Search found 79 matches
- Thu Jan 31, 2019 5:27 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Тема за искане и даване на помощ
айдИ, честито, Дес! :) Надявам се да се наслаждаваш на процеса. Кал ме заби сега. Да започна Малазана ми беше в списъка за тая година, ама с това предупреждение да не чета в превод направо ме... :roll: Защо бе, защооооо, превеждат готините книги все тъпо. :| :cry: :shock: Така мразя да чета епично фе ...
- Sat Mar 09, 2019 12:09 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Jan 24, 2019 8:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
По пътя към...
Тема за сборника с разкази "По пътя към..." на Георги Атанасов.
Насам, народе, тук е мястото за споделки по темата.
Съдържание и откъси
Линкове към GD:
х-книга - https://www.goodreads.com/book/show/43726631
е-книга - https://www.goodreads.com/book/show/43697521
Насам, народе, тук е мястото за споделки по темата.
Съдържание и откъси
Линкове към GD:
х-книга - https://www.goodreads.com/book/show/43726631
е-книга - https://www.goodreads.com/book/show/43697521
- Mon Jun 24, 2019 1:16 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Как спасяваме света
Сколасах най-после да напиша отзива си в GR . С голям интерес започнах този ...
- Sun Aug 11, 2019 3:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: По пътя към...
Ето и моя отзив за сборника: „По пътя към…“ е дебютна книга на Георги Атанасов. Един сборник-откровение съдържащ кратки, мили разкази, споделени в един очарователен пасторален стил. Сборникът съдържа седемнадесет разказа писани в периода 2008-2017 година. Всеки от тях докосна моята емоционална натура ...
- Fri Aug 16, 2019 12:29 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Ортодокс
Spoiler
Nope... Ама не знам дали е ок да разкривам самоличността... Ще го питам.Кал wrote:(Drake = Broken Dragon/Вик?)
- Wed Dec 04, 2019 1:34 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Харт: Космическа мисия Вирон
За сега съм пратила препоръки на другарчетата си в GR. По-натам когато имам мои лични впечатления ще ги пусна и по темите в бг-мама, където участвам.
- Tue Jul 16, 2019 11:44 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Може да се направи някаква форма на краудфъндинг от типа на Patreon.
За друго не се сещам извън вече споменатите неща.
Подписах петицията и ще мисля за някакви други варианти.
За друго не се сещам извън вече споменатите неща.
Подписах петицията и ще мисля за някакви други варианти.
- Thu Jul 18, 2019 11:16 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Още един възможен канал за набиране на средства - https://bg.helpkarma.com/. Нямам обаче лични впечатления и опит с тях.
- Sun Jul 21, 2019 1:22 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Цитатите, които ни създадоха
“This is just a first draft,” to have the attitude of Terry Pratchet: “The first draft is just you telling yourself the story.”
Когато пишеш, защото не можеш да НЕ пишеш и да не разказваш истории сам на себе си...
- Sat Jul 20, 2019 7:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Цитатите, които ни промиха
~Haruki Murakami~“And once the storm is over, you won’t remember how you made it through, how you managed to survive. When you come out of the storm, you won’t be the same person who walked in. That’s what this storm’s all about."
- Fri Dec 27, 2019 10:27 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Цитатите, които ни създадоха
“I wish I could convey to you the excitement and insane joy of it [creating], which nothing else touches - not making love, not that wonderful glass of orange juice in the morning; nothing! Nothing touches the extraordinary, jubilant sensation of being caught up in this thing - so that you're not j ...
- Mon May 04, 2020 3:46 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Конкурс „Изгревът на следващото“
Споделих в NaNoWriMo групата. ...
- Fri Jan 18, 2019 3:08 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Любимите компютърни игри
Ау, божественярска тема! Обожавам да играя... Последната игра, от която бях силно впечатлена, беше Hellblade. Семпла като геймплей, но направена с много кеф и изпипана. Привлече ме това, ...
- Wed Feb 27, 2019 11:02 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития
Чудесна тема! Чак съжалявам, че целия ми ден е зает от-до. Но съм наблизо до университета, ако случайно се освободя по това време ще намина.
- Mon Mar 04, 2019 9:38 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
"В тази снежна утрин
забелязваме
дори конете."
Башьо
Живот човешки -
пикник сред цветя
върху покрива на ада
Иса
забелязваме
дори конете."
Башьо
Живот човешки -
пикник сред цветя
върху покрива на ада
Иса
Spoiler
Обичам хайку. По едно време пишех и дабъл проза (нещо като хайку, ама по-дървено).
- Sun Mar 10, 2019 2:11 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
Ехееее! Кеф! Познавам трима от финалистите. Кеф! С риск да ме изритат от вкъщи ще взема да дойда.
Аз се излагах януари месец с един разказ който започнах да мисля 48 часа преди крайния срок и не умрях докато го четох праед публика. Много забавно преживяване.
Аз се излагах януари месец с един разказ който започнах да мисля 48 часа преди крайния срок и не умрях докато го четох праед публика. Много забавно преживяване.
- Fri May 10, 2019 6:59 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Много интересно видео за работата по Hellblade: Senua's Sacrafice. A 25 minute feature about how we worked with experts in the field of neuroscience and those with lived experience of voice hearing to create a truthful representation of psychosis in Hellblade: Senua's Sacrifice. https://www.youtube.c ...
- Sat May 25, 2019 9:07 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Мислих си доста по темата. Едни от най-важните произведения за мен са "Сините пеперуди" на Вежинов и "Голото слънце" на Азимов. Пеперудите ме вдъхнови да напиша първата си история. Не помня какво беше, надали я пазя даже, не съм била повече от 6 клас. Тогава учителката ми по БЕЛ я прочете, много я ха ...
- Fri Jul 26, 2019 3:02 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
Току-що осъзнах една от любимите си тропи в киното (и не само) - когато сбирщина неудачници, дето не се понасят и в червата в началото, успяват да преодолеят различията, да намерят пътища едни към други и накрая се превръщат в семейство. За това и обичам филми/сериали от типа на Farscape, Guardians o ...
- Fri Oct 25, 2019 10:52 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Наскоро погледа ми привлече една красота наречена Gris на Nomad Studio - https://nomada.studio/ Изглежда разкошно и историята ми се струва интересна: Gris is a hopeful young girl lost in her own world, dealing with a painful experience in her life. Her journey through sorrow is manifested in her dres ...
- Sun Jan 12, 2020 6:19 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
Оле, много як филм! Много го харесвам и с носталгия ми напомня за ънскулърските ни години.
Още повече ми харесва как боцка яко "правоверните" фенове на стандартното образование.
Още повече ми харесва как боцка яко "правоверните" фенове на стандартното образование.
- Fri Jan 24, 2020 2:42 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития
Каня ви на едно красиво и полезно събитие, от което ще бъда част - Вълшебството на живота (среща-разговор и концерт, посветени на пренаталния период) Екипът на ЦЗО „Едикта“ работи по инициативи, свързани с пренаталния период повече от 10 години. Статии, лекции и семинари, музикален диск и книга са са ...
- Mon Jan 28, 2019 9:36 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: В търсене на книги
Имам ги на английски, но ми е уморително да чета така напоследък (и "служебните" четения са ми на английски, искам въздух и роден език). Искам на български и на хартия... въздъх!
Робин Хоб ми е велико-любим автор и не знам как я изпуснах, когато се представях и описвах кой ме вдъхновява.
Робин Хоб ми е велико-любим автор и не знам как я изпуснах, когато се представях и описвах кой ме вдъхновява.
- Fri Jan 18, 2019 3:23 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014
Привет-мривет! Ето ме и мен тук. Познавам поне двама от бъдещите редактори в групата, та... много ми е драго! :D :lol: :mrgreen: Сега по същество... Защо се записахте в работилницата? Какво очаквате от нея? Защ ...
- Sat Jan 19, 2019 11:08 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed Jan 23, 2019 4:47 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014
Отговорите, които трябва да дам тук в темата по втора задача: 6.1. Имате ли въпроси по тях? За момента не. 6.2. Липсва ли ви нещо? Какво още бихте редактирали вие? Не. За момента покрива пр ...
- Tue Jan 29, 2019 12:05 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: The Celestial Way (...)
Благодаря за споделянето на процеса! Благодаря! Благодаря! :) По време на Нано 2018 ръшнах да напиша моята история и осъзнах тия дни, че това ми е изиграло яко лоша шега. :Х Не си позволявах да поспра и да помисля върху сюжета, за сметка на това бързах да приключа и сега имам едни 65к думи, които има ...