Search found more than 1769 matches

Return

by Кал
Thu May 23, 2013 12:12 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Упражнения по мислене

Лично аз харесвам предложението на Жоро (както и всяка инициатива, която тръгва от някой Чобит, различен от Кал :D). Сега имам уточняващи въпроси: 1. Препоръчително е да: ~ Популяризираме книгите на ЧоБи – издадени или предстоящи. ~ Съобразяваме публикациите с чит ...
by Кал
Fri May 31, 2013 4:38 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кал и ЧоБи: май – октомври 2013

Баси почивката, баси нещото... :/

Няма пък. От утре наистина почвам да почивам.
by Кал
Fri Jun 21, 2013 9:29 am
Jump to forum
Jump to topic

Като цяло – подписвам се под предложенията на Нев. И ако тук не се появят още по-хубави – аз ( = 1 Чобит) ще действам така, когато имам някакво взимане-даване с ядърца без ...
by Кал
Mon Jul 01, 2013 10:00 am
Jump to forum
Jump to topic

Упражнение „Какво правим, когато някоя наша х-нига се изчерпа?“ Въпросът е актуален за постоянно . В момента е особено актуален за „Непоискано добро I“, „Докосвания“, „Тринайсетте цвята на дъгата“, „Да пробудиш драконче“, „Последният еднорог“ и „За змейовете и вампирите, за ...
by Кал
Sun Jul 07, 2013 12:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

1. Проверява се за колко време, колко бройки са се продали (изключват се "авторски копия" и копия за пожелали) - примерно 150 броя за 2 години. 2. Преценява се дали има пари които да се вложат в същият брой копия за горе-долу същото време. Това предп ...
by Кал
Sat Sep 14, 2013 1:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Развитие на Човешката библиотека

Spoiler
Това, което съм споделил по-горе, е резултат от години наблюдения и премисляне. Включително и по темата, която загатваш ти.

И – като всичко друго – подлежи на промяна. ;)
by Кал
Fri Sep 13, 2013 11:46 pm
Jump to forum
Jump to topic

Много интересна - и сложна - тема повдигаш. Часът е късен да я зачеквам, но тази статия съдържа някои от собствените ми разсъждения. Например: Evolutionary biology shows us one metaphor for this trap of stylistic boundaries, in terms of species diversity and inbreeding (ref. E.O. Wilson). When a spec ...
by Кал
Fri Oct 11, 2013 9:24 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Особености на чобитския настрой за забавление чрез работ

Как да направите работата на Кал в ЧоБи забавление: Пиша това заради едно писмо, които получих в личната си поща (само до мен) – и ме вбеси. Но долното важи за всички ни. Няма никакво значение кой и с какво го е предизвикал; приемете го като моя молба към всички Чобити. След днешните осем ( 8 ) имей ...
by Кал
Thu Oct 31, 2013 4:40 pm
Jump to forum
Jump to topic

Точно то е. Пичелиш въз-галване. :D Съгласен съм и със съгла ...
by Кал
Thu Oct 31, 2013 8:40 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кал и ЧоБи: май – октомври 2013

... Еми... отпуската свърши.

*разкършвам се*

Утре, казват, бил ден на будителите...
by Кал
Mon Nov 11, 2013 7:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

Кал и ЧоБи: ноември 2013 – април 2014

Тема за наблюдаване на стихии Мили мои мили-ми (: ... и другото, дето го пише тука . Модифицирано по следния начин: В този мейл нахвърлям големите дейности, по които ще се фокусирам в следващите 6 месеца. (Някои са до края на 2014-а.) Ако нещо липсва: а) забравил съм го; б) няма да ми стигнат силите ...
by Кал
Mon Nov 25, 2013 7:20 pm
Jump to forum
Jump to topic

Една моя особеност, която сигурно я има в списъка горе , но преди малко излезе наяве отново: Не обичам да се припирам. Или да ме припират. Понякога ще ме чуете да мрънкам против/да се подсмихвам накриво на течението „бърза литература“. (Например: в предговора на предстоящата ни антология. :D) Ще ме ч ...
by Кал
Tue Dec 03, 2013 3:11 pm
Jump to forum
Jump to topic

Като гледам липсата на активност, си мисля, че трябваше да почна по-отдалеч – с въпроси като: 0. Кой от вас активно ползва събраното знание и опит в ЧБ? и 0,5. А кой ангажирано възнамерява да го ползва през следващата (поне) година? Отговорите им ще определят колко сили и време ...
by Кал
Sun Dec 15, 2013 3:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Кал и ЧоБи: ноември 2013 – април 2014

Лелееееееееееее.......
by Кал
Wed Nov 06, 2013 11:43 am
Jump to forum
Jump to topic

От известно време наблюдавам един феномен, който поставя интересни въпроси (и възможности) за развитието на ЧоБи: Значителна част от Чобитите работят по свои самостоятелни проекти, като 1) не си оставят време да следят какво правят другите; 2) не се опитват активно да привлекат съратници сред тях. (И ...
by Кал
Sun Feb 16, 2014 12:08 am
Jump to forum
Jump to topic

По повод на едно мно-го труд-но пис-мо от Roheryn: (...) Имам обаче една молба к ...
by Кал
Thu Apr 24, 2014 9:59 am
Jump to forum
Jump to topic

Патерици:

1. Конкретни конструктивни алтернативи. Примерно: как ти си представяш да стане текстът (и заглавието) на http://choveshkata.net/blog/?p=3107.

2. Имейл до всички Чобити с линк към тази дискусия. За да я видят.
by Кал
Sat Nov 29, 2014 4:19 pm
Jump to forum
Jump to topic

Кал и ЧоБи: ноември 2014 – април 2015

Тема за наблюдение на стихии Мили Чобити (: Този имейл обобщава какво мисля да правя по делата на ЧоБи през активния си период (до април) и – ако съм във форма – до следващия ноември. Започвам с най-важното: Ще използвам предстоящата година, за да преценя дали от ноември 2015-а ще продължа да участв ...
by Кал
Sun Dec 07, 2014 9:51 pm
Jump to forum
Jump to topic

Spoiler
Взе ми думите от устата. :) Тези, които обелих с половин уста тука.

Това задължително трябва да го разпратим, с насочващ насам линк, към Чобитството. Но не знам кога ще е подходящ миг... може би след студентския празник?