Search found 811 matches

Return

by Radiant Dragon
Tue Jul 23, 2013 2:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Любимите компютърни игри

Ето нещо, което ще ви взриви ;)

Antichamber
by Кал
Wed Apr 10, 2013 8:58 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

Атанас Славов: Фантастични сериали, които си струват (или си струва да се избягват :D)

Звукозапис от представяне в клуб „Иван Ефремов“ на 9 април.
by отсъстващ
Tue Jul 09, 2013 4:58 pm
Jump to forum
Jump to topic

инфорамционно разтоварване

Първо, веднага ме напира да ви споделя линкове към книги стара моя болест, която пак се проявява. За това ви давам линк към портален сайт към хостнати поне на 6 места всяка книга - http://libgen.org/ . Има МНОГО книги. Относно универсалността на културните приципи книгата - Software of the mind на Хо ...
by отсъстващ
Tue Jul 09, 2013 9:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Изследвания за мисленето: универсални?

Сетих, се за още една книга. Увлекателна е. За разликата между западното и източното мислене. The Geography of Thought: How Asians and Westerners Think Differently...and Why http://www.amazon.com/dp/0743255356 Много ми допада контекстното мислене на азиатците. Скоро бях на японска из ...
by Кал
Fri Jul 26, 2013 9:35 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Изследвания за мисленето: универсални?

Сетих, се за още една книга. Увлекателна е. За разликата между западното и източното мислене. The Geography of Thought: How Asians and Westerners Think Differently...and Why http://www.amazon.com/dp/0743255356 Сърдечно благодаря за тази препоръка. Вчера довърших книгата – ето отзива ми: For much of ...
by Кал
Sat Jul 27, 2013 8:53 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Сагата chitanka.info и е-книгите като цяло

Впрочем – ако потрябва още помощ, насреща съм. Вярвам, че и други Чобити ще дадат рамо. :)
by Кал
Thu Sep 12, 2013 10:44 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Благодарение на Генерала (Юри Илков), сдобихме се с още една бройка от „Синята жилка на Афродита“. :)

Кой иска да я чете?

(А да я сканира? За Читанка.инфо? :))
by Кал
Wed Sep 18, 2013 7:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

За първи път от много време насам усещам, че трептя, докато чета. Книгата е The Golden Age ... Силна препоръка: So unexpectedly overwhelming that I have no patience, no patience at all , to talk about it. Shut up! And let me read The Phoenix Exultant ! ( Still , my Third Thoughts wonder, 'unexpected ...
by Люба
Mon Sep 23, 2013 9:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Не-културни събития :)

БЕЗПЛАТЕН УРОК ПО САЛСА ЗА ДЪРВЕТА ;) Наистина препоръчвам. Не съм тук, инак смятах да отида и се раз-дърве-я ... И понеже е Фейсбук събитие, а знаем, че не всички виреем там, нека мераклиите без ФБ да опитат да се запишат с каквото се изисква и ... по телефон. Ето един: Sofia - 088 670 7804 ======== ...
by Кал
Tue Sep 24, 2013 10:32 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Образованието

Някои от вас знаят за участието ми в образователния проект за гражданско общество и устойчиво развитие „Място за бъдеще“. (Имаме линк към тях в блога ни – забелязвали ли сте го? :)) Дори може да сте ме чували да мърморя заплашително разни работи... :D Докато ме няма - и когато ви дойде музата – разг ...
by Кал
Sat Sep 28, 2013 10:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Препоръчвам силно и продължението на The Golden Age: The Phoenix Exultant.

Нататък...
by Кал
Tue Oct 08, 2013 10:58 pm
Jump to forum
Jump to topic

Мирослав Моравски (известен и като morrion) пише роман ден за ден.

Може да го следите тук:

http://myromorr.wordpress.com

Аз първо ще поприключа антологията. Май. :)

Но препоръчвам. Миро е живото въплъщение на Every woman and man is a star.
by Radiant Dragon
Wed Oct 09, 2013 8:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Приятели, днес на път за тренировка случайно се засякох със преподавателката си по БЕЛ от старото ми училище. (55-СОУ, което е до ТУ) Споделям тази информация тук, в тази тема, по две причини: 1. Успях да я насоча към сайта на Човешката и се надявам в бъдеще да успеем да осъществим взаимни инициативи ...
by Кал
Mon Oct 14, 2013 12:56 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнството, вярата... и още

Покрай една книга се завърза един диалог и... to cut a long story short, стигнахме до поредното ми среднощно хулиганстване: Caveat: What follows can be read as a bit of random fun. Also, I hope you don't mind my reviving a 3-year-old thread. ;) Aerin wrote: "Besides, there are ways of being an atheis ...
by Кал
Wed Oct 16, 2013 2:11 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

Студентски куизове Организирани от „ Промяна за студентите “. Първият ще е на 15 октомври, вторник. Ако сте студенти – може да се регистрирате кат ...
by Кал
Wed Oct 16, 2013 12:13 pm
Jump to forum
Jump to topic

Силна препоръка (но и предупреждение) за The Golden Age , трилогията на John C. Wright. Особено към Нев, Жоро и Вик. (Наско вече си свали първата книга на руски. ;)) Ето и заключителния ми отзив в Goodreads: The Golden Age trilogy is perhaps the most ambitious space opera (and novel, for that matter ...
by Люба
Mon Oct 21, 2013 5:27 pm
Jump to forum
Jump to topic

Зелена олимпиада В Зелената олимпиада могат да участват ученици от 1. до 12. клас от цялата страна . Всеки желаещ трябва да се регистр ...
by Люба
Fri Oct 25, 2013 11:27 pm
Jump to forum
Jump to topic

За хората, които обичат да споделят, едно събитие в Бетахаус (най-долу е цялата програма и представяне на английски) OuiSHARE DRINKS IN SOFIA 2 ноември, 17:00-20:00, CAFE: UseTogether и betahaus | sofia организират за първи път в България среща на пионери в идеята за икономика, основана на съвместна ...
by Кал
Wed Oct 30, 2013 7:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ето ги: всички записи от клуб „Ефремов“ от пролетта на 2007-а до сега

(тези, които съдържат Efremov в заглавието си; не са много, защото вече не ходя често)

Стават за тази тема, понеже в повечето случаи се обсъждат книги и автори. ;)
by Кал
Thu Nov 28, 2013 12:44 am
Jump to forum
Jump to topic

На любителите на детайлни, вероятни и желателни картини на бъдещето ни горещо препоръчвам Earth на Дейвид Брин. Малък ордьовър от нея пуснах тук . Отдавна не бях попадал н ...
by Кал
Tue Jan 07, 2014 4:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Пресподелям нова вест покрай домашните ученици в България:

http://bgreformer.wordpress.com/2014/01/05/