Search found more than 3102 matches

Return

by Radiant Dragon
Thu Sep 13, 2018 10:32 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Gas Racers (Short Story)

А. Схванах. Е, в случая моята вътрешноличностна хипербола е направила тоя grind в комуникацията. За мен "суров текст" се води следната дефиниция - 1) минал съм базова коректура, замазал съм очевидните пробойни/слабости в сюжета и съм доволен на лично ниво как се чете творбата, 2) Възможно е на по-къс ...
by frog
Sun Oct 07, 2018 1:41 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тема за коректори

Ако изречението беше „Не очаквах такава реакция във всеки случай“ = „Не очаквах всеки случай да покаже такава реакция“, виждаме, че „във всеки случай“ може да функционира като нормална (а не вметната) част от изречението -> трябва да се огражда със запетаи, когато е вметнато. Well... there's the tri ...
by frog
Wed Oct 10, 2018 6:35 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на коректори

https://kaksepishe.com/dronove ...
by радина666
Tue Oct 23, 2018 11:32 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014

Здравей, Кал. Пак съм аз. В момента се уточняваме с Вики как и кога да работим по редакциите. Ще ги минаваме по два пъти в седмицата, ако от първия път нещо сме пропуснали и да отлежи текста: във вторник и четвъртък в 19 ч. Също и мислим да работим в Гугъл диск, едновременно. Проблем ли ще е да ползв ...
by Вики
Tue Oct 23, 2018 3:48 pm
Jump to forum
Jump to topic

ЦЕНЗУРА Засега нямам въпроси по видовете редакции (само ми трябва малко време да запомня какво означават акронимите :) ). И не се сещам за други видове редакции, които бих направила. Изтеглих си LibreOffice и сега ми показва направените промени, не е както беше с Word. Иначе отговарянето на въпросит ...
by радина666
Sat Oct 27, 2018 12:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Здравей, Кал. Пратих ти на имейла Упр. 1. Дано го видиш измежду многото отговори. Ще се постарая да побързам с упр. 2.

Вики, машина си.

Приятен ден!

ПП: Като слагаш тази Цензура, сякаш някой е псувал. Добра шегичка.
by Radiant Dragon
Thu Nov 01, 2018 5:10 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way (Revived Project)

And we're off to Nanorimo again!

Starting Chapter 10 tomorrow (actually, later today), and moving on to Part II of Ascension War!

Here's to victory over oneself and to creative writing!
by радина666
Fri Nov 02, 2018 7:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Здравейте! Изпратих на Кал тези линкове и списъка с думите паразити, и той помоли да ги кача тук и това и правя. Откъм стиловите редакции се поразрових из интернет и открих полезни упражнения и разяснения. Линковете са от един сайт, но различни упражнения: https://www.slideshare.net/anima999/ss-93623 ...
by Radiant Dragon
Sun Nov 18, 2018 2:04 am
Jump to forum
Jump to topic

After seventeen grueling days, filled with... all kinds of stuff - but also with much misery - I have finally finished Chapter 10.

It clocked at just about 10k words, epigraph included.

Fourth Interlude is next. Hopefully I'll get the emotional impact there right.
by frog
Sun Nov 18, 2018 1:43 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на редактори

How bad and silly is that ...
by Radiant Dragon
Sun Nov 18, 2018 10:51 pm
Jump to forum
Jump to topic

To my continuous chagrin, I've found out for myself that I'm one of the "slow" writers. At least when I'm faced with the grandest enemy of any artistic person - silence. It's possible that "my style" may change when I accumulate enough experience/skill one day, or even if merely my current life ...
by mitseva
Fri Jan 18, 2019 3:23 pm
Jump to forum
Jump to topic

Привет-мривет! Ето ме и мен тук. Познавам поне двама от бъдещите редактори в групата, та... много ми е драго! :D :lol: :mrgreen: Сега по същество... Защо се записахте в работилницата? Какво очаквате от нея? Защ ...
by Dess
Sun Jan 20, 2019 8:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ох... това [упражнение две] беше досадно. Така де, голяма част от досадата се дължеше на факта, че най-накрая се принудих да си инсталирам LibreOffice (в Word не ми се визуализираха всички корекции, например изтритият текст), и си играх да пренасям ръчно моите безбр ...
by mitseva
Wed Jan 23, 2019 4:47 pm
Jump to forum
Jump to topic

Отговорите, които трябва да дам тук в темата по втора задача: 6.1. Имате ли въпроси по тях? За момента не. 6.2. Липсва ли ви нещо? Какво още бихте редактирали вие? Не. За момента покрива пр ...
by Dess
Tue Jan 29, 2019 11:14 am
Jump to forum
Jump to topic

И ако някой открие как да конвертира ODT с track changes в DOCX без загуби – вкл. без автоматично приемане на коментарите, отбелязани в ODT-то като tracked change – нека пише тук. Малко късно, но да се върна на това, преди съвсем да е останало назад - аз днес разцъках LibreOffice-a и за съжаление не ...
by mitseva
Tue Jan 29, 2019 12:05 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way (...)

Благодаря за споделянето на процеса! Благодаря! Благодаря! :) По време на Нано 2018 ръшнах да напиша моята история и осъзнах тия дни, че това ми е изиграло яко лоша шега. :Х Не си позволявах да поспра и да помисля върху сюжета, за сметка на това бързах да приключа и сега имам едни 65к думи, които има ...
by mitseva
Tue Jan 29, 2019 12:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

Deal! Не бързам, ще изчакам предстоящите упражнения по темата. По-скоро в момента имам активен интерес към темата извън редактилницата. :P Боря си се с моя "архетипен" сюжет, опитвайки се хем да го оставя архетипен, хем да избегна някои елементи, които мен лично като читател ме влудяват. :D :D :D Абе ...
by mitseva
Tue Jan 29, 2019 1:01 pm
Jump to forum
Jump to topic

Това нещо съм го набутала сърдито в чекмеджето и не искам да го поглеждам, докато не си изясня със себе си разни неща... Като горната драма да речем. Ще ми се и да не мислех за историята, но това някак си не мога да спра да го правя. :D Даже драскам някакви рандъм сцени от втора част. Въздъх! :geek: ...
by Radiant Dragon
Wed Jan 30, 2019 2:44 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way (...)

Моля, моля. :) Радвам се, че това псевдо-изливане* на творческата ми душа ти е от помощ. Сега ще трябва да погледна назад постовете и да видя колко точно съм хленчил по този вече три (четири) годишен казус. :D (Моята педантичност често ме кара да бера срам дори тогава, когато според други няма нужда ...
by Dess
Tue Feb 05, 2019 2:25 am
Jump to forum
Jump to topic

Така, ето няколко неизяснени (като тип) редакции от упр. 4, които Ани е маркирала в жълто в моя текст ...