Search found more than 3102 matches
- Wed Jul 17, 2019 2:28 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: The Celestial Way (COMPLETED PROJECT)
ДААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА!!! (Capslock-а залепна, секунда моля...) THE CELESTIAL WAY is finally finished. The long, arduous journey is at last complete. I have endured until the very end. I am so happy. There were time ...
- Thu Jul 18, 2019 11:22 am
- Jump to forum
- Jump to topic
OMG! OMG! OMG! I'M SO PROUD OF YOU!!!
Ако знаеш само как ме развълнува с тази новина...
Ако знаеш само как ме развълнува с тази новина...
- Thu Jul 18, 2019 2:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Благодаряяяяяя! :-) :-) :-) Аз самият все още съм в нещо като шок/събуждащ се от сън. Твърде съм изтощен, за да ме обземе радостта изцяло, но пък ми едно такова прекрасно леко. :) Даже, сега като започнах оформлението на beta reader копието (което ще бъде докарано във вид за submission-и, като ще му ...
- Fri Jul 19, 2019 3:00 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Post-Writing Update 2 Finished formatting the beta-reading copy. Final result: a meaty, 1.2 MB PDF worth of three years' effort. Then I realized I hadn't spell-checked the stuff. There went two hours of rage-inducing (not-so)mindless clicking. :evil: (Can't believe how many typos I had made!!) Oh ...
- Fri Jul 19, 2019 9:00 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Hmmm, I was wondering if/whether I should prepare and EPUB, too, since all the beta-reading I've done so far was either raw working file or PDF(s). But I guess it makes sense. Given that I was gonna format the file for you as EPUB anyway. ;) I'll try the latest version of LibreOffice to convert ...
- Wed Jul 17, 2019 4:04 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: КАФЕ-ПАУЗА
(Хаха, с този текст си имаме история, м?) Хммм, не бях ли пращал на Мораб-а по-скоро откъс(и) от първия разказ за Нексар? Ето това беше нещо, с което да вадиш компромати срещу мен като стана милиардер... :D Харесвам историите ти, Вик. А имаш идея колко други истории съм прочел... Нидей, ШЪ ГРЪМНА! : ...
- Sat Jul 20, 2019 11:22 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Люба Добрева: Обетът (част 1) // Нощната пеперуда (част
Тъй... отчет... Кратък... Пиша - всеки ден. Кога повече, кога по-малко, но за сега успявам с НаНо-вския план да отделям по 2 часа на ден (за щастие в някои дни и повече). Четирите дни на писателския ритрийт ( ка ...
- Sat Jul 20, 2019 11:48 am
- Jump to forum
- Jump to topic
- Sat Jul 20, 2019 12:17 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Благодаря за идеята! Харесва ми "писателски редут" :) Мисля да го имплементирам в лексиката си. :lol: :lol: :lol: Това "скелетно" писане на мен ми помага да не се забивам излишно в неща, ...
- Sun Jul 28, 2019 3:37 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Хайде да продължим с излагациите, а? :twisted: Ето ви пример за wish-fulfillment power fantasy на 110% отпреди да стана ##### (technically ######, but that's semantics*). Ех... пост-тинейджърска (barely) психика и мироглед и те така. :D * всъщност, аз още тогава вече съм бил такъв, ама не чак толкова ...
- Sat Aug 03, 2019 9:51 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Издухах го тоя Camp NaNo много доволно. Равносметката: - 31 дни ежедневно внимание над романа + 3 дни бонус от август (идеята да си продължа рутината с ежедневното писане) - 22 513 думи написани за 3874 минути (в тях влизат и редакции, както и работа по сюжета) Готова съм до 10-та глава, което е долу ...
- Tue Aug 06, 2019 1:00 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Остана само още един елемент от този недовършен роман. Арката на Суад Картендел и неговия екипаж. Ето я представителната извадка. Тук направо съм бил ударил джакпота по брой под-заглавия на едно място. :D Втора линия Част трета: Непозната територия Глава шеста: Изгнание Космическата станция „Свобода” ...
- Sat Aug 10, 2019 2:17 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Ehhh, get a taste of the setting some more (you slow readers! :P ): "Is uplifting truly a blessing of the enlightened age? The word 'uplift' means 'to take one higher'; uplift in the metaphorical sense means to ascend to the soaring infinite skies of existence. Uplifting as an advanced evolutionary ...
- Thu Aug 15, 2019 12:56 am
- Jump to forum
- Jump to topic
Бе гледам, нема отговори, но пък има разни нацъкани "бутончета". :D Интересно, интересно... Нема значение, време е да затваряме кръга! За целта този и следващия пост ще бъдат посветени на... "Драконова душа". (Да, да, да, знам, че измислянето на заглавия/имена/локации/сиреч ми е проблем, no need to r ...
- Fri Aug 16, 2019 5:15 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Книги, автори, размисли творчески и човешки
Ех, Drakengard 3... нея съм решил тия дни пак да си я изгледам при онзи ютубър... (който мжд се беше наложил да си реъплоудва видеото порадни идиотски гугълски причини) Но не. Това е първата Panzer Dragoon . EDIT: Ако после се заинтересуваш още, поредицата върви така: Panzer Dragoon 2 (prequel), Pan ...
- Tue Aug 20, 2019 8:57 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Този път няма да пускам копи-пейст на цяла глава, само ще цитирам конкретни пасажи. Причината е, че... баси, тогава явно наистина съм бил засегнал някаква струна в този момент в творческата ми натура. Или е възможно да е заради "втория изход", който се беше появил през 2011-а година. (Въх, през бая m ...
- Wed Aug 28, 2019 3:35 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Днес имам повод - работя по проекта точно от една година! :mrgreen: В чест на годишнината завърших 12-та глава. :P :D Предишната глава ми беше сладко изпитание. Имах да пиша любовна сцена. Никога ...
- Wed Sep 04, 2019 9:26 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Сърдечно благодаря за подкрепата! 8-) :D По другия въпрос... ...не че в irl съм цъфнала и вързала по темата (въпреки, че съм любител на кинка), та чак аз си се изненадах колко добре ми се получи. Ама докато не пробваш, няма да разбереш дали ще ти се получи или не. Много се чудих колко explicit да я н ...
- Sat Oct 12, 2019 1:31 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Как го правят другите?
Неформалната писателска група Nanocharacters стартира подготовката за NaNoWriMo 2019. Дори за онези от нас, които не планират, октомври е време за подготовка за Нано. Затова може да ни чуете да го наричаме подготомври. Най-малкото правим две неща: 1) Избираме проекта, героите и/или сюжетната идея, на ...
- Sun Oct 20, 2019 8:04 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Не съм писала по проекта от 16 септември. Това всяка ...
- Sun Nov 10, 2019 5:28 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Тема за коректори
Споделям този пост на Павлина Върбанова, защото мен ме поозадачи като звучене, но пък позоваването на мнения на специалисти по темата реших да уважа: https://kaksepishe.com/lichnostovo-razstroystvo/ Как се пише: личностово разстройство или личностно разстройство? Употребата на словосъчетанието не е н ...
- Mon Nov 18, 2019 2:15 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Тема за коректори
Да му се не види, Кал е прав. Оттеглям горното и отивам да се срамувам в ъгъла. (Няма да трия поста, че да не се разкъса дискусията... а и да седи там за назидание как трябва да мислиш малко, преди да бързаш да даваш акъл.)
- Tue Jul 05, 2022 5:29 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Раздумки на коректори
Не мога да не споделя тази правилност, защото - ако и да твърди Речникът, че е правилна, звучи ... несъстоятелно и трудновъзприемчива и усвоима
https://kaksepishe.com/brizi/
Множественото число на думата БРИЗ било ... БРИЗИ.
https://kaksepishe.com/brizi/
Множественото число на думата БРИЗ било ... БРИЗИ.
- Sun Dec 15, 2019 2:11 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Не съм ъпдейтвала тук от два месеца. Но новините са чудесни. :) В случай, че още не сте разбрали – точно в 4:15 на 14 декември 2019 приключих голямото пренаписване на “Обетът” известно с кодовото име втора първа чернова. Н ...
- Sun Jan 12, 2020 6:13 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Как го правят другите?
Читателски клуб за пишещи хора ( https://www.facebook.com/events/798926103919273/ ) Скъпи пишещи другарчет ...
- Tue Jan 14, 2020 11:03 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Свърших нещо много важно и полезно - прочетох си романа от до както си му е реда. Ами доволна съм! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Много самовлюбено искам да кажа, че съм написала хубава книга. Въпреки, че ...
- Fri Jun 17, 2022 10:38 pm
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Културните среди: лакът до лакът; без пресекателни; или?
I have a ready-made book for you: The Interpretation of Cultures :D My reply to that would depend on my mood. I`m not sure what mood, precisely, I`m currently in, so I`d better give a few: mean, cool and lyric (sentimental?). I`d (meanly :twisted: ) recommend "Apocalypse Culture" (ed. Adam Parfrey ...
- Thu Apr 02, 2020 4:36 am
- Jump to forum
- Jump to topic