Search found 204 matches
- Tue Apr 02, 2019 5:13 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Apr 04, 2019 12:25 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част
Spoiler
Моето предложение: "Уважавай първата си чернова! Тя е твоя рожба, пък дори да е малко некоординирана и рошава. Не изхвърляй детето си на боклука.[...]"
Смисъла се запазва, изразът става една идея по-"нашенски". Поне така мисля.
Смисъла се запазва, изразът става една идея по-"нашенски". Поне така мисля.
- Thu Apr 04, 2019 2:05 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Добро предложение. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: С такива обсъж ...
- Mon Apr 29, 2019 5:13 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Плана ми не се получи баш както ми се искаше. На теория трябваше да ми върви лесно и леко, все пак съм разписала плана подробно, разбила съм го по сцени, имам написано доста... и вместо днес да пиша финалните неща, още се балтавя на шеста глава. :D Едно от нещата, което открих, че ме бави, е че се оп ...
- Tue May 28, 2019 2:21 am
- Jump to forum
- Jump to topic
При мен със "Звездният път" имаше един подобен период през септември 2018-а - бях изпаднал в поредния шок "Ой, т'ва никога не ще го напиша" (както се вижда в другата тема :D ) и след разговор с Кал, който ме надъха да не се отказвам, реших да си дам почивка от книгата и вместо това да рехабилитирам ...
- Mon Jul 01, 2019 1:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ето го и юлския Camp NaNo . Очаквах го с вълнение, не че имам особена причина за това. Но и след дългата писателска суша, отново пиша с вълнение и мерак, та може би заради това. Този път целта ми не е брой думи, а колко време ще работя над романа. Целта ми е да отделям по 2 фокусирани часа на ден за ...
- Sun Oct 20, 2019 8:04 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Не съм писала по проекта от 16 септември. Това всяка ...
- Sun Dec 15, 2019 2:11 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Не съм ъпдейтвала тук от два месеца. Но новините са чудесни. :) В случай, че още не сте разбрали – точно в 4:15 на 14 декември 2019 приключих голямото пренаписване на “Обетът” известно с кодовото име втора първа чернова. Н ...
- Tue Jan 14, 2020 11:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Свърших нещо много важно и полезно - прочетох си романа от до както си му е реда. Ами доволна съм! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Много самовлюбено искам да кажа, че съм написала хубава книга. Въпреки, че ...
- Tue May 26, 2020 12:12 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed May 27, 2020 2:50 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Писателска работилница в ???, юли/август 2020?
Принципно идеята ми харесва и с удоволствие бих се включила. Какво ще е положението откъм време и фананси.... Времето ще покаже.
Вашето съобщение съдържа 128 знака. Минималният е 141.![Laughing :lol:](./../../../../images/smilies/icon_lol.gif)
Вашето съобщение съдържа 128 знака. Минималният е 141.
![Laughing :lol:](./../../../../images/smilies/icon_lol.gif)
- Tue Jun 02, 2020 11:46 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Писателска работилница в Кранево, август 2020
Събраха се девет (дори десет :)) желаещи. Работилница ще ви организирам. :) Вчера говорих със Светла (nancheva) от „Професионален форум за образование“. Ще ни пратят условията за Кранево. ...
- Sat Jun 06, 2020 6:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014
Упражнение две. 0. Около час и половина. 1. Не. 6.1. Мисля, че не. 6.2. Сякаш ми липсва една първоначална стъпк ...
- Wed Jul 22, 2020 9:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014
Значи това е от 05_zaRed_Gev: 4. – А там, м ...
- Sun Jul 26, 2020 8:25 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Aug 24, 2020 1:31 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Sep 29, 2020 6:37 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Как го правят другите?
5-10 ...
- Sun Dec 13, 2020 5:22 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Раздумки на редактори
Дес, според мен е - на принципа, че и на английски, примерно, mankind или the [history/legacy/whatever] of man са приети думи/изрази, но никога няма да ги срещнеш в сериозен академичен текст в днешно време. Ако някой настоява да ги ползва, звучи като динозавър. Пък и ако някой от тези 15 събеседници ...
- Sun Dec 13, 2020 7:38 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
"Човек за всичко" е псевдокоректно говеждо hovno, поругаващо културно-исторически реалии. Все едно да се санира част от нацисткия курорт "Прора", за да могат разни идеали евтинко да си летуват там. Пенкилер не е живо същество. Но явно е: https://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%9F%D0%95%D0%9D%D0%9A%D0%98%D ...
- Mon Dec 14, 2020 12:10 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Отношението към "момче за всичко" спрямо себе си е строго индивидуално. Ако човек по разни фронтове живее спартански (me), не му пречи да се нарече с "момче". А пенкилерът просто е твърде остарял за употребата като ч ...