Search found 38 matches

Return

by frog
Tue May 29, 2018 7:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Коренуване: Невидена река

На 31 май 2018 г. предстои прочувствената реч за представянето на повестта на Миро :D До събитието остава в тайна ;) Ей я :D Здравейте! Аз съм Христина от Човешката библиотека. Миро е наш другар открай време. Дор ...
by Кал
Fri Aug 04, 2017 9:26 am
Jump to forum
Jump to topic

iПокалипсис

Тема за колективната новела в рими от „Светлини сред сенките“. Мой отзив в Goodreads : Новата вълна „Светлини сред сенки“ расте все по-впечатляваща, разнообразна, вдъхновяваща. „iПокалипсис“ е втората им римувана история (след „Таванска стая без ключалка“ ), а в момента пишат трета... и ми настръхва ...
by Кал
Tue Jun 09, 2020 12:58 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Пратчет

Гого Гюров ми прати:

Тери Пратчет: Завръщане в черно

С бг субтитри.
by Кал
Mon May 11, 2020 2:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

My review of Soul Music : Soul Music was, I guess, my first true love. Um, I mean with Terry Pratchett. Um, I mean ... you know what I mean. :D So much so that when I had to pick the topic of my 4,000-word IB extended essay, there was no room for doubt. It had to be Susan. And Death. And the Music ...
by Кал
Tue Dec 31, 2019 7:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Отзив в Goodreads за A Slip of the Keyboard: While Terry's short fiction doesn't do much for me (I think he needs longer forms to really shine), this non-fiction collection regaled me with laughs and thoughts worthy of further thinking. Here're some of them: ~ Neil Gaiman really nails it in the intr ...
by Кал
Sun Mar 15, 2015 2:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

Съболезнования, между другото. От 12-ти все си мисля какво ти е. А за чувството... в петък си припомнях някои от най-важните неща във връзката ми с Тери – препубликувах едни такива отзиви в Goodreads. И хем отдавна бях подготвен, че ме чака, хем вечерта все пак празното ми надмогна. И изгледах две т ...
by Кал
Sat Nov 22, 2014 10:29 am
Jump to forum
Jump to topic

Разговори в Goodreads: Препоръч ...
by Кал
Wed Aug 20, 2014 11:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Разговори в Goodreads Любовта към Пратчет е голяма и то само от 13 прочетени книжки. :) О! Ами че това е кажи-речи четвърт от цялото му творчество. :D (А повечето автори могат само да мечтаят да напишат толкова...) Аз съм расъл с Тери, буквално. Купих си „Ерик“ на 11, в колежа си писах реферата по „ ...
by Кал
Tue Jun 17, 2014 1:01 am
Jump to forum
Jump to topic

И покрай отзива ми за Wintersmith, още парченца ме ...
by Кал
Sat Oct 12, 2013 3:20 pm
Jump to forum
Jump to topic

My review of Wintersmith : 13 March 2015: To one of my dads in spirit: We remember you. And then one day a traveling teacher (...) talked about how some wizards had once, using very skillful magic, worked out exactly what a human being was made of. It was mostly water, but there were iron and ...
by Кал
Mon Jul 29, 2013 1:04 pm
Jump to forum
Jump to topic

My review of Snuff : It is a fortunate life, one where you grew up with Terry Pratchett as one of your fathers. Where, all the way back to a 12-year-old you picking up Faust Eric , you got reminded that what makes you human (or humane, if you decide to dump the speciesist lingo ) is your choices ...
by faraway
Tue Jan 24, 2012 3:47 am
Jump to forum
Jump to topic

Последно си спомням, че се говореше за нов филм, след екранизацията на Going Postal, да се надяваме само, че слабата форма на Алцхаймер, от която страда Тери Пратчет да не му пречи да продължи да твори.
by Кал
Thu Oct 13, 2011 5:31 am
Jump to forum
Jump to topic

Пратчет

Малко известен факт от историята на ЧоБи е, че бяхме поискали правата да издадем "детските" книги от Света на Диска - серията за Тифани (чиито фенски преводи de Cyrvool продължава да произвежда с все по-секващо дъха качество). Правата не ни дадоха - доколкото знам, на никого не са ги дали. Аз ...
by Radiant Dragon
Wed Aug 07, 2024 6:00 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Моментът, когато някой уважан писател от широката общественост се окаже боклук в занаята. Реших най-сетне да почна да чета поредицата за Културата (The Culture) на Iain Banks. Първоначално от него бях чел Against a Dark Background, която се беше оказала една плачевна, досадна и най-вече безсмислена к ...
by Люба
Wed Jul 03, 2024 9:31 am
Jump to forum
Jump to topic

Кратко лятно загатване само. А по-натам ще си допиша (особено след като попрочета книгата) "Кольо Гилъна" е издал автобиографична книга с това заглавие, към Сиела. В съавторство, за 60-ия си юбилей. Той е солистът и лидер на паметната за времето си група КОНТРОЛ. Само я разгърнах, но - особено за пок ...
by Люба
Fri Dec 15, 2023 10:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Do you read Polish better than Bulgarian by chance? :) If positive, can send you some scanned pages from Georgi Gospodinov's poems - Bulgarian and Polish. There is incredible beauty in both texts. Had the luck of attending a meeting with Gospodinov and the 2 Bulgarian Polonists, who translated his ...
by Radiant Dragon
Thu Jun 22, 2023 9:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Heya, Dodo! Thanks for the encouragement! ^_^ Unfortunately, I'm not fluent in either Ukrainian or Russian. I know a small smattering of the latter language (due to some peripheral shoulder rubbing in Russian digital spaces), but it's entirely insufficient for reading, save for the simplest of texts ...
by Radiant Dragon
Wed Jun 07, 2023 9:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

Искам да си прехвърля едно ревю тука, ей така, за posterity, защото Goordreads съква със своя тъп limited wordcount на ревютата си, а Amazon са [insert много епитети] и съответно ми трябва дигитално място, където да живее пъл ...
by Vessey
Tue Sep 13, 2022 10:05 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

Това е рецензия за "Бъфи, убийцара на вампири" и spin-off сериала Ейнджъл. Имайте предвид, че има големи спойлери, така че съветвам Калин, ако още му е интересно, и всички други, които не искат да знаят предварително какво се случва, да не четат още. Дирк каза вече, че не иска да го наспойлвам. :D За ...
by negesta
Fri Jul 22, 2022 12:58 pm
Jump to forum
Jump to topic

Interesting question, Dodo. ;) I did that with historical dictionaries only: it’s amazing to see the whole evolution of a word, the appearance and disappearance of different meanings across ages, nations and territories; the phonetic changes too; the etymology, the internal motivation of the word. I ...
by Кал
Thu Jul 21, 2022 12:21 pm
Jump to forum
Jump to topic

My review of A Psalm for the Wild-Built : A quiet yet moving story about finding a sense of connection (if not a purpose ;)). I only wish we got to spend more time with the characters. Maybe in the sequels? Favorite moments: ~ The first meeting of Dex and Mosscap is anime-level hilarious. :D Dex ...
by Кал
Thu Jul 21, 2022 12:19 pm
Jump to forum
Jump to topic

Dodo, I think here's a good place. And I'm interested to hear other people's answers too. My single closest experience to reading a dictionary was reading Word by Word: The Secret Life of Dictionaries . It was marvelous. :) (And when I was a high school student, I generously helped myself to the ...
by Radiant Dragon
Tue Jul 12, 2022 10:00 pm
Jump to forum
Jump to topic

И така, единственото интересно нещо от тоя бюлетин бе интервюто с Blake Crouch, може би единственият съвременен автор, който има шансове да наследи Майкъл Крайтън като царят на технотрилърите. Blake Crouch Is Back with More Quantum Leaps of Imagination Choice bits: GR: Very cool. So, to that point, h ...
by Radiant Dragon
Thu Jun 30, 2022 6:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За руските книги

But the question I really need answered is this: Do Bulgarian people also try to oust everything Russian, books included? It was one of the reasons that made me start this thread. Could/would anybody here enlighten me on that? Thanks! As far as I'm aware, there has been no widespread "witch hunt ...