction "Two Moons" for consideration. We very much enjoyed your story, and would like to purchase publication rights from you! Within the next few weeks we'll be sending you a purchase agreement through "SignNow ...
by Radiant Dragon
Sat May 28, 2022 2:41 am
Jump to forum
Jump to topic

Предложение от задните редове: Шайло Пламтяща Диря (или Пламтяща Следа) Нося си кошница, ако случайно започнат да хвърчат зеленчуци и други продоволствия към мен. В случая моят подход е "fuck semantic accuracy" за сметка на поетичната образност. Толкоз за без пари в два през нощта. Иначе щях да го въ ...
by Кал
Fri May 27, 2022 10:49 am
Jump to forum
Jump to topic

Шило Шайло Проправящата пътища/пъртини? Макар че и „Първопроходката“ ми звучи добре.

(Това ми напомня как Ал беше предложил да преведем Fords Deep Waters от The Host Броди Дълбоководний...)
by Кал
Sun Apr 24, 2022 9:06 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преводачески работилници

В тоя светъл ден си отбелязвам какво ме осени за идущата есен (какво ме есени? :P):

Че е време пак да организирам преводаческа работилница - към английски, по художествени текстове. Понеже щом ще завладяваме света, ще ни трябват, ъъъ, войски?

Бъдете ми свидетели... и ме ръчкайте, като наближи.
by Кал
Fri Apr 06, 2012 12:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Писането на резюме/synopsis

Marg Gilks: How to Write a Synopsis

Хехе:
I hate writing synopses, too. I used to hate them because the ones I wrote sucked all the life from the novel, reduced it to bare-bones sentences that did nothing to capture the depth of the novel itself.
by Vessey
Tue Feb 05, 2019 1:17 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: По пътя към...

Прочетох откъс от сборника и бях удивена. Жоро, много си талантлив и определено трябва да го прочета целия. :) Благодаря ти! :) Продължавай да пишеш и да ни радваш. :)
by frog
Tue May 29, 2018 7:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Коренуване: Невидена река

На 31 май 2018 г. предстои прочувствената реч за представянето на повестта на Миро :D До събитието остава в тайна ;) Ей я :D Здравейте! Аз съм Христина от Човешката библиотека. Миро е наш другар открай време. Дор ...
by Кал
Wed Apr 03, 2019 11:54 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приказки за Юнаци и злодеи

Аз ще се радвам да продължим да си ги говорим – че и да включим Ани в разговора – докато впечатленията (и въпросите? :) ) са ви пресни. Една дълбока моя част си остава прегладняла за събеседници... Та, можем и такъв Hangout да си направим. ;) Но нека да го мислим направо в пощите. Тук да кажа нещо по ...
by радина666
Wed Apr 10, 2019 9:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: По пътя към...

Прочетох и аз "По пътя към..." . Пуснах отзив във форум Муза и Goodreads. Ето линк към поста ми в Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/43697521 Копи пейст на мнението: Хареса ми. Как обяснява на децата нау ...
by Кал
Sat Jun 01, 2019 9:12 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приказки за Юнаци и злодеи

Аз мога и самичък да си се зарадвам... Обещахме да ви заринем с видео съдържание - нали помните? Е, лавината набира скорост! :) Откриваме официалната рубрика "Елате ни вижте!" с едно клипче от премиерата на "Приказки за Юнаци и злодеи", състояла се точно преди два месеца. В него Mira Stoyanova, Ana ...
by mitseva
Wed Dec 04, 2019 1:34 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Харт: Космическа мисия Вирон

За сега съм пратила препоръки на другарчетата си в GR. По-натам когато имам мои лични впечатления ще ги пусна и по темите в бг-мама, където участвам.
by Кал
Thu Dec 05, 2019 10:43 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Харт: Космическа мисия Вирон

Благодаря, Дес! (Само смених линка за корицата с един по-ситен вариант от Goodreads, понеже някои сайтове не приемат толкова големи изображения.) Аз разгласих в: - forum.chitanka.info - www.teenproblem.net/forum - shadowdance.info/forum - sf-sofia.com/forum - cheteneto.subtle-bg.com (мъртъв; не ми се ...
by frog
Thu Apr 23, 2020 9:05 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Коренуване: Невидена река

Някой да беше чувал (за) това? Хахо-хихи в БНР... "Музиканти и разказвачи се събират в "Невидено", за да възродят българския фолклор" https://www.bnr.bg/horizont/post/101195823/nevideno-vazrajda-balgarskia-folklor-s-istorii-i-avtorski-pesni Само на мен ли ми е чужда идеята, че Миро възражда фолклор? ...
by Кал
Mon May 04, 2020 9:08 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приказка за магьосници, физици и дракон

Осъвремених си „отзивчето“ в Goodreads: ВНИМАНИЕ!!! Само днеска! ...
by Кал
Wed Dec 27, 2017 10:49 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Ех, магесническа му работа

Отзив на Десислава Сивилова в Goodreads (...) Да, книгата ще ви ...
by frog
Wed May 13, 2020 11:46 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приказка за магьосници, физици и дракон

[quote="To be honest, до група "Приятели" me"]Mesdames et Messieurs, [Ну ву презонт]: 1. Кискащия роман на Геновева Детелинова в електронен вариант – „Приказка за магьосници, физици и дракон“! https://choveshkata.net/blog/?page_id=7830 С нова аюрведична корица! ^_^ Малко е сигнално стряскаща, но нищо ...