Search found more than 3102 matches

Return

by mitseva
Wed Feb 06, 2019 3:46 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014

Пратих си моя файл и пак забравих да пиша времето. Съжалявам, нещо все ми се изплъзва да го напиша в мейла. Отне ми точно 41 минути и 43 секунди. :mrgreen: Смейте се, ама знам със точност, защото с отварянето на файла да работя по него, си пуснах и една доста дъл ...
by mitseva
Thu Feb 07, 2019 5:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

Така, ето няколко неизяснени (като тип) редакции от упр. 4, които Ани е маркирала в жълто в моя текст ...
by Dess
Fri Feb 08, 2019 10:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

В отговор на 5.1: Понеже си разменяхме текстове и с Яна, и с Ани, държа да отбележа, че бих работила и с двете :) Защото установявам, че колкото редактори, толкова и гледни точки... и всяка има на какво да те научи. По 5.2: Не се сещам за нищо на този етап. И едно въпросче по новия текст: кой е автор ...
by радина666
Sun Nov 25, 2018 1:26 am
Jump to forum
Jump to topic

Здравей Кал! С Викито имаме въпрос, копирала съм го от имейла. Чакаме да отговориш и ако така трябва да ни изглеждат изтритите коментари, да ти пращаме файловете си. Здрасти, Кал, Извинявай, че пиша малко късничко, но тъкмо направих редакциите (отне ми около 30 минути), ала възникна един проблем. Ком ...
by радина666
Mon Dec 10, 2018 6:36 pm
Jump to forum
Jump to topic

1.1. Искате ли да работите заедно със същия участник и по-нататък (по други текстове)? Защо? Да, защото е търпелива и толерантна към многото ми тъпи въпроси, защото все нещо не съм разбрала и заедно ги обсъждаме и си помагаме. 1.2. Има ли нещо, което бихте подобрили в процеса на редакция? Не се сещам ...
by Вики
Mon Dec 10, 2018 11:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

Първо, Ради, въпросите ти не са тъпи. Нормално е всеки да има да попита нещо, особено ако започва да се занимава с непозната досега дейност. И, второ, да пусна и аз отговорите на въпросите. 1.1. Искате ли да работите заедно със същия участник и по-нататък (по други текстове)? Защо? Да, бих искала, за ...
by Dess
Wed Feb 13, 2019 1:23 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на редактори

Именно, аз бих казала "Мислех те за по-умен." (Без да знам оригинала.) Защото има ли "от това" накрая, читателят се пита: от кое, аджеба? От онова дърво ей там?! А You know better than that ми е много любимо - особено като ми се падне за дублаж. Обикновено модифицирам според контекста... Но "Мислех т ...
by mitseva
Wed Feb 13, 2019 6:34 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ох, бе... пак съм спала нещо над "картите и учебниците", кви пълни членове, кви пет лева... *плесва се по челото* Упр. 5 1.1 До сега работих с Деси и нямам проблем да продължим. Струва ми се, че се разбираме добре. 1.2 На този етап по-скоро не. За самата редакция може да се забавя със срока до утре, ...
by Radiant Dragon
Mon Feb 18, 2019 5:04 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: The Celestial Way (...)

After two weeks of hard work and, finally, some nascent signs of discipline, I completed writing Chapter 14. It's the longest chapter to date in the book, coming just over 16 000 words (Using MS Word's "word count" feature). For comparison, the previous longest chapter (after the rewrite), Chapter 8 ...
by mitseva
Tue Feb 19, 2019 9:38 am
Jump to forum
Jump to topic

Оле, най-сетне съм готова с пето упражнение. И естествено пропуснах да си напиша колко време ми отне - около час и 15 минути същинска работа (не броя времето за 1-2-3 предварителни прочита да свикна с текста). :mrgreen: :D
Те така.
by mitseva
Tue Feb 19, 2019 9:58 am
Jump to forum
Jump to topic

Go, go, go! Важното е, че напредваш. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Надявам се да не ...
by Radiant Dragon
Wed Feb 20, 2019 5:17 am
Jump to forum
Jump to topic

Ами то аз не че баш прескачам, по-скоро ако усетя, че се "бълтая" (тая дума за пръв път я употребявам писмено) спрямо дадена сцена, активирам в действие този принцип: #5: Simplify. Focus. Combine characters. Hop over detours. You'll feel like you're losing valuable stuff but it sets you free. Взето о ...
by Dess
Wed Feb 20, 2019 8:44 pm
Jump to forum
Jump to topic

Започнах да чета редакциите на другите участници (упр.6) и ми изникна един въпрос - може ли да имаме ...
by Dess
Sat Feb 23, 2019 5:21 pm
Jump to forum
Jump to topic

Тъкмо щях да си пращам отговора по упр. 6, и се сетих, че така и не съм дала обратна връзка по питанките на Ради от упр. 4. Та ето я :) Според текста: Безброй жертви били дадени и от двете страни. Според предложе ...
by Dess
Sat Feb 23, 2019 5:30 pm
Jump to forum
Jump to topic

Ето и отговор по упр. 6. 4. Структурни редакции, с които не съм съгласна (няма да коментирам случаите на ПНК-редакции в пряката реч, тях ги обсъдихме вече): 05_zaRed_Radi 1) ...след не повече от четвърт час преглед, разбра, че Андреа Иванова Спасова е най-здравото и усмихнато дете , което л ...
by mitseva
Tue Feb 26, 2019 9:55 pm
Jump to forum
Jump to topic

Отговорите ми по упражнение 6. 4. Структурни редакции, с които не съм съгласна 1. 05_zaRed_Radi Баща й спря озадачен. Майка й я погледна озадачено. Баща й я ...
by mitseva
Tue Feb 26, 2019 10:07 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част

Цяла седмица не съм пипала аутлайна. Не знам защо забих така, не е като да не запълних част от дупката, която имах след кулминацията. Днес си разписах някои по-големи стъпки, които ми предстоят, и си поставих някои срокове. До 26 март съм планирала да приключа с аутлайна, магичната система и създаван ...
by Radiant Dragon
Tue Feb 26, 2019 10:10 pm
Jump to forum
Jump to topic

Unforeseen consequences. Half-Life gave that phrase legendary status. In my case, yep, those follow-up ontological ramifications definitely came out of nowhere. And they hit me like a gamma-ray burst . Five days without a single sentence written. Thankfully, I'm better now. If I could grope for a ...
by Вики
Tue Feb 26, 2019 11:59 pm
Jump to forum
Jump to topic

Такааа, да се включа и аз. 4. Структурни редакции, с които не съм съгласна 1. 05_zaRed_Dessie Баща й я погледна загрижено. (ПНК) Детето го погледна с ...
by mitseva
Wed Feb 27, 2019 5:42 pm
Jump to forum
Jump to topic

Абе понякога каза си е просто каза. :) :D :mrgreen: Та всичко опира до баланса ...
by mitseva
Wed Feb 27, 2019 10:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на редактори

Преди малко дочетох "Shadow of the Tomb Raider: Path of the apocalypse" и искам да спод ...
by frog
Thu Feb 28, 2019 2:58 pm
Jump to forum
Jump to topic

I'll always be mad when I have to.

Когато видя това , wtf, си заврете някъде смисловите паузи, нерегламентирано поставени пред сравняващото "като", МОЛЯ ВИ!!! Децата учим да пишат! Поради тази причина, Здравей, Мая! Бих искала 2 комплекта карти. Аз съм Христина от Човешката библиотека. Моля с Калин или някой друг, ако той няма възможн ...