Книгата по горната молба е вече намерена и търсенето не е актуално - информация от Лана от тази сутрин.
Пиша, за да не горят усилия на хора по приключила тема
Search found more than 3102 matches
- Mon May 04, 2020 12:14 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: В търсене на книги
Предавам молбата на Лана: Здравейте, надявам се да сте добре и да слънчасвате. Пиша с един огромен въпрос, който ме човърка цял ден. Изпадам в ужас от това, че в България не е ясна съвсем историята на арт терапията, с 300 зора открих кои са пионерите тук. В тази връзка търся книгата "Лудост и рисуван ...
- Mon Jan 28, 2019 9:36 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Имам ги на английски, но ми е уморително да чета така напоследък (и "служебните" четения са ми на английски, искам въздух и роден език). Искам на български и на хартия... въздъх!
Робин Хоб ми е велико-любим автор и не знам как я изпуснах, когато се представях и описвах кой ме вдъхновява.
Робин Хоб ми е велико-любим автор и не знам как я изпуснах, когато се представях и описвах кой ме вдъхновява.
- Tue Jan 29, 2019 12:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Корабите ги нямам на хартия, защото преводът е Ужасен! Ох, не мога да се сдържа! Едно време за едната бройка аз да ги превеждам... Даже пратих на MBG books превод на част от първа глава, но те предлагаха просто брутално мизерни суми. Трябваше да ми върнат отзиви, да ...
- Wed Mar 24, 2021 1:37 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Вземи си я от Люлин: https://ilib.libsofia.bg/bg/bool-simp.p ... UnitType=0.
- Sat May 16, 2020 12:17 am
- Jump to forum
- Jump to topic
За новия брой
За новия брой (2021?) интервюто на Надарин Тролев с Георги Атанасов? https://www.youtube.com/watch?v=3w12uF0L2vw&list=PLWCpG83yVpE3M6dDUmfluA-BD2nc3Bft9 Четете Телевестник и уебсписание bolite.co, за повече филологически възторг! bolite.co за мен е не толкова "божествена! литература", колкото "б о ли ...
- Wed Aug 17, 2011 1:12 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Автори споделят
Ето и един мой отговор от разговора, който се зароди в knigi-igri.net Това с Вапцаров е конкретен пример на друг ...
- Sat Aug 13, 2011 9:16 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Aug 20, 2011 9:19 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Trip - упражнение "среща на себе си в бъдещето"
Нелогично Посещение Yes, home alone, yes!!! В такива ситуа ...
- Fri Sep 02, 2011 9:52 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Писателска работилница в Китен (август 2011)
Знам, че е безсрамен спам, но аз да си кажа.
Това събитие... е, може би не промени живота ми изцяло, но даде един СИЛЕН старт. В правилната посока.
Благодаря на всички участници. Искрено.
Вик
Това събитие... е, може би не промени живота ми изцяло, но даде един СИЛЕН старт. В правилната посока.
Благодаря на всички участници. Искрено.
Вик
- Tue Sep 13, 2011 11:18 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Sep 13, 2011 3:14 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Помагало
Това, че няма желаещи, си е факт, много тъжен. Иначе няма защо да се отчайваш от това, че заложеното и възприемаемото при четене се разминават и като количество, и като качество. Art is a disproportionate act. It's the name of the game. Трябва да се отбележи и да се има предвид, но не и да му се мисл ...
- Wed Sep 14, 2011 9:40 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Гражданин на Галактиката (превод от английски)
На пръв поглед само този русизъм прави впечатление: бели полоси (от белези). И да има други, не съм ги хванала - увлякох се да чета Edit: Оф, признавам си - Гражданин на галактиката не съм го чела. Позорен факт. Та, тъй като си дръпнах ф ...
- Thu Sep 15, 2011 7:40 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Гражданин на Галактиката (превод от английски)
Стига да имам време, пиша се доброволец за първи редактор - книжката ми хареса и има голяма камара шантави местенца в нея.
Тъй като обаче съм и "мръсен", и "буквален" преводач, И след мен трябва да мине някой да почисти и оправи
Тъй като обаче съм и "мръсен", и "буквален" преводач, И след мен трябва да мине някой да почисти и оправи
- Tue Sep 13, 2011 12:39 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Корпорация "Безсмъртие"
Защо не и още две? Както и някои козметични корекции по първите две. I Причината Рихтер да не можеше да се наслади напълно н ...
- Mon Sep 19, 2011 12:38 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Доброто писане – отвътре и отвън, и холистично
Един цитат от друго есе на Дилейни, "Of Doubts and Dreams". Може да го преведя цялото ...
- Thu Sep 22, 2011 11:27 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Sep 22, 2011 7:53 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: „Свали сваляча“: подготовка
Принципно в интернет има онлайн конвертори на килограм. Лесни и бързи за употреба. На един Google клик разстояние.
- Sat Sep 24, 2011 2:35 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: „Свали сваляча“: подготовка
Да, с LibreOffice си излизат по-добре коментарите.
Сега трябва само да видя как да не ми се качва над MS Office-а.
Сега трябва само да видя как да не ми се качва над MS Office-а.
- Sun Sep 25, 2011 11:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Mon Sep 26, 2011 3:36 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Писането като занаят vs писането като изкуство
And again ...
- Tue Sep 27, 2011 12:39 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Tue Sep 27, 2011 11:45 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Друг е въпросът какво означава "изкуство"? Ами има две концепции: 1. Изкуството е форма на комуникация; 2. Изкуството е форма на забавление. Тези концепции не са откритие на нашето време ...
- Wed Sep 28, 2011 8:25 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Тестове за коректори
Колко часа показва часовникът ти?
Насън не виждаш часовете.
Соченият за „най-големия интернет магнат в Америка“...
Последния път забравихме да споменем как ще умреш.
Човек с чорапогащник унищожава Статуята на свободата.
Насън не виждаш часовете.
Соченият за „най-големия интернет магнат в Америка“...
Последния път забравихме да споменем как ще умреш.
Човек с чорапогащник унищожава Статуята на свободата.
- Wed Sep 28, 2011 9:13 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Друг е въпросът какво означава "изкуство"? Ами има две концепции: 1. Изкуството е форма на комуникация; 2. Изкуството е форма на забавление. Тези концепции не са откритие на нашето време ...
- Wed Sep 28, 2011 11:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic