Search found more than 1769 matches
- Wed Apr 10, 2013 7:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Образованието
И си отбелязвам да не забравя: Най-късно по-другата неделя (21 април) искам да ви покажа няколко презентации за бъдещето на образованието до 2030 г., според руски и американски прогнози. И да поговорим. Някои от нещата са стряскащи. Други - вдъхновяващи. Вс ...
- Tue Apr 16, 2013 1:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [POLL] Възхищавате ли се на хората?
Усложняваме (: Даден човек вече Х години се бори, за да постигне някакъв резултат. Нито той, нито ние забелязваме „успех“, по твоята дефиниция. Мога ли според теб да дам един и същи отговор, когато X = а) 1 б) 5 в) 50? (Описаната ситуация ми е изключително важна в личен план. Определянето на Х – отвъ ...
- Thu May 02, 2013 11:52 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
The Host Гледайте. Или почакайте – докато редактираме субтитрите. После прочетете книгата. Не... там по-добре почакайте. Докато освободят правата ѝ и направим нов превод, и го издадем в поредицата ни. P.S. Когато гледам рецензиите на западната критика, ме изпълва чувството, че наистина не съм от тоз ...
- Wed May 15, 2013 10:01 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
Домовете за деца са ни сред най-важните места и гледаме винаги да даряваме. Само че аз не мога да поема контакта (и да се уверя, че хората са читави) – затова препоръчвам да пуснем това по листа „Сподвижници“, с питане кой се захваща да проучи и да придвижи книгите.
- Thu Jul 03, 2014 11:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu May 23, 2013 4:32 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Помежду ни (чат-тема)
Когато любимият Гмейл не работи
... и се чудите в чий телевизор е повредата:
http://downrightnow.com/gmail
Става и за други сайтове.
... и се чудите в чий телевизор е повредата:
http://downrightnow.com/gmail
Става и за други сайтове.
- Fri May 24, 2013 12:55 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Jun 11, 2013 2:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Хм. Я какво щяло да има в петък в кино „Влайкова“ : „Светло бъдеще“, документален филм, 45 мин. Автор Евгени Богданов, студио Нагледна 14 юни (петък), 20:00, вход 5 лв. Капацитет на залата: 150 седящи и 30 правостоящи Да влезем в светлото бъдеще с лъснати обувки! (лозунг над ваксаджийница от социали ...
- Sun Jul 13, 2014 9:11 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Научна фантастика vs. фентъзи
Чел ли си Earth на Дей ...
- Thu Jun 20, 2013 10:46 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Някои от вас знаят за участието ми в образователния проект за гражданско общество и устойчиво развитие „Място за бъдеще“. (Имаме линк към тях в блога ни – забелязвали ли сте го? :)) Дори може да сте ме чували да мърморя заплашително разни работи... :D Докато ме няма - и когато ви дойде музата – разгл ...
- Sat Jun 22, 2013 2:03 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Любе – има и записи в Youtube - цъкна ли върху ...
- Wed Jul 10, 2013 6:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Jul 19, 2013 10:00 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Jul 23, 2013 5:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Любимите компютърни игри
Аз завчера се взривих достатычно...
- Wed Apr 10, 2013 8:58 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
Атанас Славов: Фантастични сериали, които си струват (или си струва да се избягват )
Звукозапис от представяне в клуб „Иван Ефремов“ на 9 април.
Звукозапис от представяне в клуб „Иван Ефремов“ на 9 април.
- Thu Jul 25, 2013 10:29 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Jul 23, 2013 12:00 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Jul 26, 2013 9:35 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Изследвания за мисленето: универсални?
Сетих, се за още една книга. Увлекателна е. За разликата между западното и източното мислене. The Geography of Thought: How Asians and Westerners Think Differently...and Why http://www.amazon.com/dp/0743255356 Сърдечно благодаря за тази препоръка. Вчера довърших книгата – ето отзива ми: For much of ...
- Sat Jul 27, 2013 8:53 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Сагата chitanka.info и е-книгите като цяло
Впрочем – ако потрябва още помощ, насреща съм. Вярвам, че и други Чобити ще дадат рамо.
- Tue Aug 06, 2013 11:06 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Готови сме да помагаме.
Нали сме готови?
Нали сме готови?
- Wed Aug 07, 2013 10:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Първата препоръка моя е най-пресният ми отзив в Goodreads : Превъзходен сборник, събрал най-силн ...
- Wed Sep 04, 2013 11:14 am
- Jump to forum
- Jump to topic
За първи път от много време насам усещам, че трептя, докато чета.
Книгата е The Golden Age – започва като космическа опера с размаха и фантазията на „Реквием за Хомо сапиенс“. Само да видим дали героите ще ме спечелят...
Ще препоръчвам масово, ако.
Книгата е The Golden Age – започва като космическа опера с размаха и фантазията на „Реквием за Хомо сапиенс“. Само да видим дали героите ще ме спечелят...
Ще препоръчвам масово, ако.
- Thu Sep 12, 2013 12:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ще ти я донеса уикенда, значи.
За сканирането не бързаме. (Но мисля, че конвертирането в текст от снимки ще е трудно – особено такава книга-„ветеран“. Най-сигурно си е скенер.)
За сканирането не бързаме. (Но мисля, че конвертирането в текст от снимки ще е трудно – особено такава книга-„ветеран“. Най-сигурно си е скенер.)
- Thu Sep 12, 2013 10:44 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Благодарение на Генерала (Юри Илков), сдобихме се с още една бройка от „Синята жилка на Афродита“.
Кой иска да я чете?
(А да я сканира? За Читанка.инфо? )
Кой иска да я чете?
(А да я сканира? За Читанка.инфо? )
- Wed Sep 18, 2013 7:25 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
За първи път от много време насам усещам, че трептя, докато чета. Книгата е The Golden Age ... Силна препоръка: So unexpectedly overwhelming that I have no patience, no patience at all , to talk about it. Shut up! And let me read The Phoenix Exultant ! ( Still , my Third Thoughts wonder, 'unexpected ...
- Tue Sep 24, 2013 10:32 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Някои от вас знаят за участието ми в образователния проект за гражданско общество и устойчиво развитие „Място за бъдеще“. (Имаме линк към тях в блога ни – забелязвали ли сте го? :)) Дори може да сте ме чували да мърморя заплашително разни работи... :D Докато ме няма - и когато ви дойде музата – разг ...
- Sat Sep 28, 2013 10:42 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Oct 06, 2013 4:52 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Уча.се: изглежда страхтно, но засега не съм разглеждал самите уроци.
Някой от вас има ли опит с тях? Ако ни харесат, се чудя има ли как да им партнираме.
(Да им запишем уроци по творческо писане? От някоя реална наша сесия?)
Някой от вас има ли опит с тях? Ако ни харесат, се чудя има ли как да им партнираме.
(Да им запишем уроци по творческо писане? От някоя реална наша сесия?)
- Tue Oct 08, 2013 10:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Мирослав Моравски (известен и като morrion) пише роман ден за ден.
Може да го следите тук:
http://myromorr.wordpress.com
Аз първо ще поприключа антологията. Май.
Но препоръчвам. Миро е живото въплъщение на Every woman and man is a star.
Може да го следите тук:
http://myromorr.wordpress.com
Аз първо ще поприключа антологията. Май.
Но препоръчвам. Миро е живото въплъщение на Every woman and man is a star.
- Thu Oct 10, 2013 8:39 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития :)
От пресцентъра на организаторите: Избираме победителите в конкурса „Дърво с корен 2013” До 2 ноември всички съмишленици и радетели за съхраняване на природното ни и историческо наследство могат да гласуват и изберат победителите в конкурса „Дърво с корен 2013”, който се провежда за четвърта поредна ...