Става дума за interactive shared text-worlds, които един американски пич е решил да разработи като проект, най-най-общо казано Световете са в стила на Myst online, MMO по игрите Myst.
Има си и действащ алфа/бета-сайт вече, но то всичко си пише в линка
Още едно предложение, този път сингъл плейър - един от авторите в тоя жанр, които най-много са ме впечатлили с консистентно качествен език, независимо в какви жанрове го кара. Долното е едно по-хубавите му неща:
The Moonlit Tower на Йон Ха Лий, сама по себе си сериозен автор на фентъзи и фантастика. Писана е през 2002 г., докато Лий си е отупвала познанията по програмиране. Играта е parser-based - иначе казано, напредваш чрез писмени команди от типа еxamine tree, hit troll, touch trap и т.н. Препоръчвам кой ...
По първото, препоръчвам ти ей тоя клип: http://gamasutra.com/view/news/248003/Video_Innovating_interactive_fiction_with_80_Days_Jon_Ingold.php Почти всичко от идеите на Ингълд ми се струва много важно за интерактивното писане. Много кратко обобщение, с мои думи: 1. Интерактивната литература е разгово ...
Ще си донеса лаптопа, за да ви покажа и Тwine, който засега е моят избор на платформа. (Най-свободно customizable е от всички налични, затова съм си го харесал най-много. Един пич даже я беше комбинирал с Unity енджина, с който правят новия Тормент.)
На мен не ми намира старта Къде да го търся? По текстовите файлове не намерих инструкции за такъв случай. Също така трябва някак да стигна 141 символа, затова пиша това излишно изречение.