Search found 204 matches
- Tue Apr 23, 2013 12:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Редакции: смислови, структурни, стилови
Или: Какво ще причини Кал на текстовете, които подложите под редакторската му секира. Ако въобще им посегне. Първа вълна редакции: смислови Следим за: 1. Инфодъмпове: пасажи, които струпват прекалено много информация на едно място, звучат като извадка от есе или енциклопеди ...
- Wed Jan 16, 2019 2:14 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Jan 18, 2019 3:23 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014
Привет-мривет! Ето ме и мен тук. Познавам поне двама от бъдещите редактори в групата, та... много ми е драго! :D :lol: :mrgreen: Сега по същество... Защо се записахте в работилницата? Какво очаквате от нея? Защ ...
- Fri Feb 01, 2019 10:40 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Тема за коректори
В случая редакторът си е представял ангела като по-лежерен тип. :D (Аз имам неортодоксално отношение към небесните сил ...
- Wed Feb 06, 2019 3:46 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Пратих си моя файл и пак забравих да пиша времето. Съжалявам, нещо все ми се изплъзва да го напиша в мейла. Отне ми точно 41 минути и 43 секунди. :mrgreen: Смейте се, ама знам със точност, защото с отварянето на файла да работя по него, си пуснах и една доста дъл ...
- Thu Feb 07, 2019 5:36 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Така, ето няколко неизяснени (като тип) редакции от упр. 4, които Ани е маркирала в жълто в моя текст ...
- Sat Feb 09, 2019 12:55 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Откъсът е от „Нощта на скорпиона“ на Мария Гюзелева. И ако ви хареса, ще се радвам да ви пратя целия роман. След като си свършите упражнения 5 и 6. ;) ~ Аз съм съгласен с отговорите, които е дала Яна, изключая: - „чертали картите и писали учебниците“ е стилова ...
- Wed Feb 13, 2019 12:59 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Раздумки на редактори
Хм... това подозрително ми напомня на един от вариантите, които обмисляхме (и дали не оставихме? :shock: ) за You know better than that в „Последният еднорог“. Или там беше „Мислех те за по-умен“? (Естествено, че ...
- Wed Feb 13, 2019 6:34 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ох, бе... пак съм спала нещо над "картите и учебниците", кви пълни членове, кви пет лева... *плесва се по челото* Упр. 5 1.1 До сега работих с Деси и нямам проблем да продължим. Струва ми се, че се разбираме добре. 1.2 На този етап по-скоро не. За самата редакция може да се забавя със срока до утре, ...
- Thu Jul 23, 2020 8:54 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed Feb 20, 2019 9:17 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Мммм... И аз като теб мисля, че по принцип ПНК не е за пряката реч. Точно в този текст не съм забелязала прякара реч да има нужда от ПНК. Може би в някои специфични случаи би могло да се случи, но тук вече си говоря теоретично.
- Thu Feb 21, 2019 1:38 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Feb 26, 2019 9:55 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Отговорите ми по упражнение 6. 4. Структурни редакции, с които не съм съгласна 1. 05_zaRed_Radi Баща й спря озадачен. Майка й я погледна озадачено. Баща й я ...
- Tue Feb 26, 2019 11:59 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Такааа, да се включа и аз. 4. Структурни редакции, с които не съм съгласна 1. 05_zaRed_Dessie Баща й я погледна загрижено. (ПНК) Детето го погледна с ...
- Wed Feb 27, 2019 11:52 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed Feb 27, 2019 10:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Раздумки на редактори
Преди малко дочетох "Shadow of the Tomb Raider: Path of the apocalypse" и искам да спод ...
- Sun Mar 03, 2019 10:20 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Здравейте! Завърших упр 6. 4. Структурни радакции с които не съм съгласна: - 05_zaRed_Dessie: – Хайде, разказвай – рече след малко баща й и като тръг ...
- Tue Mar 05, 2019 1:01 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Mar 10, 2019 9:47 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Mar 10, 2019 10:04 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Mar 10, 2019 11:40 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Здравейте! Готова съм с упр. 7. Смях се доста. Още п ...
- Mon Mar 11, 2019 10:06 am
- Jump to forum
- Jump to topic
В сериозна чуденка съм дали началният диалог не е твърде дълъг. Т.е. те само плямпат, без нищо да се случва или дори описва. Има ли акроним, който е обратното на ОПС, т.е. “набутай малко background/world building/action/plain old description между всичките тия реплики? Или това е ЕКО, доколкото сцен ...
- Sat Mar 16, 2019 10:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Mar 18, 2019 12:10 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Но тогава защо Лазар отново се връща на темата за лудите учени? Дали не се чуди да не би Григор да е прихванал от лудостта на предишните си господари? :D Та, извън шегата, да, след като видях посоченото от теб, забелязах, че надолу се връщаме към луди учени. Дали в такива ...
- Fri Mar 22, 2019 2:23 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed Mar 27, 2019 9:17 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Наминавам да споделя как чудесно се забавлявам да редактирам разказа на Вики. Надявам се на Вики да е поне толкова приятно и забавно, колкото и на мен.
Мисля, че свършихме добра работа.
Мисля, че свършихме добра работа.
- Sat Mar 02, 2019 11:34 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част
Непрекъснато се самоизтезавам дали историята е достатъчно добра, дали имам таланта/опита да я разкажа добре. Обожавам всичките си герои, смятам, че историята е готина (ако успея да я разкажа добре). Тип история е, която аз самата харесвам да чета - обожавам survival истории и истории в които героите ...
- Wed Mar 27, 2019 2:38 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част
Благодаря, Дес! Най-дългата ми завършена творба е разказ от малко над 2000 думи. Тъй че... :D Моите бяха все около 1000 думи. :D Та да, оценявам огромната работа, която съм свършила и с всеки изминал ден ставам по-доволна и щастлива от това, което правя. Иначе това с характера съм 50/50 дали е вярно ...
- Wed Mar 27, 2019 11:55 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Обетът (част 1) - подготовка за Camp NaNo 2019
Срокът, който си бях поставила мина, та е редно да се отчета какви съм ги замесила, втасала и изпекла. 1/ Готова съм с аутлайна (или поне така си мисля :mrgreen: ) - имам 6 страници резюме какво се случва - кратички резюмета какво се случва от гледната точка на главните герои - това ми беше ...