Search found 200 matches
- Wed Aug 18, 2021 10:48 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Аниме-й!
Съвсем случайно в Дискорд (или може би не, все пак членувам в "правилните" сървъри :P ) попаднах на следното аниме: Dragon Goes House-Hunting Неангажиращо, симпатично, сладко. Letty, титулярният драконов протагонист, заради слабохарактерността си бива изритан от вкъщи и му се налага да си намери ...
- Sat Aug 24, 2019 5:16 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
My review of Escape from Baghdad! : What. Did I. Just. Read. Try and figure it out from my notes. Then come back and tell me. Please? ~ The following exchange offers a good glimpse of the book (and a running gag): “SFU intelligence indicates that the JAM are desperate to get their hands on Hamid. ...
- Wed Jun 17, 2020 11:19 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Любимите компютърни игри
Хахахаха! Знаете ли какво раждат импро група и група за компютърни игри сляти в едно? Гледайте: Навън дъждът си вали - за разходка не става. Но пък Старкрафт си върви, ако нетът ти не се ебава. Начало 20.30! Желая успех на всички, да не ви хване Илиан по цвички. Хитрец голям и леко creeper, те тормоз ...
- Wed Jun 24, 2020 11:05 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Размисли за тазгодишните „Хюго“ номинации
Понеже за първи път ще присъствам на Worldcon, респективно ще гласувам за наградите „Хюго“, реших да се натегна максимално ;) и да изчета/изгледам колкото се може повече от номинациите в 18-те категории тази година . Преди да почна с размислите си по тях, искам да изкажа едно смайване: „Хюго“ все още ...
- Sun Jun 28, 2020 12:31 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Понеже Вик – пардон, Дрейк – явно няма да се похвали сам, влизам в ролята на циганката: Дрейк гостува в Ютуб канала на Андро: XCOM: CHIMERA SQUAD – Triple-A студия се правят на ИНДИ разработчици Както казва един от коментаторите долу: Дрейк е машина- страхот ...
- Mon Jul 06, 2020 12:13 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
Се просто размазах... Какъв интензитет, след като Влатко не е свирил пред публика во живо в продължение на 4 месеца... Ама Миро е по-добър looperist от него. А "Дунав блус" изникна с най-новия си твърде симпатичен аранжимент! Има един припрян, дето не го ...
- Sat Jul 25, 2020 9:40 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ся, наистина би трябвало в момента да правя други неща... * кашлюк, кашлюк * обаче все пак така минаха 47 минути от живота ми: The Actual Top 10 Games of 2017 С нов ъплоуд от Shammy. И не се заблуждавайте от заглавието - датата на ъплоуд е 29 юни 2020-а. Кой знае защо, напоследък нещо все не съм съгл ...
- Sun Jul 26, 2020 2:07 am
- Jump to forum
- Jump to topic
За Darkwood съм съгласен, че е супер играта. Великолепно направена, макар че финалът ѝ е доста мъгляв и малко попадащ в категорията downer ending. За съжаление, също като теб, аз хич не съм фен на хоръра и съответно само съм гледал рънове онлай ...
- Tue Jul 28, 2020 9:45 am
- Jump to forum
- Jump to topic
[quote="За юни CZ център някъде незабелязано на сайта си и с подвеждащото заглавие "Виртуална библиотека""]Лятото е най-приятното време за четене! В началото на слънчевите месеци си позволихме да направим списък с "незадължителни" книги, които биха могли да разтоварят вашето ежедневие.[/quote] http:/ ...
- Wed Jul 29, 2020 11:16 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Лошото е, че си съставих списък с чешки, полски и разни други интересни автори. :roll: Ми аз не издържах. Имах 24,16 лв. в epay и снощи и сега питах в благотворителния пазар една жена разполага ли все още с тези книги от снимките от 16 юни да пратя 23 лв. (такса 80 ст.): Джерълд Даръл - "Пияната гор ...
- Thu Jul 30, 2020 1:46 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Светът не спира да изумява, учудва и очарова:
The Uncensored Library
Проект на Reporters Without Borders, целящ да пребори цензурата в страни със силно ограничена медийно-информационна свобода като... разпространява информация чрез Minecraft.
Еха.
The Uncensored Library
Проект на Reporters Without Borders, целящ да пребори цензурата в страни със силно ограничена медийно-информационна свобода като... разпространява информация чрез Minecraft.
Еха.
- Fri Jul 31, 2020 1:53 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
One of the exercises in the Narrative Design and Writing for Games workshop had me produce the following: [Player slides down into a large hall with no obvious exits. There're two NPCs arguing in the middle. Ask Art Director for descriptions. :P] [If Player approaches them, one of them startles; the ...
- Fri Jul 31, 2020 9:17 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Учебникът на Петър Канев може да се окаже първият (и последен :?) по-желан в ЧоБи учебник, защото е непрестанно осезаемо човеколюбив, авторът – със страстен ум и мъдро сърце (е, в личната си комуникация понякога е с твърде емоционален "ум"... особено във fb), използва изключително мили названия на жи ...
- Sun Aug 09, 2020 1:00 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Ross's Game Dungeon: Follow-up Episode #3 Хич не се подвеждайте по заглавието. Това си е чиста проба bait & switch. От добрия тип. Честно, Рос е брилянтно subversive по свой уникален начин. Уж говори за игри и доде се усети човек, вече е запо ...
- Fri Oct 23, 2020 8:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ето една интересна перспектива върху (свръх)фокуса на гейм-индустрията и как всъщност се е стигнало до нея: Why We're Wrong About Violence In Games А пък години наред преди изброените примери сме имали много други такива, чиито фокус е бил тотално не-агресивен: Sim City, The Sims, Settlers, Myst, Col ...
- Sat Nov 07, 2020 12:02 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
Мой отзив за „Неучебен предмет“ : Да оценя общото въздействие на „Неучебен предмет“, в момента ми е особено трудно – чета я (и я оформям за предстоящото електронно издание) от над година „на прибежки“, а и материалът вътре е изключително обхватен. Сега само ще кажа, че след като ми отлежи, 4-те звез ...
- Thu Nov 12, 2020 9:30 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Началото на Disco Elysium e фамозно добро: Face of a superstar Garte, the British barman Waddaya mean, he ain't British? Only the British can wield so much sarcasm without dissolving in its acid. ...Waddaya mean, he ain't the barman? Wait *a mighty suspicious stare*--ya one of 'em smart-alecky Alecs? ...
- Sun Sep 05, 2021 4:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Покана от Мария Донева: На 10 и на 11 септември от 19,30 часа в кино-театър „Освобождение” (на бул. „Княгиня Мария Луиза” 106) театрална формация „Сенджу” ще представи за нас премиерата на кукления спектакъл „ИССЪН БО ...
- Tue Dec 15, 2020 10:34 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Продължавам с избрани моменти от Disco Elysium:
Faith (Fate?) of a Communist
Of Balls and Men
This guy, too: he's too complex for you
Being a policeman is all about helping the people
Faith (Fate?) of a Communist
Spoiler
Yeah ... crank up the weirdness factor(y?), comrade!
This guy, too: he's too complex for you
Being a policeman is all about helping the people
- Wed Dec 23, 2020 10:46 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Извънредно много съм впечатлена! Книгите от късносъботната ми поръчка за робота Чапек пристигнаха съвсем нормално до автомат на Спийди! Кориците са с частичен лак; вътре има разнообразни комикси; оригиналната цена е по 18 лв. :shock: Има лепенка, че сега са с ДДС 9% и стават по 16 лв., но за мен са п ...
- Tue Jan 19, 2021 3:16 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Poetic justice* и реквием на цялата съвременна гейминг индустрия в едно видео: overpromise, sell, underdeliver Cyberpunk 2077 Време е за следващият game market crash. От 86-а насам мина явно достатъчно време. То така или иначе светът загива... ...
- Sat Jan 30, 2021 9:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Дами и господа, играта преживяването, което спаси света тази седмица:
Wandersong
Нямам какво повече да кажа.
Spoiler
(Така де. Спаси моят свят. Докога? Няма значение. Никога до този момент не ми е идвало толкова искрено вътрешно желание да пея.
Нямам какво повече да кажа.
Spoiler
Е, има, ама и така става.
- Thu Mar 18, 2021 11:04 am
- Jump to forum
- Jump to topic
"Сказание" - Никола Райков – предварителни поръчки на новата му настолна игра.
http://prikazka-igra.com/skazanie.html
Правила - http://prikazka-igra.com/images/Rules.pdf.
http://prikazka-igra.com/skazanie.html
Правила - http://prikazka-igra.com/images/Rules.pdf.
- Mon Mar 29, 2021 10:01 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Настолни (вкл. бордови) игри
100 кила котки по масата Снощи присъствах на разучаване на нова игра - с котки o_O http://thecityofkings.com/news/the-isle-of-cats. Жълти, червени, лилави, сини и зелени котки биват спасени на 4 кораба. Човек има риби, с които заплаща за действията си. Котките се редят като пъзел по корабите - излег ...
- Sat Jul 17, 2021 8:09 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Иии... MARDEK След като навъртях 150+ часа носталгия/новооткривателство, ето какво споделих в Steam : Since there're dozens of informative reviews out there, I'll just share a few of my favorite moments from the game. Some genuinely make me wonder: Was this really written by a teenager? ^_^ Sslen'ck ...
- Tue Jul 20, 2021 5:24 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Културно, екологично, цирково - чудесна комбинация за сетива и промяна ви предлагаме от Фондация "ЕкоОбщност". С радост съобщаваме, че сме част от довеждането й в България и ще ни е драго да се докоснете до нея - колкото повече, толкова по-добре и повече. Цирк MagdaClan от Италия се впуска в една фее ...
- Wed Sep 08, 2021 11:12 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Животът е една голяма игра.
When You Die
Не знам дали накрая ще има такъв статус екран, обаче New Game+ опцията ме зарадва.
When You Die
Не знам дали накрая ще има такъв статус екран, обаче New Game+ опцията ме зарадва.
- Sat Oct 09, 2021 2:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ресурси от Octocon панела Therapeutic Games : Citations (lots and LOTS of links to check) >>> Game to Grow Game to Grow’s mission is three-fold: Provide gaming groups for therapeutic, educational, and community growth. Train others to use game-based interventions to benefit their own communities. Pr ...
- Sat Nov 20, 2021 12:20 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Аниме-й!
Изгледах за втори път Code Geass. (Сериала, не нов ...