Search found more than 3102 matches

Return

by frog
Mon Feb 19, 2018 3:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Културни събития

21 февруари, 19 ч., Люмиер - "Някой посети душата ми" - Мариус. 10 лв. http://www.eventim.bg/bg/bileti/nko-poseti-dusata-mi-sofi-kino-lmier-1026192/performance.html Този път няма да ходя, защото сравнително ...
by Radiant Dragon
Fri Feb 09, 2018 2:58 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Откъде се информираме?

Какво написах в чат-темата по-рано (не си спомням как се линкваше към директен пост): Днешните т. нар. content creator-и са утрешните жаргонавти на Питър Уотс Сега, пояснение на самата теза в кратц ...
by Radiant Dragon
Sat Mar 03, 2018 12:15 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Любимите компютърни игри

А пък аз, гледайки днес поредният рандъм Ютуб анализ на тема комп игри, попаднах на една супер интересна информация, която ми даде качествено нов тласък за моето проучване на тема "Защо (повечето) нови игри suck-ват като техническо изпълнение и стабилност?" (Главно се отнася за triple A заглавия и ви ...
by Radiant Dragon
Thu Mar 08, 2018 1:37 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки

Когато влизаш да провериш някакъв сай-фай термин как беше на английски (не че се сещам и на български сега, де) и попадаш на тотално случайна, но екзотична информация: Cuban Sci-Fi В смисъл, it makes sense, в крайна сметка, че научна фантастика най-вероятно се е писала (и се пише и до днес) в Куба, н ...
by frog
Thu Mar 08, 2018 5:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Много ме смущаваш с отчайващата си нужда от дълги изречения. Вземи мерки, защото не можеш да очакваш от хората (винаги) да пишат витиевато! ____________________ Пътят... ме отведе до том II от "Български хроники" на Стефан Цанев. Не знаех какво има вътре. Но полезно се оказа. https://books.google.bg/ ...
by Radiant Dragon
Sat Mar 17, 2018 2:16 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: За Филмите и Хората...

Както бе написано в съседната тема: Наченки в киното? Show me! (But not in this particular topic, probably. ;) ) Та, тази вечер гледах Bright . Да, да, видях из нета, че най-вероятно е духовен римейк на Alien Nation и приходящите продължения. (<-Т'ва също съм си го заплюл да го гледам, мжд.) Не е в т ...
by Radiant Dragon
Mon Mar 19, 2018 5:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Настолни (вкл. бордови) игри

Munhkin е супер забавна (във всичките ѝ "разновидности") и правилата всъщност са доста прости. Предимство е и фактът, че маменето е офицално разрешено, ако не те хванат. (Да, сериозно. :) ) Замислям се всъщност дали да не разработя нещо базирано върху нейните правила, но с мой homebrew flavor. Катан ...
by брръм
Mon Mar 12, 2018 1:43 pm
Jump to forum
Jump to topic

Първо, да окна, че предното видео бе мно-ого добро, особено моментите с ледените подхлъзвания. Второ, да кажа, че много ми хареса поста посветен на Neverwinter Nights, преди около две години от Broken Dragon (хехе) И накрая, за момента си запазвам мястото тук, в този пост. Не защото някой ще го откра ...
by Radiant Dragon
Sat Mar 24, 2018 2:39 am
Jump to forum
Jump to topic

Ранен период (2000-2004) ... Втори период : В чужбина (2004-2007) ... Трети период : Университет (2007-2011?) ... Четвърти период : Работен, преди стийм (2011?- 2015) ... Пети период: Steam (2015-до сега) ... Интересен формат. Чудя се и аз дали да не си разкажа в някой път така моята гей ...
by брръм
Tue Mar 27, 2018 10:17 am
Jump to forum
Jump to topic

Giants at the end of the world (Finnish Weird)

След като това беше, вероятно втория продукт, след една бордова игра, на име Time Stories, със силно запомнящо се художествено оформление на опаковката/корицата си, а не ме впечатли така силно със съдържанието си, исках да запиша впечатленията си от Finnish weird, докато са още пресни. Какво е Finnis ...
by Cliff_Burton
Wed Mar 28, 2018 9:01 pm
Jump to forum
Jump to topic

Не знам колко от вас знаят, но от малко повече от година насам работя по една компютърна игра - Gora, they come at night (бивашата Grimm Forest). И скромен като Марк Твен ще кажа, че когато искам да играя някаква много добра и ...
by брръм
Mon Apr 02, 2018 11:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Горната игра - ако тръгва на Win 10, сигурно ще тръгне и на 7/8. Аз съм все още с осмица на домашното к ...
by Radiant Dragon
Tue Apr 03, 2018 2:47 am
Jump to forum
Jump to topic

Пускам този линк в тази тема, защото е свързана/го открих покрай хобито ми за компютърни игри, но смятам, че нещата описани в статията, са доста отвъд скромната сфера на интерактивните медии: http://www.lostgarden.com/2011/03/gdc-2011-game-of-platform-power.html А ето и откъде попаднах на материала н ...
by Radiant Dragon
Wed Apr 04, 2018 3:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

П.П.П. Графиката на Defender's Quest е сладурска, а историята започва добре. :) ... Обаче писането на ниво реплика не ме вдъхнови да продължа отвъд Act 3. По-забавно е от повечето, което съм виждал, но няма дълбочината на примерно Tobias Cornwall, of Taming Dream s fame. (Пък и в момента съм се отда ...
by Radiant Dragon
Thu Apr 05, 2018 3:27 am
Jump to forum
Jump to topic

Нямах предвид ситуациите тип "книга-игра" сами по себе си, а фактът, че извънземните артефакти, на които попадаш в Surviving Mars, са game changers. Тръгнеш ли да експлоатираш (или дори изследваш) тези артефакти, последиците (невинаги незаб ...
by Люба
Thu Apr 05, 2018 12:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Не-културни събития - подкрепа за кауза

Много са нуждаещите се от такава помощ, уви, но ако някой може и иска, приятелка за приятелка ме стигна с тази кампания. Затова и си позволявам да я публикувам тук: My friend Elitza is the most giving, the most sharing, the most spiritual person I know, born in Bulgaria. This cause is a personal trag ...
by frog
Wed Mar 14, 2018 8:45 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Християнството, вярата... и още

Слава и други злободневни неща от Библията. Поради израза sitting there in all that glory and majesty в превода ми за пореден път ги прегледах тия прости думи. Glory не е само слава, великолепие , величие и т. н. А именно ореол, сияние, нимб. "Увенчан със сла ...
by frog
Tue Mar 20, 2018 1:39 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Настолни (вкл. бордови) игри

Вик, ами следи в календара на Лаба, защото ще има събитие за представане на авторски игри. Катан - скучна-нескучна, винаги има кой да я играе и все се хиля на нещата, които чувам откъм оня край на масата - "Предлагам сено" :D В Каркасон има неприятен елемент, но засега бива. За 1001 нощи маса/маси им ...
by брръм
Wed Apr 11, 2018 4:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

https://www.youtube.com/watch?v=__q_Nx9WbgY&list=PLI1L9JVl6TFdwfvKUuebNp_zOAL5XXDT5 Серия видео клипове, изследващи lore-a на Drakengard/Nier/Nier Automata. Игрите са правени от много хора, но зад по-голямата част от историята и сюжета стои един човек - Йоко Таро, и са слабо свързани откъм setting. П ...
by Люба
Thu Apr 12, 2018 11:09 pm
Jump to forum
Jump to topic

Интересно събитие. Интересна тема. https://www.facebook.com/events/231731914042044/ 17 април 2018, 18:30-20:30 Къща за птици ул. "Проф. Асен Златаров" 22, 1505 Sofia "…тварите се покориха на суетата не доброволно, а по волята на ...
by Radiant Dragon
Mon Apr 16, 2018 2:19 am
Jump to forum
Jump to topic

https://www.youtube.com/watch?v=__q_Nx9WbgY&list=PLI1L9JVl6TFdwfvKUuebNp_zOAL5XXDT5 Серия видео клипове, изследващи lore-a на Drakengard/Nier/Nier Automata. Игрите са правени от много хора, но зад по-голямата част от историята и сюжета стои един човек - Йоко Таро, и са слабо свързани откъм setting. ...
by Люба
Thu Apr 19, 2018 3:41 pm
Jump to forum
Jump to topic

25.04.2018, 18:00 ч. Какво е да живееш в интересни времена На 25 април от 18 часа в литературен клуб „Перото“ под надслов Какво е да живееш в интересни времена … издателство „Гея-Либрис“ ще представи книги на четирима автори от страните на Вишеградската четворка. През 2017 г. в рамките на програма „ ...
by Radiant Dragon
Mon Apr 23, 2018 10:27 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Образованието

Тази идея я имах още през 2012-а, обаче тогава обстоятелствата (и обратната връзка от малкото хора, с които я споделих) я застреляха. Изглежда обаче не съм бил единствен с такава мечта. https://twitter.com/ethanschoonover/status/987545539947380738 Линкът говори сам за себе си, макар да трябва да се н ...
by Radiant Dragon
Sat Apr 28, 2018 2:55 pm
Jump to forum
Jump to topic

Така. Първо, да се оплача, че днес имам да пресаждам цветя, а не да потъвам тепърва в дискусии за Живота, Вселената и Всичко останало. (Пък и ще вземе горкото ми творчество да пострада пак. You monsters! ) Стивън Ериксън разказва за предстоящия си роман . И - oh boy, oh boy - какви неща разказва... . ...
by брръм
Tue May 01, 2018 5:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Макар този пост да е закъснял с няколко дни, за мен е голямо удоволствие да видя линк към блога на Shamus Young тук. Следя почти неотклонно всякаквите му постове от 7-8 години насам. Благодаря, Вик! :) Сега, за да не ми е празен поста, слагам няколко описания на игри, които може да ви заин ...
by Radiant Dragon
Tue May 01, 2018 6:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

Hand of Fate 2 много ми беше привлякла вниманието при излизането си, особено след единицата. За (мое) съжаление, проектът според мен все още е на твърде концептуално ниво, с недостатъчно дълбочина на отделните елементи. (Което ми напомня за SpellForce поредицата - същият чутовен потенциал, ама уви... ...
by Люба
Sun May 06, 2018 11:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Заповядайте на представянето на монографията "Културно наследство в миграция: модели на консолидация и институционализация на българските общности в чужбина" и сборника "Cultural Heritage in Migration" на 8 май 2018 г. от 17 ч. в ИЕФЕМ-БАН, ул. "Московска" 6А, зала 19 За изданията: Колективната моног ...
by Radiant Dragon
Thu May 10, 2018 11:00 pm
Jump to forum
Jump to topic

Проблемът на GOG е, че едно време започнаха като Good Old Games . От геймъри, за геймъри. И уж обещаха да са така до гроб. Чудото не беше за три дни, но умря преди време nonetheless. Първо преправиха сайта с нова, идиотски-грозна визия и смениха интерфейса, за да е trendy и mobile-friendly. После се ...
by frog
Fri May 11, 2018 12:12 am
Jump to forum
Jump to topic

13 май, 16 ч., http://books.janet45.com/events/1549 Среща с Петя и Ромина и техните герои Лупо и Тумба в София! Издателство Жанет 45 и Кафе-книжарница Orange book center ви канят на среща с Петя Кокудева и Ромина Беневенти 15 май, 20 ч., НДК - Postmodern Jukebox . Някой ако има 50-60 излишни пари за ...