Радина Ангелова

Човеците, чиито текстове и илюстрации изграждат библиотеката

Радина Ангелова

Postby радина666 » Thu Dec 12, 2019 9:03 pm

Казвам се Радина Ангелова. На 25 години. Родена съм в Сливен, живея в гр. Сунгурларе. Учила съм в Езиковата гимназия ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" гр. сливен профил Английски език и Немски език. Бакалавър съм в специалност Биология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и специалност учител по биология.
Пиша от поне 11 години. Горе-долу по същото време започнах да участвам по конкурси за разкази, както по форуми в интернет, така и в национални.

Представям ви списък с постиженията ми досега, надявам се да се множат.

1. През 2012-та година участвах в конкурса на издателство "Просвета" за творческо писане и получих електронен сертификат, че съм сред 55-те най-добри творби.
2. През 2013 г. моят разказ "Убити мечти" бе публикуван в електронното списание "Думите".
3. През 2017 г. мой разказ /„Детегледачката“/ бе включен в сборника „Спри, обичам те!“ на изд. „Фараго“.
4. През 2017 г. мой разказ /“Мостовете разделят и свързват“/ бе избран сред челните 10 места да бъде включен в сборника „Мостове“ .
5. През 2017 г. мой разказ /“Хайдути в манастира“/ бе награден с почетна грамота от конкурса „Атанас Липчев“ .
6. През 2017 г. мой разказ /“В селенията на смъртта“/ бе награден във всичките три възможности в конкурса на Човешката библиотека – „Копнеж за растящо творчество“.
7. През януари 2018 г. мой разказ /Звездни слушатели/ зае първото място сред фаворитите на журито в конкурса на „Сборище на трубадури“ – „Краят на света и след това“.
8. През март 2018 г. моя приказка /“Змейова невеста“/ от Вторият приказен конкурс на издателство „Буквите“ бе избрана за публикация в „Алманах Детски истории“ .
9. През септември 2018 г. моят разказ „Кървавото хоро“ бе избран за публикация в конкурса „Българийо, за тебе те умряха“ на изд. „Буквите“.
10. През октомври 2018 г. моят разказ „Моята котка“ бе избран за публикация в конкурса „Котката при която живея“ на изд. „Буквите“
11. През ноември 2018 г моят разказ „Ще ставам байрактарка“ бе награден с поощрение в конкурса „140 години от Освобождението на България от Турско робство“ от Славянското дружество.
12. През юни 2019 г. моят разказ „Утре започва от днес“ бе награден със специално отличие и публикация в алманах „Фантастика 2019“ от конкурса „Изгревът на следващото“ на Човешката библиотека.
13. През ноември 2019 г. моят разказ „Не остана време” спечели второ място в конкурса „Времето лети” от TrueStory.bg.
14. През декември 2019 г. моят разказ „Око за око” бе избран за публикуване в антологията от конкурса „Албена”.
15. През септември 2020 г. моят разказ „Когато от небето капят сълзи” бе публикуван в сборника „Тайните от прашния гардероб” от Национален конкурс за къс разказ Мостове.

Имам 133 написани разказа, 13 започнати романа, в различен етап на развитие, и два завършени фенфикшъна за Анита Блейк - "Ловецът на вампири" от Лоръл К. Хамилтън. Пиша в различни жанрове като исторически, фентъзи, фантастика, хорър, съвременен/реалност, социална тема, еротика, ...като се старая да засягам важни теми като Трафика на хора, пороците, бездомниците, робите и онеправданите тн.

От поне 5 години участвам редовно в Nanowrimo и лагерите, не съм стигала 50 000 думи за месец, но не се отказвам да опитвам. Не мога да пиша последователно и всеки ден, все отлагам писането и обикновено завършвам разказите за конкурси в последния момент на крайния срок. Ето и затова не съм си завършила романите, нямам краен срок и режим. Искам да си усъвършенствам английския език, да мога да правя фен преводи, да разбирам какво чета и евентуално да пропиша и на английски. Родолюбец съм по природа и съм тук за да се боря в родината си, да разказвам за историята и традициите, фолклора, красотата и да засягам наболелите проблеми, имам какво да кажа и това е моят начин да го постигна. Обичам да чета книги, да гледам филми, да се разхождам в града или сред природата. Искам да изработвам неща с рръцете си, творя от малка, правила съм носии за кукли, участвала съм в множество конкурси за рисунки и съм печелила и ето че този творчески поток се преобразува в писане, но не съм забравила и предишните си мечти, да стана моден дизайнер, учител и писател. Някои от тях се сбъднаха. Искам да направя доста неща, да науча умения, но все нещо не ми достига, твърде често смелост, самодисциплина, постоянство, време, пари или подкрепа.

Ако имате въпроси, питайте.

Ако сте заинтересувани от моето творчество, имам страница във фейсбук като автор:
Радина Ангелова - разкази и романи
Също и можете да ме откриете във Форум Муза: https://www.muse-bg.net/
И Форум България-Свят: http://bgworld.forumotion.com/
Можете да ми пишете също и с радост ще ви изпратя нещо мое и да обменим опит, идеи и обратна връзка или редакция.
/Завършила съм курса за редактори от Човешката библиотека/

Това е от мен!
Ради
Last edited by радина666 on Sun Oct 24, 2021 7:09 pm, edited 1 time in total.

радина666
Global Moderator
 
Posts: 100
Joined: Fri Oct 19, 2018 6:46 pm
Has thanked: 1 time
Has been thanked: 149 times

Re: Радина Ангелова

Postby радина666 » Sun Oct 24, 2021 6:50 pm

Добавка към постиженията:

16. През юни 2021 г. Моят разказ „Булката в черно“ бе публикуван в сборника „Докато смъртта ни събере“ от Национален конкурс за къс разказ Мостове 4.
17. През септември 2021 г. Моят разказ „Майчина клетва“ бе сред Топ 10 и ще бъде публикуван в сборника „Шегите на Фортуна“ от Национален конкурс за къс разказ Мостове 5.

Също и от тази година водя курсове по творческо писане към образователен център. (досега 2 курса) :D

Започнатите романи станаха 14, а разказите 145.
Напредвам с романа "Кротката" - 40 глави и "Аз спасих гората" - 13 глави.
Започнах да влача и разказите, освен романи, това е негатив, но нали все пак пиша.

Ради

радина666
Global Moderator
 
Posts: 100
Joined: Fri Oct 19, 2018 6:46 pm
Has thanked: 1 time
Has been thanked: 149 times


Return to Творците

Who is online

Users browsing this forum: CCBot and 0 guests