Search found more than 3102 matches

Return

by радина666
Mon Jun 22, 2020 11:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Конкурс „Изгревът на следващото“

По-добре късно, отколкото никога. Да се бях сетила по-рано, ама на...
За бъдещи конкурси ми напомняйте.
Пуснах конкурса "Изгревът на следващото" в konkurs-bg.com
Чака одобрение да го публикуват.
Едит: Качили са ни конкурса.
Ради
by Dess
Tue Jun 30, 2020 1:23 pm
Jump to forum
Jump to topic

И моят скромен принос за разгласата на удължения срок във ФБ: Внимание, вечно закъсняващи, зарязани от музата и погълнати от делника визионери! Решихме да се смилим над вас и да удължим срока на нашия конкурс с още 2 седмици! Отдъхнете, свършете спешния работен проект, измийте прозорците, за да ви е ...
by Dess
Wed Jul 01, 2020 12:10 am
Jump to forum
Jump to topic

Малко среднощни размисли на една леко отчаяна журираща. Оказва се, че Изгревът на следващото, въпреки „елитарното“ си представяне, което обсъждахме по-горе, привлича повече участници между 15 и 18-19 г от последния ни Копнеж... което е ужасно жалко! Защото каквото и да си говорим, шансът хлапетата д ...
by Dess
Wed Jul 01, 2020 12:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Всъщност имам, да. А дали съм безпристрастна могат да кажат останалите 10 (!) членове на журито, които четат абсолютно анонимно.

Мда... За жалост ще е трудно да избутам „моите“ хора на призови места, но ще се постарая, естествено! :P
by negesta
Wed Mar 16, 2022 10:49 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Български номинации за Еврокон 2021

Всяка схема зависи от критериите, които са важни за журито/организаторите. В случая 100-30-10-3 (долу-горе намаляват с 1/3) реализира числово това, което коментирахте по-горе: превес да имат първите места при ...
by Cliff_Burton
Wed Mar 16, 2022 12:33 am
Jump to forum
Jump to topic

Виж например класациите в олимпийските игри. Там броят златни медали е най-важен. Ако дадена държава е с 10 златни, 0 сребърни и 0 бронзови пак е преди друга държава с 9 златни, 100 сребърни и 500 бронзови. Друг пример - системата за гласуване в Австралия. Там при равенство на първите гласове се глед ...
by negesta
Tue Mar 15, 2022 11:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Не съм "амбициозна", просто имам известен опит с класации, които обобщават оценките на много класиращи и техните списъци с предпочитания - всяка година ми се налага да правя такова обобщение и приравняване към единна скала, при което да се изчислят 3-ма победители, участвали в няколко различни състез ...
by negesta
Tue Mar 15, 2022 7:44 pm
Jump to forum
Jump to topic

Тук трябва да се разгледа реалната ситуация, не става с умаления пример, който даваш :) Сигурно не гласуват само 10 д. за 2 автора. Пиша това, защото има значение, ако се постави на всяко място точна числова стойност. Примерно 100 т. за 1-ви избор и 50 т. за втори... Тези точки са произволни. Могат д ...
by Purple
Tue Mar 15, 2022 6:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ако журито гласува в група, която има контакт помежду си, независимо наживо или онлайн, печели онзи с най-пламенния привърженик, ако журито харесва най-пламенния привърженик или му е все едно за цялата работа. Само че ако журито не харесва най-пламенния привърженик, авторът ще загуби :D Би трябвало д ...
by брръм
Tue Mar 15, 2022 6:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Може би би било добре да се дава повече тежест на първото място, отколкото на второто. Ако се приеме такава система автор А печели, понеже има 6 първи места, срещу 4 първи, и две втори за автор Б. Въпрос на аритметика, и дискусия между журито е, колко втори места биха били равносилни на 6 първи.. Тов ...
by радина666
Tue Jul 21, 2020 8:38 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Труд и творчество

Тема: Рисунки в жълто Краен срок: 15.10.2020 Резултати: 25.01.2021 Възраст: всякаква Вид творба: разкази Формат: Авторите участват с един разказ с максимална дължина 10 машинописни страници, във формат word. Задължително условие е изпратените текстове да не са издавани досега. Творбите за конкурса "В ...
by радина666
Tue Jul 21, 2020 8:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Международен конкурс “ Иван Бързаков“, 2020 Тема: “ Страданието и изгнанието – както в чужбина, така и в собствената родина“ Краен срок: 01.10.2020 Резултати: Точната дата ще бъде съобщена на фейсбук страницата на Сдружението до 20 ноември. Възраст: всякаква Вид творба: разказ, стихотворение, есе или ...
by Radiant Dragon
Mon Aug 03, 2020 9:16 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: НФН

Изводи? :) 'Ми изводите са, че Hugo-тата не струват - както винаги е било с всяка "mainstream" награда, защото летвата тогава винаги пада до нивото на lowest common denominator-а. Което ще рече, че масата гласуващи са с (по-)ниска обща култура/мислене с (по-)тесен хоризонт и т ...
by frog
Tue Dec 15, 2020 1:50 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Копнеж за растящо творчество

7 ноември 2020 г. - награждаване на "Вълшебниците сред нас" 2019 г. - https://choveshkata.net/blog/?p=8590. ЧоБи в Абордаж, част III: Четем избрани разкази - https://youtu.be/VCyjyhrONxA ЧоБи в Абордаж, част IV: Жури и награждаване - https://youtu.be/dztIYOXH-rs Цялото събитие - https://www.youtube.c ...
by радина666
Thu May 20, 2021 5:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс ИВАН БЪРЗАКОВ 2021 Тема: “ Страданието и изгнанието – както в чужбина, така и в собствената родина“ Краен срок: 01.11.2021 Резултати: Наградите и отличията се обявяват до средата на месец ДЕКЕМВРИ. Възраст: всякаква Ви ...
by радина666
Thu May 20, 2021 5:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс "Граждански будилник" 2021 Тема: Правата и свободите във виртуалния свят Краен срок: 01.06.2021 Резултати: На 26 август 2021 г. на Фестивал на Гражданския будилник в София ще наградим отличените автори, а техните ...
by радина666
Thu May 20, 2021 5:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс "АЛБЕНА" 2021 Тема: разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства. Краен срок: 10.06.2021 Резултати: първата седмица на месец юли, 2021 година на електронните сайтове на Кметство Врабево, на Фондация Българска Памет, както и в други литературни издания. Възраст: над 18 г ...
by радина666
Thu May 20, 2021 5:52 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс ДИВОТО 2021 Тема: сюжет от лова и риболова, природата и взаимодействието на човека с природата, дивите животни и птици, риби и др. Краен срок: 30.06.2021 г. Резултати: В печатните и електронни средства за информация, информационни агенции, както и постоянно във вестник ...
by negesta
Tue May 25, 2021 2:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс на тема: „Градът на бъдещето“ Краен срок: 15 септември 2021 г. Резултати: до средата на октомври 2021 Възраст: ученици и студенти (с френски език) Вид творба: разказ, стихотворение, ...
by negesta
Mon Jun 21, 2021 9:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Трудът краси човека

Споделям първия си в живота публикуван самостоятелен разказ (в първи брой на списанието "Й" , който излезе днес с общо 12 разказа): Практическа ЕСХТ :D То може да се води "кратък разказ", но за мен краткият разказ е дълга форма, която ме изпълва с отчаяние - защото не ...
by frog
Sun May 23, 2021 1:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

Български номинации за Еврокон 2021

Срок за номиниране: 30 май. https://fandombg.org/eurocon Моите засега: - литературно произведение: The Celestial Way – Drake Vato https://choveshkata.net/blog/?page_id=8444 https://choveshkata.net/forum/viewtopic.php?p=31403#p31403[quote]Роман с епичен размах, завидни космически достижения в ...
by frog
Sun May 30, 2021 11:04 pm
Jump to forum
Jump to topic

Абе щеше ми се за преводач да напиша Анжелина Пенчева, ама като се сещам само за една фантастична книга... "Спящият град" на Мартин Вопенка https://www.az-jenata.bg/a/8-svobodno-vreme/47585-spiashtiiat-grad--martin-vopenka https://www.emasbooks.com/new.php?action=showbook&book_id=474&subcat_id=42 htt ...
by Radiant Dragon
Wed Jul 21, 2021 3:16 am
Jump to forum
Jump to topic

Въх, да бях погледнал тази тема по-рано. Толкова много щях да изпиша по нея (вместо да им пиша на Жоро, Криси и сие :D). Проблемът е (както разбрах след приключването на номинациите), че има "гласуване" пре ...
by брръм
Wed Sep 29, 2021 9:20 am
Jump to forum
Jump to topic

Анонс от Културни Новини
Анонс от Youthhub (може би от такива места идват кандидатите на 15 до 19 години?)
Анонс от Urban Mag
Анонс от konkurs-bg
Анонс от блога на Вальо :Д
Също и ФБ страницата на Тера Фантазия ни е отбелязала, нз дали да я линквам
by Dess
Thu Oct 14, 2021 12:53 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Трудът краси човека

Пак съм аз :) Първо отличие от конкурс тази година, този път на ОДК Пловдив за детска приказка . И по случай че отличените ще се отпечатват във вестник „Марица“, това е и първият ми пробив в периодичния печат :)) П.П. Има ли форумци от Пловдив да издирят правилния брой и да ми вземат 1-2 екземпляра? ...
by Jane Undead
Sat Oct 23, 2021 2:55 pm
Jump to forum
Jump to topic

Конкурс за еротичен разказ Тема: еротичен разказ Краен срок: 23.11.2021 г. Резултати: N/A Възраст: всякаква Вид творба: разказ Формат: Къс разказ с обем до 5 машинописни страници. В конкурса могат да участват и публикувани произведения. Всички желаещи да вземат участие ...
by радина666
Mon Oct 25, 2021 4:00 pm
Jump to forum
Jump to topic

Пуснах анонс за Изгрева и тук, става и за бъдещи конкурси. Имат ограничение за обема на текста и иска регистрация. Анонс в Arthub Очаквам одобрение от администратор на анонса до 24 часа. Конкурс за романи „Изгревът на следващото“ Какво е решението на задачата, наречена „Кризисно съвремие“? Какво е ре ...
by Dess
Tue Nov 02, 2021 7:38 pm
Jump to forum
Jump to topic

И от мен един:
Анонс в конкурсния дайджест на „Отвъд кориците“
Той е доста популярен в определени среди, та дано изпадне нещо. ;)