Search found 25 matches

Return

by Gev
Thu Apr 16, 2020 6:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кой къде кога защо (не)

Директно копирам от имейла във форума както Кал поръча: Beating the Air Подходящи 1. https://duotrope.com/listing/205/escape-pod 2. https://duotrope.com/listing/13958/pulp-literature (въпреки че това изобщо не ми харесва: „The editors may not respond to all submissions. After waiting 90 days, assume ...
by Gev
Fri Apr 17, 2020 2:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Аз да се изявя като виден зубър и да си изпълня домашното моментално: How to Outsmart the Devil Подходящи (понеже съм автора, тук съм около 99.9% сигурна, че вече е изпращан и на трите – обаче submission grinder май не знае) 1. https://thegrinder.diabolicalplots.com/Market/Index?id=136&pid=93106 2. h ...
by Gev
Fri Apr 17, 2020 9:11 pm
Jump to forum
Jump to topic

На Clarkesworld може и да не сме те пращали - не помня... но ти можеш да провериш в Duotrope и сама. ;) За тях обаче си имам caveat – виж финала на този отзив. Проверих, пращал си ме. След като прочетох отзива ти, нищо чудно, че са ме отрязали. :D В този ред на мисли, имаме ли някъде тема с впечатле ...
by Gev
Sun May 24, 2020 7:33 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преводачески питания

Няколко идеи: творчески изяви?!?!?! – Artistic appearances по-скоро "Кафе-антиквариат" – Antique and coffee shop втори дубъл - Second take приятелска среща – Friendly meeting Клуб на интелигенцията - Club of Intellectuals е добре Kazakov [G]allery според мен е окей. Почти съм сигурна, че не ти трябва ...
by Gev
Fri Jun 12, 2020 11:38 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Share the Joy

Thanks very much for sending this story to _Beneath Ceaseless Skies_. I'm sorry it's not quite right for me. I liked the brooding feel that I felt in the tone, and I liked the sense of detail of individual moments and of the world; in most places, that sense of detail felt to me balanced between ...
by Gev
Thu Sep 17, 2020 11:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Преводачески питания

Малка поправка - в Шотландия, "close" е същото като "hallway", тоест коридора на блока. Обикновено "официално" съм ги чувала използвано за tenements, неофициално си го ползваме за коридора и на нашия блок. Тоест, би било синоним на "вход" в изр ...
by Gev
Wed Sep 02, 2020 11:24 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

За мен пък The City in the Middle of the Night беше ра ...
by Gev
Fri May 08, 2020 3:49 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: ФантАstika: Almanac of Bulgarian Speculative Fiction

Воркосиганската поредица – особено последната ѝ книга за това как овдовялите жена и бисексуален партньор в една бивша тройка преоткриват отношенията си – ти я препоръчвам с две ръце. Обвиняват Бюджолд в „мъжко писане“ :roll: и какво ли не... но аз винаги съм се възхищавал на свръхчувствителната ѝ пс ...
by Gev
Sun May 17, 2020 6:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: ФантАstika 2019-20

Наско, прав си – не съм чела разказа и съдя само по откъса, който е пуснал Кал. Предположих, че в контекста в който говори за него, тонът на разказвача е сериозен. Явно съм сбъркала (и tongue-in-cheek забелеката ми за изкуството и замислянето се оказва сериозна). От друга страна, не съм съгласна с те ...
by Gev
Sat Jun 06, 2020 6:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014

Упражнение две. 0. Около час и половина. 1. Не. 6.1. Мисля, че не. 6.2. Сякаш ми липсва една първоначална стъпк ...
by Gev
Sat Jun 13, 2020 12:13 am
Jump to forum
Jump to topic

Мисля ти по отговора последните няколко дни - имаш право. Аз нямам никакви проблеми да предлагам такива големи промени като бета четател, но като редактор, отговорността е доста по-голяма. Не знам дали бих посмяла, освен ако не съм 100% сигурна, че ще направи текста по-добър. Прегледах и линка - от е ...
by Gev
Sat Jun 13, 2020 1:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Чела съм го - но реших, че ще пращате първо "Дракончето", като първа част от поредицата? "Слънцето" може и да се опитат да го поорежат, но това пак, според каквото съм виждала, няма да доведе до R&R. R&R сякаш са резервирани за дълбоки промени по текста - толкова дълбоки, че агентът не е сигурен дали ...
by Gev
Sat Jun 27, 2020 5:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Няколко чуденки от четвърто упражнение: 1. [...] които ни навеждат на мисъл ...
by Gev
Sat Jul 04, 2020 11:13 pm
Jump to forum
Jump to topic

Благодаря, Дес! Сега, като прегледах пак съкращенията - права си, че е Ш, а не Я. Още им свиквам. :) Упражнение 5 1.1. Искате ли да работите заедно със същия участник и по-нататък (по други текстове)? Защо? Да. Защото само двете се обучаваме в момента. :D Но сериозно – всяка от редакциите й беше добр ...
by Gev
Sun Jul 26, 2020 6:39 pm
Jump to forum
Jump to topic

Упражнение 6 по 05_zaRed_Ki 4. – Може би ...
by Gev
Tue Aug 11, 2020 10:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Упражнение 8 по 07_zaRed_Ki Струва ми се, че на мен този откъс ми е допаднал доста повече, отколкото на Мария. :D (което ме навежда на мисълта – добра идея ли е автори с подобен стил да се редактират взаимно?) 4. В залата все така царуваше тишината (и паяжините по тавана, впрочем. Я вие се опитайте ...
by Gev
Sun Dec 13, 2020 5:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на редактори

Дес, според мен е - на принципа, че и на английски, примерно, mankind или the [history/legacy/whatever] of man са приети думи/изрази, но никога няма да ги срещнеш в сериозен академичен текст в днешно време. Ако някой настоява да ги ползва, звучи като динозавър. Пък и ако някой от тези 15 събеседници ...
by Gev
Sun Dec 13, 2020 7:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на редактори

На мен "момиче за всичко" ми звучи нормално? Jack of all trades абсолютно се използва за жени и никога не съм се замисляла, че де факто Jack е мъжко име (въпреки че шефката ми на работа й викаме Джак, на кракто от Джаклин). Та може ...