Search found more than 3102 matches

Return

by Ki-Ent
Sat Apr 04, 2020 8:11 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Редакторска работилница, февруари+ 2014

За упражнение две 1. Не ми хареса/ ...
by Radiant Dragon
Sat Apr 11, 2020 12:13 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: КАФЕ-ПАУЗА

Чудих се, чудих се, дали да не пусна това видео в някоя от "фантастичните теми" в общия форумен раздел (или при "Размислите(...)" във Фантазия), обаче накрая реших да го бацна тук. Classic Scifi VS Modern Scifi (A Rant/Ramble) Обосновката ми е следната: доминантната мисъл, която ми се въртеше през ця ...
by frog
Thu Apr 30, 2020 11:35 pm
Jump to forum
Jump to topic

Аз и моето "хоби" да чета обяви за работа

Човек трябва да се грижи за чистотата! Написах писмо на Скапто (https://skapto.bg/bg/home/), защото не издържам вече!!! Първо е писмото, пос ...
by negesta
Thu Jan 09, 2014 2:26 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: За пълния член – но най-вече за инструмента „език“

"я" ?:)
Spoiler
"Кокошката я схруска лисицата."
by Mokidi
Thu May 21, 2020 7:31 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Писателска работилница в ???, юли/август 2020?

Аз съм налична след 13 юли и до края н ...
by morrion
Tue May 26, 2020 12:03 pm
Jump to forum
Jump to topic

Лек спам:
...А то е, че обещавам да не ви искам 600 лева такса за заниманията.
Сега ако кажеш, че преди цифрата горе си пропуснал думичката "само"...

:D :oops: :shock:
by osobena
Wed May 27, 2020 2:50 pm
Jump to forum
Jump to topic

Принципно идеята ми харесва и с удоволствие бих се включила. Какво ще е положението откъм време и фананси.... Времето ще покаже.

Вашето съобщение съдържа 128 знака. Минималният е 141. :lol:
by Gev
Sat Jun 06, 2020 6:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Упражнение две. 0. Около час и половина. 1. Не. 6.1. Мисля, че не. 6.2. Сякаш ми липсва една първоначална стъпк ...
by Gev
Sat Jun 13, 2020 12:13 am
Jump to forum
Jump to topic

Мисля ти по отговора последните няколко дни - имаш право. Аз нямам никакви проблеми да предлагам такива големи промени като бета четател, но като редактор, отговорността е доста по-голяма. Не знам дали бих посмяла, освен ако не съм 100% сигурна, че ще направи текста по-добър. Прегледах и линка - от е ...
by Gev
Sat Jun 13, 2020 1:14 pm
Jump to forum
Jump to topic

Чела съм го - но реших, че ще пращате първо "Дракончето", като първа част от поредицата? "Слънцето" може и да се опитат да го поорежат, но това пак, според каквото съм виждала, няма да доведе до R&R. R&R сякаш са резервирани за дълбоки промени по текста - толкова дълбоки, че агентът не е сигурен дали ...
by Gev
Sat Jun 27, 2020 5:54 pm
Jump to forum
Jump to topic

Няколко чуденки от четвърто упражнение: 1. [...] които ни навеждат на мисъл ...
by Gev
Sat Jul 04, 2020 11:13 pm
Jump to forum
Jump to topic

Благодаря, Дес! Сега, като прегледах пак съкращенията - права си, че е Ш, а не Я. Още им свиквам. :) Упражнение 5 1.1. Искате ли да работите заедно със същия участник и по-нататък (по други текстове)? Защо? Да. Защото само двете се обучаваме в момента. :D Но сериозно – всяка от редакциите й беше добр ...
by Ki-Ent
Wed Jul 22, 2020 9:57 pm
Jump to forum
Jump to topic

Значи това е от 05_zaRed_Gev: 4. – А там, м ...
by Dess
Wed Jul 22, 2020 10:56 pm
Jump to forum
Jump to topic

Понеже Кал ми даде зелена светлина да коментирам тук, ето и малко (непоискан) акъл от мен: – А там, мамо, няма такива неща! – извика детето и като се пусна от ръката на майка си, посочи облачетата... 4. Съгласна съм с Ки, че „детето“ не нарушава гледната точка на Ирина, тя спокойно може да мисли така ...
by Gev
Sun Jul 26, 2020 6:39 pm
Jump to forum
Jump to topic

Упражнение 6 по 05_zaRed_Ki 4. – Може би ...
by Gev
Tue Aug 11, 2020 10:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Упражнение 8 по 07_zaRed_Ki Струва ми се, че на мен този откъс ми е допаднал доста повече, отколкото на Мария. :D (което ме навежда на мисълта – добра идея ли е автори с подобен стил да се редактират взаимно?) 4. В залата все така царуваше тишината (и паяжините по тавана, впрочем. Я вие се опитайте ...
by frog
Fri Oct 16, 2020 7:11 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тема за коректори

Няма смисъл да се мъчиш да го казваш със "с", при положение че на английски е със "з". Нормално е при изговор да се озвучават беззвучни съгласни, ако фонетичната среда благоприятства и подтиква към това. "Трансджендър" няма да се мъчиш да го казваш със "с", I believe. Освен ако не го казваш като две ...
by frog
Fri Oct 16, 2020 10:28 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Тема за коректори

Нали знаеш, че трябва много на брой сходни примери да разгледаме, за да направим опит да извлечем цялостно правило. Но дори да го направим, пак няма гаранция, че ще важи, за да постигнем лелеяната от теб симетричност. ТранСокеански; транСмисия.
И се казва "презокеански" :D
by Люба
Fri Nov 06, 2020 12:56 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на коректори

Някой да ме насочи към етимология или друг анализ на думата "промисъл", която да обясни защо думата е в мъжки род, докато "мисъл" е в женски? И ако съм сбъркала темата, в "Темата за помощ" ли да се местя? И допълвам, след като излезе долния пост - напомняне от kaksepishe.com: "Съществителното “мисъл” ...
by Dess
Tue Dec 08, 2020 2:37 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на редактори

Коригирах книга, уж минала редактор и коректор, но коректурата беше отчайваща – дефиси за пряка реч, всякакви идиотски кавички, грешни запетаи и пълен член, и пр. Въпросът е, че на места давах и редакторски предложения, като в долния случай: Само 15 от събеседниците ми споделиха, че биха започнали ра ...
by Gev
Sun Dec 13, 2020 5:22 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Раздумки на редактори

Дес, според мен е - на принципа, че и на английски, примерно, mankind или the [history/legacy/whatever] of man са приети думи/изрази, но никога няма да ги срещнеш в сериозен академичен текст в днешно време. Ако някой настоява да ги ползва, звучи като динозавър. Пък и ако някой от тези 15 събеседници ...