Search found 23 matches

Return

by Adi
Thu Jun 23, 2016 10:13 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Труд и творчество

КОНКУРС НА СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ 2016 Тема: "Истанбул" Краен срок: 31 август 2016 г Резултати: ? Възраст: - Вид творба: издадена книга - поезия или проза. Изисквания: Могат да участват автори, които имат поне една издадена книга. Те трябва да изпратят до 5 стихотворения или текс ...
by Adi
Thu Jul 21, 2016 9:02 am
Jump to forum
Jump to topic

Пети национален литературен конкурс "Мара Белчева" Тема: - Краен срок: 16.09.2016 г. Резултати: ? Наградите се обявяват и връчват на търж ...
by Adi
Thu Sep 22, 2016 3:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Национална литературна награда „Георги Черняков“ – 2016 Тема: - Краен срок: 1 ноември 2016 г. включително. Резултати : ? Наградите ще се връчат в навечерието на 8 декември 2016 г. (в периода 2-5 декември), в Националния студентски дом – София, пл. „Народно събрание“ 10. Възраст: действителни студент ...
by Adi
Thu Oct 06, 2016 11:24 am
Jump to forum
Jump to topic

III Конкурс за детско творчество "Аз, моето семейстево, моят град" Тема: Темата е свободна, отговаряща на мотото на конкурса „Аз, моето семейство, моят град“. Краен срок: до 15 октомври 2016 г. (важи пощенското клеймо). Резултати : 15.11.2016 г. Възраст: I възрастова група – участници до IV клас II ...
by Adi
Thu Oct 20, 2016 12:34 pm
Jump to forum
Jump to topic

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ХУДОЖЕСТВЕНИ ТВОРБИ, ПОСВЕТЕНИ НА ТЕМАТА ЗА ОСИНОВЯВАНЕТО Тема: Осиновяване Краен срок: 11.11.2016 г. Резултати: 21.11.2016 г. Възраст: ученици на възраст до 18 г. Извън класацията в конкурса могат да участват и всички желаещи, които са на възраст над 18 години. Вид творба: Пое ...
by Adi
Thu Dec 01, 2016 12:44 pm
Jump to forum
Jump to topic

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ „БЕЛОЦВЕТНИТЕ ВИШНИ-КАЗАНЛЪК, 2017г.” Тема: „Белоцветните вишни” Краен срок: 01.03.2017 г. Резултати: 12 април 2017 г. Възраст: всички автори от България и чужбина, при условие, че са навършили осемнадесет години. Вид тво ...
by Adi
Thu Jan 12, 2017 9:52 am
Jump to forum
Jump to topic

Национален конкурс за къс разказ "Рашко Сугарев" Тема: - Краен срок: Краен срок 31.03.2017 г. Резултати: ? Възраст: автори до 35 години. Вид творба: разказ Изисквания: Разказът трябва да е публикуван в периодичния печат или в книга през 2016 г. Изпращайте вашите творби в 5 екземпляра на хартиен носи ...
by Adi
Thu Jan 19, 2017 10:13 am
Jump to forum
Jump to topic

XVI Национален поетичен конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов" за написване на стихотворение, посветено на 14 февруари – Ден на Св. Валентин и на Св. Трифон Зарезан Тема: „Любовта е пиянство или пиянство от любов" Краен срок: 15.02.2017 г. (валидна е датата на пощенското клеймо) Резултат ...
by Adi
Thu Feb 09, 2017 10:44 am
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс за студентско есе: Офшорните зони и тяхната роля в новия Глобален финансов ред Тема: Офшорните зони и тяхната роля в новия Глобален финансов ред Краен срок: 28 февруари 2017 г. Резултати: ? Възраст: - студенти Вид творба: есе Изисквания: Всеки студент може да участва с по едно есе. Награди: ...
by Radiant Dragon
Fri Jan 16, 2015 10:49 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Как четем критиката

Ето какво аз мисля по повод съдържанието на горния пост: And so what if they didn’t like the book? Yeah, it sucks, but ultimately, your name is out there. Let’s say someone doesn’t buy your book because of that review. Later, they’ll remember your name but not the review. They’ll give your NEXT book ...
by Кал
Tue Jan 19, 2016 9:04 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Писането като занаят vs писането като изкуство

Spoiler
За „гопники“ – двамата с Илка (Arayna Wolf) се сетихме за „отрепки“, въпреки че там няма социален елемент. „Утайките на обществото“? Но това пък не е жаргонно...
by Radiant Dragon
Tue Mar 01, 2016 4:56 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: КАФЕ-ПАУЗА: Alan Wake, творческият блокаж и storycraftin

(Тази година направих едно огромно и отдавна отлагано преподреждане на Фантазия , a.k.a. моя дом в Мрежата. Скоро ще публикувам и звукозапис, който обясняв ...
by Radiant Dragon
Wed Mar 09, 2016 4:53 am
Jump to forum
Jump to topic

Та, писателският блокаж... (почвам да си говоря сам, защото явно друг няма намерение да се включи; същевременно се чувствам достатъчно шизофреничен, че да си правя т*ш*к :mrgreen: ) ... писателският , ъм, творческият блокаж е сериозна работа. Особено за когато става дума отдаден творец. От онези, кои ...
by Radiant Dragon
Fri Mar 11, 2016 2:44 am
Jump to forum
Jump to topic

Тъй, продължаваме. Сега, след като сме извършили малко техническа поддръжка, минаваме към първата доза съвети за намаляване/отстраняване/предотвратяване на творческия блокаж. Отново микро-пост "на парче" с три точки: 1. Творческият блокаж е като хашиша - той се усвоява от организма бързо, но се разгр ...
by Radiant Dragon
Sun Mar 20, 2016 11:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Напълно съм съгласен относно сравнението между писането/цигарите, защото по принцип raw творенето е най-превъзходното и удовлетворяващо нещо, което смятам, че някога може да се случи на човек. Не случайно е много по-трудно да се твори, отколкото да се руши. (Това според мен е основната причина Time W ...
by Кал
Sun Apr 03, 2016 11:33 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тема за коректори

(...) По правило знам, че пред „че“ не се пише запетая при следните съюзи: затова че, в случай че, при условие че, при все че, освен че, в смисъл че, поради това че, като че (ли), благодарение на това че, добре че, вярно че, все едно че. [/i] В нашите коректури пишем запетая в конструкции от типа на ...
by Mokidi
Wed Oct 19, 2016 4:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тема за коректори

1) Върви при онзи, който те е пратил: върви при който те е пратил. (няма запетайка, но за мен това е кьопаво изречение, не ми харесва и не ми звучи правилно, нищо че номинално е) 2) Върви при онзи, при когото (той) те е пратил: върви при когото те е пратил. (според мен пак няма запетайка - ама не съм ...
by Radiant Dragon
Mon Nov 14, 2016 4:31 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Федора под лампата [ЗАВЪРШЕН ПРОЕКТ]

Един ъпдейт три (четири) години по-късно... Романът ми вече е официално издаден! Заглавието в процеса още веднъж се смени - книгата се подвизава като "Космически залог" в книжарниците. 8-) Организирана е премиера на 1-и декември, от 18.30 часа, в читалище "Николай Хайтов", в района на бившия хотел " ...