Search found more than 1769 matches

Return

by Кал
Fri Mar 06, 2015 11:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Не-културни събития

За долните две ви каня топло. Петър Канев е двигателят на „Място за бъдеще“ и Пътуващите университети в Чипровци (за тазгодишния ще ви агитирам тепърва ;)), а Тома Белев... всички знаят кой е. 10. март (вторник) 2015, 18:30 Червена зала Сдружение за изследователски практики представя: Гори, биоразноо ...
by Кал
Tue Mar 10, 2015 10:29 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Образованието

Приятели (: Ако сте: на възраст от 16 до 18 години ученици в 10. или 11. клас със среден успех поне 5,00 за учебната 2013/4 с ниски доходи в семейството активни, отворени към другите култури и загрижени за съдбата на света (ще го спасяваме ли, в крайна сметка? :) ) – до 17 март кандидатствайте в Коле ...
by Кал
Tue Mar 10, 2015 7:35 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Не-културни събития

Кал wrote:10. март (вторник) 2015, 18:30
Червена зала
Сдружение за изследователски практики представя:
Гори, биоразнообразие и устройство на територията
Можете да гледате дебата онлайн по Бинар. Тече в момента.
by Кал
Fri Mar 20, 2015 1:15 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

Цитаделата: Среща с маски на 4 април На 4-ти април, от 15:00ч във фоайето пред театралния салон на ...
by Кал
Sat Mar 21, 2015 4:41 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Отзив в Goodreads за „На изток от Запада“: +1 звездичка за речника. Какво ти, направо речниците. Отдавна не бях се ровил – и радвал – за толкова редки и сочни думи. „Юзче“, „търмосваха“, „гайдуници“, „егрек“... А „бутяли круши“ открих в едно-единствено село . Открих и най-сладките тъждества на My de ...
by Кал
Thu Apr 02, 2015 10:54 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

Обзорната статия „Какво се случва със и във фантастичните сериали – 3“ на Наско съдържа доста препоръки за прегладнелите. ;) Моите впечатления: Въпреки че ми е трудно да вмествам сериали в само-24-часовия си ден (но пък откакто ограничих все по-безинтересното ми кино, стана по-лесно :D), след горещи ...
by Кал
Wed Apr 15, 2015 10:38 am
Jump to forum
Jump to topic

Вече няколко пъти съм ви препоръчвал пътуващите университети на „Място за бъдеще“ в Чипровци. А на 24 април ви каня да чуете и видите сами . Заповядайте, изкушете се, запишете се. :) (А ...
by Кал
Sun Apr 19, 2015 11:28 am
Jump to forum
Jump to topic

Отзив в Goodreads за „Зелени разкази III“: Впечатленията ми от ...
by Кал
Sun May 24, 2015 7:27 pm
Jump to forum
Jump to topic

Вече няколко пъти съм ви препоръчвал пътуващите университети на „Място за бъдеще“ в Чипровци. А на 24 април ви каня да чуете и видите сами . Заповядайте, изкушете се, запишете се. :) (... Ако пък пропуснете това представяне, набележете си датите на тазгодишния ни университет: 5 до 11 юли. И ми драсн ...
by Кал
Sat May 30, 2015 10:50 am
Jump to forum
Jump to topic

Сайтът wrote:желаещите да се запишат, могат да пишат до Образователна мрежа Място за бъдеще на адрес place.for.future -at- gmail, в страницата на Сдружение “Щастливеца” във фейсбук – на този линк- или направо на сайта ни тук
Да разкажа за каквото ви интересува вас. :)
by Кал
Sun May 10, 2015 11:51 am
Jump to forum
Jump to topic

Sum: Forty Tales of the Afterlives вече е излязла и на български . Отзив-с-бонус в Goodreads : „Сума“ няма да ви донесе озарение ...
by Кал
Tue Jun 02, 2015 9:42 am
Jump to forum
Jump to topic

Ще ви вземат. :) Щом Петьо и Ради даже са запомнили, че сте били на събитието през април... :D

Като се видим на живо (кога да бъде? през „Живи срещи“, някой?), ще разказвам.
by Кал
Tue Jun 02, 2015 11:25 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Любимите компютърни игри

Тия дни се развличах, гледайки трите Witcher. Специално третият е най-силе ...
by Кал
Thu Jun 04, 2015 9:22 am
Jump to forum
Jump to topic

С моя Линукс всеки ден благодаря на Youtube и запалените геймъри. Че записват преживелиците си, та да могат и такива като мен да ги преживеят... :D (Но вчера, на лекцията за WoW и геймърството, си дадох сметка за пореден път, че аз винаги съм бил на границата между геймър и читател – наблюдател, кому ...
by Кал
Tue Jun 09, 2015 12:04 am
Jump to forum
Jump to topic

Тазвечершното издание на „Истории от някога“ за първи път вкара в програмата 3D четене. Който е бил (демек, Снеж и аз), знае. Другите да завиждат. :P Или още по-добре: отсега да си отбележат 13 юли , понеделник, 19:30, пак в бар „Дак“, когато двама наистина разсмиващи stand-up комици ще се изправят е ...
by Кал
Fri Jun 12, 2015 4:21 pm
Jump to forum
Jump to topic

Кампания в Indiegogo за заснимане на българския филм „Воевода“ . Избрано: Румена е воевода на бунтовна чета в бруталния мъжки свят на 19 в. Принудена да напусне домашно огнище, тя открива бореца в себе си на сурова цена. Филм за отстояване ...
by Кал
Sat Jun 13, 2015 11:03 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Общополезности

Как се превеждат пари от една микросметка в ePay.bg към друга Като се логнете, цъквате „Преводи“ в лентата горе. Оттам избирате „Изпратете пари на друг потребител в ePay.bg“ -> „Въведете нов вътрешен превод“. Попълвате полетата. Пример: ако искате да пратите пари към ЧоБи, „Клиентски номер на получа ...
by Кал
Mon Jul 20, 2015 2:00 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Бъдещето

Ето какво измислих аз за след 50 години: Още сте тук? :) ...
by Кал
Thu Jun 11, 2015 4:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Beyond: Two Souls

Или: от какъв зор да ходим на кино, когато имаме това.

(Особено впечатлен съм от нюансите в човешките отношения, вкл. жестомимиката; свободата да избереш финала си; и уважителното представяне на индианците и скуотърите.)
by Кал
Tue Sep 15, 2015 10:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Сагата chitanka.info и е-книгите като цяло

*въздъх* forum.chitanka.info: Нов опит на „АБК“ за спиране на библиотеката (...) На 21.08.2015 г. се получава ново съобщение, в което от хостинг фирмата обясняват как са получили ново оплакване от „АБК“ за книги в epub формат, които са качени на chitanka.info. Въпросната организация настоява незабав ...
by Кал
Tue Sep 22, 2015 4:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

По повод линка от ploshtadslaveikov.com: Едната причи ...
by Кал
Wed Sep 23, 2015 10:14 am
Jump to forum
Jump to topic

Любе, СТРАХОТНО благодаря за горното (ех, няма как да натисна ръчичката няколко пъти :D). Това е нещото, което търсим от години (в добавка на изследването от 2010-а).

По точно, още две такива неща. По пътя на фактите сме само в началото...
by Кал
Sun Sep 27, 2015 2:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Чак сега открих, че съм забравил да публикувам тоя отзив за Human+ , който оставих в Goodreads още през май: I had high hopes for this one, with its intense beginning, likable protagonist (complete with paranoia and hallucinations), and promise to offer an interface between technology-assisted evolut ...
by Кал
Thu Oct 22, 2015 11:39 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Аниме-й!

Тая вечер, след напоителното гледане на Twilight Zone (ммм... приказки за по-големиии!) и Cosmos: A Spacetime Odyssey (ммм... радост за окотооо!) във ФМИ , ще се донаградя (because it's never enough) с последните три серии от Ouran . Съмнявам се да има аниме запалянко, дето да не знае що е Ouran, та ...