Search found more than 3102 matches
- Mon Dec 19, 2011 6:21 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed Jan 18, 2012 2:52 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Jan 19, 2012 11:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Feb 09, 2012 2:37 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu Feb 09, 2012 2:58 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Модална теория на повествованието
Вторият вид модалност е ЕПИСТЕМИЧНАТА. При нея читателската преценка приема формата на следните три основни типа реакции: 1. "Знае се, че се е случило това, защото..." 2. "Не се знае, че се е случило това, защото..." 3. Нюанси помежду. Ключовото понятие, свързано с епистемичната модалност, е съспенсъ ...
- Thu Feb 09, 2012 6:17 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Третият вид модалност е ДЕОНТИЧНАТА. Реторическите формули на тази по-сложна за обяснение модалност са три: 1. "Това (не) е заповядано." 2. "Това (не) е препоръчано." 3. "Това (не) е позволено." Както ясно се вижда, тези формули са всъщност замаскирани, низходящи по строгост обръщения - защот ...
- Fri Feb 10, 2012 12:38 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Ами, би могло да помага да четем и да говорим за прочетеното, струва ми се. Както казах още в първия пост, помага да атомизираме. Забележи, че и в трите поста до момента наблягам на преливането - тия елементи (4+4+3, до момента) не са дискретни, а непрестанно динамични. И наистина, идеята на тази тео ...
- Sun Feb 12, 2012 12:24 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 999 типични грешки на писателя и преводача
Принципно точка 2 (конкатенация ...
- Mon Feb 13, 2012 12:44 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Последната модалност е БУЛЕТИЧНАТА. Тя е още по-сложна за обяснение, ако и да се изразява в наглед простите реторически формули: 1. "Това е желано." 2. "Това е нежелано" 3. "Това е и желано, и нежелано." В първите два случая горните варианти всъщност предполагат някакво решение какви са в емоционале ...
- Tue Feb 14, 2012 10:51 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Ами, както казах, "правилната" пропорция се мени - сиреч, това, което ни се струва "правилно", във всеки момент е различно. То си е в равни дози data processing и интуиция четенето. Непропорционалното влияние на емоциите ни биха били negative trigger-ите, за които си говорил. Или някакви positive tri ...
- Thu Feb 16, 2012 6:41 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Stanev Reviews
http://stanevreviews.blogspot.com/
Това ще бъде моята платформа за литературна, филмова и друга критика. Текстът за "Малки богове" вече е там.
Това ще бъде моята платформа за литературна, филмова и друга критика. Текстът за "Малки богове" вече е там.
- Thu Feb 16, 2012 10:07 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Най-важен елемент в краткия разказ
Извинявам се за отклоняването от темата на разговора, но може ли да помоля за линк към този разказ "Иронията на интеграла", ако го има в интернет? Иначе, на мен късите разкази са ми кошмар. Ако имам идея, обикновено е бая протяжна и от нещо, което съм смятала да стане къс разказ, се получават 30-тина ...
- Tue Feb 21, 2012 10:33 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: [за коментари] На крачка от гроба
Nuriko ...
- Fri Mar 09, 2012 6:00 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Mar 11, 2012 1:55 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Thu May 24, 2012 11:02 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Как го правят другите?
Ето линк към Сборник с лекции от семинарите по творческо писане на фондация "Елизабет Костова". Дано не е пускан вече ...
- Thu Sep 13, 2012 5:16 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sun Dec 02, 2012 3:18 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Wed Dec 05, 2012 12:55 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Федора под лампата [ЗАВЪРШЕН ПРОЕКТ]
О... Радвам се, че има още хора, които не приемат опита ми за пълен провал. Благодаря, Еви. rant Въпрос към всички: Нормално ли е... човек да изпитва срам, когато ...
- Wed Dec 05, 2012 12:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Dec 07, 2012 6:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
- Fri Jan 06, 2012 3:34 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Федора под лампата
Първо, Честита Нова година на всички! (Нищо, че е 5-и(добре, де, 6-и - забравих, че 2 през нощта)... имам цяла година да честитя) Щастие и успехи и други дрън-дрън. Подготвяйте се за годината на дракона (почва на 23-и яну), защото ми казаха, че е специална. (Драконът е много важен в духовно отношение ...