Search found more than 3102 matches

Return

by Mokidi
Sun Feb 16, 2014 9:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014

Да се отчета и аз, докато се моткам, че настоящата книжка, която ми е в ръцете, изисква специална нагласа, а още не съм открила каква музика върви с нея... Защо се записах? От една страна с (не-тайна) цел самоусъвършенстване и самоподобряване - имам нужда. От друга страна, защото и аз като JaneObr об ...
by Dante Lee
Mon Feb 17, 2014 12:06 pm
Jump to forum
Jump to topic

А. Защо се записахте в работилницата? Какво очаквате от нея? Щото ми се ще като пиша да не ми се налага да се редактирам по 15 пъти. Очаквам да науча правилния изказ в буквен вид. Б. От кои автори и книги се възхищавате/вд ...
by negesta
Mon Feb 24, 2014 3:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Мога да помогна само за Open Office (тъкмо ще се допълним с Кал :) 1. За да включите записването на всички промени , трябва да направите следното: Отивате на падащо меню Edit > Changes (някъде 11-то поред от падащото меню) > Record Когато изберете Record, се появява отметка вляво от него. От този мом ...
by Cliff_Burton
Mon Feb 24, 2014 5:19 pm
Jump to forum
Jump to topic

Да се включа и аз с информация за Word 2010. От лентата се отива на Review -> оттам имаме Track Changes (бутонче, което се намира централно в лентата), като натиснем бутончето малко над текста спираме/пускаме Track Changes. Ако натиснем текста ни се отварят малко повече опции - например с какво име д ...
by Dante Lee
Sun Mar 02, 2014 10:44 pm
Jump to forum
Jump to topic

По повод използването на track changes: Libtre office: https://help.libreoffice.org/Common/Recording_Changes Open office: https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/OOoAuthors_User_Manual/Writer_Guide/Tracking_changes_to_a_document MS office 2007: https://office.microsoft.com/en-001/word-help/dem ...
by mari
Sat Mar 08, 2014 11:26 pm
Jump to forum
Jump to topic

Аз и Тори споделяме едно и също мнение. Според нас хората, които ще са готови до няколко дни е уместно да бъдат изчакани. Тези, които все още не са го започнали няма смисъл да бъдат изчаквани прекалено дълго. Но ако трябва да кажем цифра ще е около 9, за да е на половината.
by apocalexxnow
Sun Mar 09, 2014 2:29 am
Jump to forum
Jump to topic

Нямам претенции по въпроса за чакането. Аз заникъде не бързам, а според мен отсега е ясно, че до края на април няма да успеем да "се дипломираме", така че не ми пречат и по-дълги периоди на чакане. Няма да се демотивирам, дори забавянията са в унисон с мързела ми - обичам да имам по 100 дни за задачи ...
by apocalexxnow
Sun Mar 23, 2014 12:05 pm
Jump to forum
Jump to topic

Редактор с доста различно възприятие от моето ми се е паднал :) Приех безусловно само 1 стилова редакция. Същевременно, има доста места, които мен ме бяха п ...
by Purple
Sat Mar 29, 2014 3:44 am
Jump to forum
Jump to topic

Само да питам дали разбрах правилно: текстът трябва да стане "изчистен" и с възможно най-малко коментари като крайна версия, така ли? С вече изчистени, подобрени изречения, без да има "драсканици" по него?
by Radiant Dragon
Tue Oct 31, 2017 12:07 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: КАФЕ-ПАУЗА: Alan Wake, творческият блокаж и storycraftin

Е, аз моето лагерче си го знам - нарича се try-hard syndrome. :D Доколкото знам, произтича от три факта: - От раз знам, че започвам пълнокръвен роман - през 2012-а нямах идея какво щеше да стане * ; - Опитвам се да пиша на чужд език директно - такъв, който познав ...