Search found 95 matches

Return

by Кал
Tue Jul 01, 2014 12:24 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Let's write English ;)

In [i]Memories of Ice[/i], Steven Erikson wrote:Standing before another triangular doorway – this one directly opposite the entrance – stood a huge figure in arcane, black-wrought armour.
Something bothering you in this sentence?
by Кал
Tue Apr 15, 2014 1:11 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преводачески работилници

Английска пунктуация: многоточията Най-общо: в английския бъдете пестеливи откъм многоточия. Иначе, чувал съм от доста native speakers, героят/разказвачът ви започва да звучи като бавноразвиващ се. Замествайте ги с точка или друга по ...
by Mokidi
Sun Jun 04, 2023 5:08 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Share the Joy

Да споделя радостта: A Pilgrimage to Memories Tattooed намери дом в Samovar!! По разказа сме работили, на български, аз и Кал, на английски - аз и Деси Сивилова, и на двамата огромните ми благодарности! Dear Elena Pavlova, Thank you so much for letting us see you story "A Pilgrimage to Memories Tatto ...
by Dess
Thu Jul 28, 2022 11:00 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преводачески питания

„Пожара“ си е супер... Само дето е членувано, а всички останали прозвища не са. :/ А „Кат Пожар“ ми звучи кат’ пожар, ако ме разбираш :D

Ще го мисля още.
by Radiant Dragon
Sat May 28, 2022 2:41 am
Jump to forum
Jump to topic

Предложение от задните редове: Шайло Пламтяща Диря (или Пламтяща Следа) Нося си кошница, ако случайно започнат да хвърчат зеленчуци и други продоволствия към мен. В случая моят подход е "fuck semantic accuracy" за сметка на поетичната образност. Толкоз за без пари в два през нощта. Иначе щях да го въ ...
by Кал
Tue May 10, 2022 12:21 pm
Jump to forum
Jump to topic

Първият ни пробив с роман идва от неочаквана посока... Dear Kalin, We are glad to inform you that after a long delay in the decision-making-process, we are receiving the grant from the European Union to publish Mina, Magic and the Whitebeaker. We will contact you soon to agree upon the details and fi ...
by frog
Mon May 25, 2020 7:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

Мару, "Дни на изкуството" е различно от "365 дни изкуство" ^_^ Anyway. Не е проблем. С общи усилия го избутахме. На 2-3 места пред именовани читалища/галерии сложих запетаи вместо предлог за място + определителен член, за да го избегна :lol:, щото малко ме изнервиха някои "казуси" в "текста". Голямо ...
by Radiant Dragon
Mon Jun 15, 2020 4:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Моля за малко помощ. Как ще се преведе на български "threefold" като понятие? В смисъл, като словосъчетание контекстуално участва в термини от типа на: threefold model, threefold society, threefold paradigm, threefold principle, etc. Превеждам една книга на Рудолф Щайнер в момента, така че ако термин ...
by Кал
Tue Dec 01, 2020 7:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Distant Shore Publishing, acceptance: Hi Kalin, Apologies for the very long delay in getting back to you. Thank you for submitting Kaloyan Zahariev’s story ‘Aspiring Magician’. I’m delighted to tell you it’s been accepted for publication. Our schedule for December is now full, so his story will most ...
by Кал
Mon Mar 03, 2014 2:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приказки за Юнаци и злодеи: първи

... и илюстрация:

Image

Вълшебниците от Фентъзи ЛАРП център ми пратиха полъх от Севера - леден-разгарящ... :mrgreen:
by Кал
Wed Oct 05, 2011 6:22 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Последният еднорог

Споделям радостта.

Image

(Източник: AllyVRK)
by Кал
Thu Jan 08, 2015 12:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приказки за Юнаци и злодеи

Notes to self:

Задължителни елементи в анонсирането на „Промяна“:

– по стените ѝ е пълно с ПУШКИ! Някои от тях даже гръмват!

– не сме пропуснали всенародните любимци: ВАМПИРИТЕ!

– успява да задържи интереса ви 250 страници – без нито една ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ!

... Нещо пропускам ли?
by Кал
Fri Nov 19, 2021 9:51 am
Jump to forum
Jump to topic

Терапевтични техники и технологии за психологическо...

Пълното заглавие на тази книга е: Терапевтични техники и технологии за психологическо въздействие чрез кукла върху деца с медицински, емоционални, образователни, умствени и рехабилитационни проблеми Ако искате да я четете (в PDF), драснете един ред на пощата на Човешката библиотека. Мой отзив: Тази д ...
by Кал
Sun Dec 07, 2014 6:39 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Приказки от Горната земя (Мина и магиите)

На 13.12.2014 ще се състои премиерата на второто издание на „Мина, магиите и бялата стъкленица“ . Премиерата ще бъде в гр. София на 13 декември 2014 г. от 13 часа на обяд в Детски отдел на Столична библиотека на площад Славейков. А на Софийския панаир на книгата в НДК, на 14 декември – неделя, ще под ...
by Кал
Mon May 11, 2020 8:28 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Особености на чобитския настрой за забавление чрез работ

Дес... май открих разковничето на проблема. :D Сравни: (...) Но не мога да се пр ...
by Люба
Mon Jan 24, 2022 4:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Срещи

О ...
by Кал
Fri Feb 14, 2014 12:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Цитатите, които ни промиха

Sheng Wang wrote:Why do people say "grow some balls"? Balls are weak and sensitive. If you wanna be tough, grow a vagina. Those things can take a pounding.
by Кал
Wed Nov 10, 2021 12:04 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Цитатите, които ни промиха

Sensing an escape attempt, and roundly delighted at this turn of events, I raced out of the privy, to see the queen perched in a most undignified manner on a windowsill at the far end of the corridor. Our eyes met, and she threw me an enraged, hurt, bewildered look I found most thrilling. She was ...
by Radiant Dragon
Tue Dec 13, 2022 5:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

EUROCON / LuxCon 2022

Понеже този материал така и не излезе в сп. Шадоуданс, а са едни 4хил. думи труд, реших да го публикувам с огромно закъснение тук verbatim. Годината още не е свършила, така че на хартия все още е "актуален" обзор на събитието. Всякакви пол ...
by negesta
Fri Apr 01, 2022 10:40 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Трудът краси човека

Малко ми е нереално още, но от онзи ден вече имам още едно стихотворение, минало финал и спечелило наградата на литературното жури (в линка моето е първото най-вляво от общо три, излъчени от екипа на издателството): https://short-edition.com/fr/palmares/grand-prix-hiver-2022-poemes?edition=grand-prix ...
by negesta
Tue Mar 15, 2022 11:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Български номинации за Еврокон 2021

Не съм "амбициозна", просто имам известен опит с класации, които обобщават оценките на много класиращи и техните списъци с предпочитания - всяка година ми се налага да правя такова обобщение и приравняване към единна скала, при което да се изчислят 3-ма победители, участвали в няколко различни състез ...
by Люба
Wed Mar 05, 2014 1:37 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

И друго важно предстоящо (за което благодаря на Вяра :)): На 5 декември, 2014 в Арена Армеец "Задругата на пръстена" ще бъде показан както никога досега у нас - с над 250 музиканти и хористи на сцената, които ще пресъздадат симфоничната музика на Хауърд Шор в пълен синхрон с картината. Билет ...
by Кал
Fri May 16, 2014 8:23 am
Jump to forum
Jump to topic

Като наближи – пусни го и по листите на ЧоБи. Току-виж сме прилъгали напълно непознати лица (като sunshinen) да се появят... ;)
by Triumpha
Sun May 25, 2014 6:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

За феновете (дори и все още неоткрилите се такива :)) на комикса, нещо интересно, което ще продължи цял месец, от 15-и август до 15-и септември, Sofia Comics Expo 2014. Има известен шанс да мернете и нещо наше там със "сестричката" ми, ако минем селекцията. :) Ще има и чуждестранно участие. https://w ...
by Кал
Sun Jun 01, 2014 1:43 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Празник е! Подаръци! Почвам да си я чета!

(18 000 страници в Calibre, 9000 на е-четеца ми... докъм края на юни ще съм я опухал. Колко му е... :D)
by Кал
Thu Jun 05, 2014 9:51 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Комикси, манга

ИНСТИТУТ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ИЗКУСТВАТА – БАН СЕКЦИЯ „КОМИКС“ – СБХ СДРУЖЕНИЕ „ПРОЕКТ ДЪГА“ ПОКАНА за участие в международна научна конференция Скъпи колеги, каним ви да вземете участие в международната научна конференция „ Комикс/ анимация/кино “, която се провежда в периода 4-6 септември 2014 г. в Со ...