Search found more than 1769 matches
- Tue Nov 04, 2014 10:22 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
(...) ако ви попадне книга-игра от типа на "Ледената Цитадела" - да се обаждате, запазвате, продавате, подарявате... приемаме я във всякакъв вариант. Кал ни подари тази книга и Кико не я оставя вече 4 -ти ден и в училище я носи да играят, страшна работа! Аз имам едно кашонче с книги-игри в квартират ...
- Mon Nov 10, 2014 6:51 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Не-културни събития
Знанието не е стока – лекция и дискусия за студентските борби Каним ви на 17-ти ноември (понеделник) от 19 часа в социален център „Аделанте“ в София, за да отбележим заедно международния ден на студентите. С постсоциалистическия преход в Сърбия, започнал през първите години след 2000-ната, дойде Бол ...
- Tue Nov 11, 2014 8:05 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
С благодарности към erejnion: Златната ябълка ...
- Thu Nov 20, 2014 4:07 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
До 30 ноември може да гласувате в тазгодишните отличия „Човек на годината“: http://www.humanoftheyear.org/glasuvane-14/ (Не е нужно да имате ФБ – може да се регистрирате в сайта на ...
- Fri Nov 28, 2014 3:22 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Dec 06, 2014 2:29 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Dec 13, 2014 11:56 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Dec 13, 2014 11:47 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Dec 14, 2014 12:54 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Светла ме подсети, че темата с творбите, които ни плашат, продължава да се развива в Goodreads: Стругацките и на мен твърде рано ми се озоваха в ръцете, щото на баща ми толкова му е бил акълът. На 10 бях, като ми ги връчи и полит-тех-фантастиката в тоя сборник ми мина ама със свистене над главата, ни ...
- Fri Dec 19, 2014 11:19 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Dec 20, 2014 11:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: За Филмите и Хората...
Сериалът Perception съчетава: – Сериозна научна подготовка за особеностите на човешкия ум и когнитивните (познавателните) ни процеси. През 10 минути виждам демонстрации на неща, споменати в „Мисленето“ на Даниъл Канеман – там сухо, тук предизвикващо ...
- Mon Dec 29, 2014 11:20 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Полезни: да разберем видео игрите
И докато съм на тая вълна... My review of The Guide to Classic Graphic Adventures : Hugely informative and often amusing, this compendium helped fill a hole in my game lore. I was surprised to see: a) how many of the titles included I did actually know (long live Youtube longplays ;); b) how fine th ...
- Mon Jan 05, 2015 6:29 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Маде ин Бг: книгоиздаване
В „Дневник“ се завихри дискусия покрай новосъздадения Национален център на книгата и някои размисли на Светлозар Желев . Коментарите ме запалиха да добавя един мини-анализ: По въпроса какво взимат книжарниците съм събрал опит и размишления тук: http://choveshkata.net/blog/?p=4712 По въпроса дали „пир ...
- Sun Jan 04, 2015 7:23 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Днес явно ми е ден за книжни мисли... Страхотен материал. Изразява и моите мисли, докато лилавите картинки 2015 Reading Challenge се сипят пред очите ми тия дни. През 2014-а сигурно съм прочел най-малкото на брой книги, откак се помня. Някои от тях включваха 2014 Campbellian Anthology и Малазанската ...
- Mon Jan 05, 2015 8:42 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Аниме-й!
Как се предпазвам от полудяване тия дни: С, ахъм, доста разкрепостено аниме. Първо пробвах Grenadier. Прехвърлих го набързо. Макар идеята за разкрепостяването на врага чрез ...
- Wed Jan 07, 2015 11:27 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културни събития
Бордовата игра Bright Future , разработвана от екипа на Радомир Мирчев (по-известен като Гадина Проклета ;)), търси финансиране чрез Кикстартър: https://www.kickstarter.com/projects/vermingames/bright-future/ И... вече го е намерила. :) Сега започват да гонят допълнителните си цели. Крайният срок е ...
- Thu Jan 08, 2015 10:29 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Сагата chitanka.info и е-книгите като цяло
Ето и една доста по-смислена (и информирана) позиция: Клуб „Книжна мафия“ 1: Електронните книги и пиратството По моя въпрос, за цифрите ...
- Fri Jan 09, 2015 7:46 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Остава месец … ... за подаване на документи за конкурса “Направи си сам” - Малки грантове за граждански зелени проекти Набирането на проектни предложения в конкурса на За Земята – Приятели на Земята България е в разгара си. Ще бъдат предоставени 20 награди по 1000 евро за изпълнението на зелени граж ...
- Sat Jan 17, 2015 12:04 am
- Jump to forum
- Jump to topic
В Goodreads ...
- Sun Jan 18, 2015 2:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Сагата chitanka.info и е-книгите като цяло
Айде пак... :( И още нещо, хора, вие които четете българска литература, не ви ли интересува, че няма да дадете и 1 стотинка за нашите писатели, които се изхранват с този специфичен занаят? Как да с ...
- Mon Jan 19, 2015 10:50 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Review of Metaplanetary : Metaplanetary is an underappreciated gem on so many levels: from its depiction of AI love as solving systems of mathematical equations with transfinite values--that is, engaging the faculties of the AI to their fullest, leaving room for no "spare thought"--to extraordinary ...
- Fri Jan 23, 2015 2:01 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Полезни: да разберем видео игрите
Размисъл в Goodreads покрай The Art of Videogames: I was particularly interested in the sections examining narratives or the emotional impact of games, so I'll make a brief comment only about them. From the relatively narrow selection of titles the author discusses, I assume he hasn't played/watched ...
- Mon Jan 26, 2015 10:26 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Goodreads отзив за „Конкурс за кратък фантастичен разказ на името на Агоп Мелконян (2014)“ Кратката форма е трудна. Познавам много малко автори, които успяват да вместят разказ в 1000 думи: ярка случка, запомняща се идея или поне интересни герои. От родните ни фантасти с повече от един-два успеха са ...
- Sat Feb 14, 2015 9:39 am
- Jump to forum
- Jump to topic
And for those of you who'd rather celebrate other things today: some food for thought. ;) (...) I am no longer convinced that every published author has given full consideration to the host of assumptions they carry into their created world. Well. There. I said it. I will not get into specific ...
- Thu Mar 05, 2015 10:51 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Пресконференция за представяне на проект „Платформа за популяризиране и качество на образованието за устойчиво развитие” на 11 март, от 11 ч. в Национален клуб на БТА, София: http://greenbalkans.org/bg/Preskonferentsiya-p5456 (Звучи близко до това, което правим с „ Място за бъдеще “.) EDIT: Чак сега ...