Search found 604 matches
- Thu Nov 23, 2017 12:58 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Тема за искане и даване на помощ
Heroes and Villains е set phrase. Оттам и заглавията на сборниците с приказки на Калин, не знам къде съм виждала на английски, но съм и чувала.
- Wed Feb 04, 2015 2:25 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Babylon
Mokidi, много хубаво си написала. Аз... като бях на триседмичния българо-австрийски летен колеж из България, бях похвалена от другарчето Bettina, че разбирам много немски и веднага, докато си говорим. То е така, ама повечето думи естествено, че нико ...
- Fri Mar 20, 2015 4:11 am
- Jump to forum
- Jump to topic
trubec
В понеделник отидох на час по прагматика. Изписахме сума думи само от една видео пиеса... Но много добра. По едно време единият герой натири останалите мъже: "Марш, trubci!", и преподавателката попита какво е trubec. Една част от мен мълниеносно си помисли "търтей", но благоразумно я игнорирах. Аз н ...
- Wed Jul 15, 2015 6:43 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Преводачески питания
Дя'л го 'зел! Това не е ли едно и също?!?!
Anyway. Не си губете времето с тоя shit.
Things that appear to be are not, and things that are not appear to be.
Anyway. Не си губете времето с тоя shit.
- Wed Jul 15, 2015 4:54 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Не е питане.
За целите на глупавия ми превод не правя разлика между:
It is always important to keep in mind that nothing exists that is not part of God...
и
It is important to always keep in mind that nothing exists that is not part of God...
It is always important to keep in mind that nothing exists that is not part of God...
и
It is important to always keep in mind that nothing exists that is not part of God...
- Fri Nov 06, 2015 1:53 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Аз по моя казус оставих индианец, защото Емил настоя, че не сме виждали филми с британски войници и индийци. И тук, а не в житейските радости ;), е мястото да се похваля, че от 1:25 ч. на 2 ноември е поводът на моята радост, избликнала така : Първият голям превод е OVER, DONE WITH, FINISHED, COMPLET ...
- Fri Jul 08, 2016 11:10 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Реших, че моята разпознаваемос' :D е добър повод да си отворя новия=целия=вече изядения шоколад ION с цели бадеми. Разглеждам опаковката, сричам наум и си размишлявам (и ям): ΣОКОЛАТА ГАЛАКТОΣ АМYГДАЛОY Отдолу в едно кръгче надпис: МЕ ОЛОКЛАНРА АМYГДАЛА И встрани: КЛЕІΣМЕNН АЕРОΣТЕРΩΣ По ръба на опак ...
- Mon Jan 23, 2017 4:43 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ъъъ... току-що научих как е "смисъл", smysl (CZ) на сръбски и хърватски. :shock: :shock: :shock: смисао; smisao Мо и перничани перфектно биха си живуркале там, без да трябва да казват ЛЪ :shock: поне в такъв контекст. А с какво усилие и усърдие Мо произнася pale ale... Един чех просто би рекъл "пале ...
- Wed Jul 05, 2017 3:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Вавилонско наблюдение: На руски "Виетнамско чудо" било просто "Золотая звезда". Викам си: тия па големи буквалисти - видели звездичка на капачето и айде. А то... ми на английски си го пише - Golden Star Balm около золотая звезда... В Германия Виетнамското чудо се намира в кутии току колкото дланта ми ...
- Tue Jan 30, 2018 2:10 am
- Jump to forum
- Jump to topic
От любимия ми полско-чешки филмов фестивал "Кино на границата" има игра за спечелване на пълноправна карта за тазгодишното издание! И избрах да се кандидатирам със спомен. Три часа го мислих на чешки, поправях... Най-накрая видях как излиза на английски в Гугъл https://translate.google.com, за да зна ...
- Fri Feb 23, 2018 2:50 am
- Jump to forum
- Jump to topic
На всеки поляк бих казала: Не ви признавам, защото едно време вие не сте признали Jan Hus и правописната му реформа един звук да се означава с един знак/буква, а не с два едновременно или с обемисти като w! И затова ни се налага да разкодираме подобни неща като Jadwiga Grzejszczak. Горката полска жен ...
- Sun Mar 04, 2018 9:27 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Имаш специфични питания за готови решения на твърде трудни неща, което донякъде те задължава да предупреждаваш защо ти трябват. Не посочваш и срок.
Kids may refuse anything but at the clink of money theyir eyes light up.
Kids may refuse anything but at the clink of money the
- Sun Mar 04, 2018 11:33 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Моля при чисто любопитство то да се маркира по някакъв начин. Вече съм се парила за нечие безсмислено чисто любопитство (не твоето) да търся еквивалент на български идиом\фразеологизъм\нещо стилистично непреводимо.
Не желая да го правя, ако усилията ми няма да се използват.
Не желая да го правя, ако усилията ми няма да се използват.
- Fri Apr 13, 2018 12:29 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Слушам См е тановата "Вълтава" (Vltava), вълнувам се, че през май ще я слушам на концерт, щото ме кара да настръхвам!, и си мисля как така на немски се казва Die Moldau :shock: Дунав e Donau. Е, те имат и други странни названия, завършващи на -au. Един чех пък се възмути на българското название Елба ...
- Thu Feb 28, 2019 6:34 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Понякога се чудя какво ли би си помислил newcomer seeing my wall for the very first time. Успех му желая. For English press below. Probably maybe. :D !Hola! Quiero trabajar y me gusta trabajo agradable, con la gente tambien. !Vamos trabajar por favor, soy trabajadora! Soy pobre y no lo me gusta. Me ...
- Wed Feb 26, 2020 3:43 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Josh & Ollie
Как се учи корейски в Jolly... Josh за една? година е учил част от висшето си в Корея, а Ollie има в главата си хаотичен безброй думи, фрази и цели изречения , които е попил от техническата си работа над клиповете на Korean Englishman. I do have faith in Ollie, не се отказва ;) И му сече пипето, мака ...
- Fri Mar 27, 2020 3:13 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
От фестивала ми/моя пратиха канал в youtube с чешки филми за безплатно гледане. И веднага се появи некой лигльо поляк да измрънка, че без полски субтитри не било за всеки. Не моа ги рАзбера тия глезльовци в тия две държави, или 3 със Словакия, да твърдят, че не могат да се разбират. Полски съм учила ...
- Sat Apr 18, 2020 7:04 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Определено смятам за полезно готово чешко писмо да го прекарвам през Bing, за да видя на английски къде не ми сработва и да го доиз ...
- Mon May 25, 2020 7:31 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Мару, "Дни на изкуството" е различно от "365 дни изкуство" ^_^ Anyway. Не е проблем. С общи усилия го избутахме. На 2-3 места пред именовани читалища/галерии сложих запетаи вместо предлог за място + определителен член, за да го избегна :lol:, щото малко ме изнервиха някои "казуси" в "текста". Голямо ...
- Mon Jun 15, 2020 4:52 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
-fold не е за нагъване, а за количество - (у)троен, трикратен, бе душичке драконска
Иначе конкретно с терминология не съм запозната.
Иначе конкретно с терминология не съм запозната.
- Sun Aug 16, 2020 5:31 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Не обичам да уча "немци" на немски... Здравей Хрис. Изтривам стари имейли и попаднах на една грешно написана дума - gekuckt. Преди и аз мислех, че глаголът е "kucken", но впоследствие разбрах, че се пише "gucken" и се чува като "kucken". Значи в случая би трябвало да е "geguckt", макар и да изглежда ...
- Mon Jan 04, 2021 11:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Hallo, Leute ;) Ich hoffe ihr seid alle gut! Ich wuensche euch ein ganz gesundes neues Jahr, Freude, Freunde, Freiheit, Reisen und was ihr lieb habt ;) Hello, people ;) I hope you are all good! I also want a whole new year, friends , friends, leisure , travel and I love you/your love ;) Hello, guys ...
- Tue Feb 02, 2021 11:32 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Непотребяващ полски ме помоли да измисля нещо, което да питам развъдник на растения, понеже отказвали да отговарят на писма на английски. Изтъкнах, че полски не владея, но реакцията ми срещна съпротива, та... какво друго да направя освен обичайното - G. и Bing translate ;) Помолих за последното писмо ...