Срещи

Човеците, които правят библиотеката

Срещи

Postby Kpackama » Mon Jan 16, 2012 1:04 pm

КалинСКИ wrote:Уха! Сладкодумец номер две! :)

Краси – бива ли да препубликуваш долния разказ и във форума на ЧоБи...


Следва съответния долен разказ

Срещата на 15.01 (събитията: накратко разказани от Краската)

Бележка: Ако сте били вчера, недейте да четете, че ще се отегчите. Ако не сте - обмислете варианта да не четете, защото може въпреки всичко пак да се отегчите. :)

Накратко:

Срещата се състоя, с Лъч се засякохме на стълбите, открихме верния етаж, но на Калин телефонът беше зает и не ни помогна, затова просто потропахме. С други думи, влязохме за сметка на вратата - макар че Лъч не тропаше кой знае колко силно. (Междувременно отново се сблъскахме с феномена "КалинСКИ", който обаче Калин съвсем научно обяснява с езикови, културни и исторически процеси.)

Вътре се срещнахме със сума народ. Контрабандно внезохме два червени стола от съседната стая, които два червени стола бяха много доволни да правят компания на леглото, кашоните и другия червен стол, който вече си беше там, в правилната стая. Та срещнахме се със сума народ, здрависахме се, поздравихме се. Калин попита 4 пъти кой най-много бърза да си ходи, за да знае кога е най-добре да главоблъснем (кога ще сме в най-пълен състав).

Засегнаха се много теми, може би никоя от които не бих могъл пълноценно да изразя. Говорихме за шистов газ, за власт и медия.Калин искаше да пробута 200мл ударна доза представоразбивач "Синята жилка на Афродита", който в крайна сметка се оказа у мен. Виктор се сдоби с хладно ударно оръжие тип "тухла" с допълнителна опция "четене", която засяга един дълъг списък от компютърни игри (популярни в края на 90те?)... но аз казах "накратко", а сега описвам кой какво е взел и какво пише вътре.

Междувременно един кашон бе обърнат на маса, върху него бяха отворени сполучливи (италиански?) бонбони и бисквити тип "smiley faces", квадратни. Творческият и литературнофилософски елит на началото на 21ви век в България смело ги нападна тези храни, за да ги свърши чааааак по-късно.

За другата неделя плъзнаха идеи - тук Казанлък, там гледането на един конкретен и сравнително къс филм, разширен от факта, че ще бъде версия, осеяна с прекъсване и коментари от страна на един от бащите на същия тоя филм. :) Писателска работилница също се спомена, но той Калин да се оправя с организацията, той ще каже. Общо взето - кой каквото иска, да го прави, а да не чака някой друг да му каже "ела в 12 на моста и носи стоката".

Ножът опря до кокала и решихме все пак да главоблъснем. Какво се получи? Е, никакъв кой знае какъв високофилософски спор, никакви кой знае какви открития, освен малко нова информация за някои от нас (например, че слоно-... ама чакайте, аз ей сега ще разкажа). Общо взето се въртяхме около номера, че "човек мисли по [дума] начин, а животните - не" срещу "как можем да сме сигурни/да проверим, че животните не мислят по [дума] начин?". Отхвърлихме с несигурност това, че ние вярваме в отвъдното и осъзнаваме смъртта като процес (поне колкото надалеч можем да видим), а животните не го правят. "Документирани са случаи, в които слонове изразяват почит към слонски останки, черепи." Това може би се обяснява от тяхната много много (може би над 10 пъти) по-силна и обширна памет от нашата, т.е. слоновете всъщност потъват в спомени при вида на умрелия си брат (съотв. сестра).

Може ли да прескоча другите конкретни примери? Паметта ми не е като на слон, а търпението ми бива, но предпочитам да си го пазя за важни случаи! Накратко: разглеждахме единствено възможността човек да се различава от животните по потенциал на мислите и идеите. Само дето чрез различни примери защитихме становището, че "залежи" на умствен и идеен потенциал има в мозъците на много други видове... От това следва, че разликите между човека и животните само изглеждат качествени, а всъщност са с количествен характер (количество еволюция). И тая еволюционна сегрегация може би се задълбочава заради хегемонията на човешкия вид... Иначе казано, разликата между човека и животното не е много по-различна от (скачаме къъъъм... Средновековието!) разликата между потомствения аристократ и богаташ от първото съсловие и някой крепостен селянин (просто заменяме "практически мисловен и идеен потенциал в момента" с "благосъстояние и земепритежание в момента"). Няма големи анатомични или умствени разлики между аристократа и селянина, но на селянина му е невъзможно да достигне нивото на аристократа - т.е. разликата идва от външните условия. Може да се каже, че идва от съдбата, каприза на шанса, късмета. Случило се е тъкмо човек да стане по-умен!

Добре, ако продължа да защитавам своята теза, ще е хубаво да дръпнем и някоя и друга поука. Човек е ударил шестица от тотото, получил е голямата и неповторима награда "разум". Какво прави човек, щом удари шестица от тотото? Засега човечеството е използвало джакпота изключително за собствени нужди. Земеделието - изкупуване на земята от другите видове, които нямат как да противостоят. Животновъдството - заробване на съседите по признак, наподобяващ задлъжнялост, но само наподобяващ. Творчеството - ваканция с разглеждане на забележителности и любопитности от другия свят. А кога ще инвестираме тоя джакпот в някое предприятие, което ще е от полза за държавата? (Пояснение за тези, които не внимават на 230% и не могат да следват странната ми мисъл - разглеждам човечеството като един единствен член на обществото на Земята, другите животински и биологични въобще видове са другите граждани, а държавата, това е цялата Земя.)

Но такива неща нито са потвърдени, нито са отхвърлени, нито бяха доближени вчера. Вчера минахме през срам от голота, етика, спомагаща и даваща смисъл на понятието "въздържание от секс", абстрактно мислене, разпознаване на собствения образ в огледалото, слонът, който надхитрил бедните хорица от зоопарка (след като отказал да се качи на камиона, в който трябвало да се качи, той с постоянството на учен открил чудни и практични начини да се добере до храната, с която се опитали да го пимамят)...

Ох, отплеснах се. Нещо щях да разказвам, но забравих какво. Нима има значение? Да преминем към важните въпроси: Калине, как се наричаше онова чудо със стружките? Интересно би ми било да потърся нещо за него, а ако не успея, ще те помоля да ми пратиш някое и друго файлче с информация. :)

Така. Надявам се хората, достигнали до тук, да не са се отчаяли от правописа, многословието и празноглавието на падауанеца. Надявам се тези, които не бяха, да се чувстват по-малко прехабени. Лека чао от мен!

Kpackama
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 28, 2011 8:33 pm
Has thanked: 3 times
Has been thanked: 9 times

Re: Срещи

Postby Люба » Mon Jan 16, 2012 4:17 pm

Краси, стигнах до края! И смятам, че ми дължиш право на "абонамент" за подобни твои писания :) Заявявам си го!
Особено, ако са нахвърляш продължение с повече детайл по въпросите, дето са небрежно споменати в параграф 3 отдолу нагоре. Че то много хубаво си загатнал, ама... Благодарно ти!
User avatar
Люба
 
Posts: 3911
Joined: Mon Jul 25, 2011 10:52 pm
Has thanked: 3365 times
Has been thanked: 4960 times

Re: Срещи

Postby Кал » Tue Jan 17, 2012 12:44 pm

Знаех си аз, че трябва да включа записващата джаджа, та да не мъчим Краси да преразказва сичко. Ама и като знам как се спичат някои хора, знаейки, че ги запичсват...
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Срещи

Postby Radiant Dragon » Tue Jan 17, 2012 9:23 pm

Относно ТухлЪтЪ ( :D ), трябва да каже, че е много интересно четиво! Особено от наблюдателницата на бъдещето
спрямо времето, когато е писана. Авторския екип определено е бил колектив - личи от различните стилове, срещащи
се в различните "статии". Коректурата е малко хлабава - но предимно в имената на термините и заглавията на самите
джитки, което е разбираемо за България през '95-та. Яд ме е малко, че не бе поне с двоен обем - доста хитови игри
са изпуснати, и не Кал, не защото енциклопедията е каталог на съответната година. Нещо обаче ме навежда на мисълта,
че произведението принадлежи към поредица - има едно подозрително "1", мъдрещо се до заглавието...

Най ме изкефи, че намерих статия за една игра, която ще си я намеря от abandon ware-ите - Archon Ultra.
Отдавна си търся биткаджийски шах... с дракони! :P

ПП. Заради енциклопедията открих още една причина да мразя Blizzard Entertainment. Заради техния изплагиатстван "шедьовър" Warcraft не
излиза двойка на Dark Legions. Окей, не е точно така, но двете игри излизат на една дата.
А ние знаем ретроспективно какво "геймърите"(чети циклаторите) са избрали...
IN ORDER TO RISE AGAINST THE TIDE, FIRST ONE MUST BE BELOW IT.

Аз съм графист, а не кечист.
(Ама вече разбирам и от кеч, ако трябва)
Аз съм. Това ми стига.

'Tis I, master of the first floor, aspirant to the last, the Radiant Dragon.


Accepting reality since 2017

And loving it since 2021


And now, I step fully into the Light, complete and replete. The way to Ascension is open.
-- some Dude, circa 2022

User avatar
Radiant Dragon
Global Moderator
 
Posts: 790
Joined: Sun Aug 14, 2011 9:46 pm
Location: Локалната супер-реалност
Has thanked: 820 times
Has been thanked: 952 times

Re: Срещи

Postby Dess » Wed Feb 20, 2019 12:10 pm

Леле, тука много отдавна нищо не се е случвало... Време да поразбудим темата :)

Зад кадър: как протича една "работна среща" на ЧоБи
отразено и във ФБ

1. Назрява идеята за среща. Няколко души споделят, че имат предложения за обсъждане. Решава се, че среща ще има - някой ден.

2. Минават два-три месеца. Идеята отлежава. Има по-спешни неща за вършене.

3. Идеята е на път да предаде богу дух.

4. Някой реанимира идеята и най-сетне се определя дата за срещата.

5. Срещата се лансира като СВРЪХВАЖНА и се приканват ВСИЧКИ да присъстват.

6. Няколко души откликват въодушевено. Няколко - що-годе ентусиазирано. Един-двама се опъват. Дискутира се мястото. Все някой се отмята в последния момент. Някои обещават да се включат дистанционно, което все пак е нещо.

7. Еднолично се определят час* и задачи за срещата. Прави се стриктен (пожелателен) график.

8. Денят на срещата. Един подранява. Двама закъсняват. Дистанционните си правят пас. Един-двама идват неподготвени и импровизират. Някои се оливат и опропастяват графика. Дискусията от време на време се разводнява, но като цяло е ползотворна. Излагат се идеи. Някои се приемат, други се модифицират, трети се замразяват за по-добри времена. Всички се разотиват доволни от свършената работа.

9. Три дни след срещата. Никой не действа по никоя от идеите, предложени на срещата. Има по-спешни неща за вършене.

10. Срещата се отразява във Фейсбук. Всички остават с впечатление, че в ЧоБи сме идейни, организирани и резултатни. Кой каза, че срещата е непродуктивна? :)
--------------------
* Някои роптаят и ругаят ранния предиобеден час, но все пак жертват съня си, идват и допринасят за дискусията. Хвала на такива ЧоБити!

Другия път - с факти и имена, като разказа по-горе. Да си знаете ;)
Last edited by Кал on Wed Feb 20, 2019 12:49 pm, edited 1 time in total.
Reason: +отражения
Reachin' for the stars... Why wait for one to fall?

User avatar
Dess
трън в гащите
 
Posts: 301
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:42 pm
Has thanked: 427 times
Has been thanked: 582 times

Re: Срещи

Postby Люба » Wed Feb 20, 2019 4:25 pm

Липсва точка 11 - "след публикацията във ФБ някой предлага да се планира следваща среща. За да се обсъди дали и какво от разпределените задачи е свършено. И как ще се действа по-нататък."
И точка 12 - след итерация на 1-8 се организира втората среща. На нея се отчита, че 3/4 от решенията на предишната са приети в следващия "План за действие", с ясни отговорници и срокове.
И т.н. :)
Много ведро горното! И защо ли не е уникална способност на ЧоБи, ами на масата народ като практика

User avatar
Люба
 
Posts: 3911
Joined: Mon Jul 25, 2011 10:52 pm
Has thanked: 3365 times
Has been thanked: 4960 times

Re: Срещи

Postby Dess » Mon Mar 23, 2020 1:19 am

Доживяхме и следващата среща. Предстои отразяване във ФБ... Ама не можах да се сдържа и пускам първо тук.

Преди (доста) време ви бяхме разказвали за една работна среща на ЧоБи. Е, тя протече толкова епично, че екипът ни цяла година събира сили за нова. (На същата тема, естествено. Постоянство му е майката!) И тъкмо се решихме и заковахме дата... и карантината ни сложи прът в колелата.

Но ние в ЧоБи сме хора идейни (ако не друго). Като не става с каруца... ще стане с шейна – демек, изнесохме срещата онлайн. Като бонус, това даде възможност да се включат и ЧоБити, находящи се в други градове и дори държави – и закръгли (образно казано) общата бройка желаещи на 17. (Много сме! Силни сме!)

Естествено, проведе се пробна среща за изпитване на софтуера, пълна с технически гафове с неизяснен произход – които за щастие се неутрализираха (къде с наша помощ, къде по собствено усмотрение) преди същинската среща.

Още по-естествено, главната (пишман) организаторка реши да въведе революционно-алтернативен формат 2 часа преди началото, с което си спечели заслужен виртуален обстрел с домати. Една от потенциалните участнички внезапно се оправда с технически неизправности и се ската. Разбираме я.

Всички други геройски преглътнаха и чинно се сбраха под знамената. Излъчи се (почти доброволно) модератор и се започна обсъждане на дневния ред, точка по точка.

Резултатът: 3+ часа дискусия, докарала мозъкоизпържващо главоболие на поне двама от дискутиращите
+ огромен чаршаф с протокола от срещата, който и в момента се преглежда, допълва и пренаписва от по-агресивните участници, които се замерят един друг със задачи. По-свитите си траят и залягат, да не им се лепне случайно някоя рикоширала в тавана. Хитреците са се заредили с пуканки и гледат сеир.

Прави впечатление, че едно лице се среща 2375 пъти в протокола и е особено усърдно в задачозамерянето. Но някои от другите са му набрали и на свой ред го обстрелват с ехидни коментари. Очаква се до края на седмицата ситуацията да ескалира до сакатлък; stay tuned.

Прилагаме компромат*; нататък става още по-цветно и забавно ;)
----------------------
* скрийншот от първата страница на протокола – ако някой има против, да казва бързо, че тия дни го пускам във ФБ ;)
Last edited by Dess on Mon Mar 23, 2020 1:29 am, edited 1 time in total.
Reason: + ключов детайл ;)
Reachin' for the stars... Why wait for one to fall?

User avatar
Dess
трън в гащите
 
Posts: 301
Joined: Mon Nov 07, 2011 3:42 pm
Has thanked: 427 times
Has been thanked: 582 times

Re: Срещи

Postby Люба » Mon Mar 23, 2020 1:36 am

Къде е screenshot-ът? Че при такъв драг и радващ протокол, няма да спя, ако не го видя. Пък поради ясни причини нямам достъп с ел.поща до едни неща там нейде, дето мернах някъде (може би именно това е протоколът?!)

И предвид извънредната ситуация, смятам, че е крайно време сега главният собственик/модератор/пазител/чичко да направи like със сърчице!!!
Всички държавни генерали казаха, че трябва да останем у дома и да почиваме, не да работим по други задачи.

<3

User avatar
Люба
 
Posts: 3911
Joined: Mon Jul 25, 2011 10:52 pm
Has thanked: 3365 times
Has been thanked: 4960 times

Re: Срещи

Postby Кал » Mon Nov 02, 2020 10:58 am

01.11., онлайн среща „Кой какво е вършил за/подобно на ЧоБи“

Мили (:

Ето и обещаната покана за следващата ни среща.

Правим я на 1 ноември, неделя, от 11:30 докъм 13:30. Ще ползваме Google Meet – ето линк:

https://meet.google.com/itr-ogca-iti

За всеки случай имайте подръка слушалки и микрофон, за да преборим телефонията.

Идеята е онези от нас, които през последните 6-7 месеца са вършили дейности, свързани с ЧоБи (или подобни на Чобиевите), но не са ги споделили с мнозинството от нас, да ни ги разкажат в по 15 минути. За да се познаваме по-добре (отново) – и за да имаме представа какво се пече на чуждия дуп, преди да тръгнем да му насипем отгоре още. (И за да не се обвиняваме взаимно, мислено или на глас, че „Ти какво само присъстваш в тия списъци, фигурантино?“ или „Защо пак никой не обърна внимание на жизненоважната, жизнеспасяваща идея, която имам?“. ;)

Примери за „дейности, подобни на Чобиевите“: Валя ще ни разкаже за проекти около Светлинките, за които не знаем. (За „Глухарчетата“ знаем... да? Четете я... да? :) Наско ще ни разкаже за неговите подготовки на книги покрай „Тера фантазия“ – и съвсем личните му; за някои от тях дори аз не знам подробности. И т.н.

Засега сме потвърдили, че имаме какво да ви разкажем: Хрис, Валя, Наско и аз. Ако има и други желаещи да споделят, нека пишат само до мен най-късно в петък. (Ако ще дойдете само да слушате, не пишете.)

!!! Търсим модератор, който ще следи участниците да се изслушват и да ползват времето справедливо. Желаещите да пишат само до мен.

!!! Датата и часът са заковани, освен при форсмажорни катаклизми. Ако няма да се класирате, ще има звукозапис.

Разгръщащ ноември,
Кал)


Звукозапис

Сега вече не можете да се оправдавате „Ама аз не знаех на какъв зор сте“... :P
User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Срещи

Postby Люба » Sun Jan 23, 2022 5:33 pm

Кал wrote:На срещата „Кой какво си търси“ снощи бяхме общо 5 души, трима от които не си търсеха нищо, а бяха дошли само да слушат.


Ако темата се смени на нещо в дух "Приятелска среща за приказка и помощни идеи за търсения, ако някой има" може да стане съвсем друг нюансът и хептен само за приказки и идеен обмен. За мен това заглавие винаги е било ограничаващо да си я вместя в приоритет при кът време, защото разчитам и на Тема за искане и даване тук
Last edited by Кал on Mon Jan 24, 2022 5:13 pm, edited 1 time in total.
Reason: премествам + преименувам

User avatar
Люба
 
Posts: 3911
Joined: Mon Jul 25, 2011 10:52 pm
Has thanked: 3365 times
Has been thanked: 4960 times

Re: Житейските радости

Postby Radiant Dragon » Mon Jan 24, 2022 4:03 pm

При това положение, май ставаме двама. :)
Аз също на самата среща предложих да се направи допълнително деформализиране на характера ѝ (по линия на самата организация), за да стане по-ясно, че основният фокус на тези срещи са за "хората от общността да се гледаме (и да се радваме) един на друг". А искането на помощ съответно да представлява вторичен елемент, който да произлиза от самото правене на жива връзка и общуване.

Съображенията на Кал основно са всеки да има момент/право на глас - да няма "узурпиране" от страна на естествените spotlight hogger-и - та това е основният казус по които трябва да се мисли. Другото лесно ще се разспаса. :)
IN ORDER TO RISE AGAINST THE TIDE, FIRST ONE MUST BE BELOW IT.

Аз съм графист, а не кечист.
(Ама вече разбирам и от кеч, ако трябва)
Аз съм. Това ми стига.

'Tis I, master of the first floor, aspirant to the last, the Radiant Dragon.


Accepting reality since 2017

And loving it since 2021


And now, I step fully into the Light, complete and replete. The way to Ascension is open.
-- some Dude, circa 2022

User avatar
Radiant Dragon
Global Moderator
 
Posts: 790
Joined: Sun Aug 14, 2011 9:46 pm
Location: Локалната супер-реалност
Has thanked: 820 times
Has been thanked: 952 times

Re: Житейските радости

Postby Кал » Mon Jan 24, 2022 4:09 pm

Мен ме мъчат две чуденки:

1. По какво се различават вашите предложения от тази част в описанието на срещите „Кой какво си търси“?

Ако не можете да формулирате каква помощ ви трябва, просто ни разкажете за 1-3 неща, с които се занимавате в момента и са ви силно на сърце.


Ако наистина има разлика:

2. Вариант ли е да има два вида общностни срещи – един като досегашните и един от тези, които предлагате вие?
Last edited by Кал on Mon Jan 24, 2022 5:14 pm, edited 1 time in total.
Reason: литнах го, де :)

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Срещи

Postby Люба » Mon Jan 24, 2022 4:31 pm

Отговарям на питането:
знам, че го пише. Но като ти дойде темата, вече и не пробягвам текста. И ако трябва да намеся Луната - директността в центъра на темата като формулировка - само те ми остават. И ми липсва "меката" човешка нотка на "айде, елате, да се видим, похортуваме и видим дали и какво някой си търси и му мислим решение". По-мотивиращо ми е да е това водещото.

Ако ги разбиеш на 2 срещи, пак ще се изгубя като участие, ако "егоистично" нямам нужда да искам и търся помощ. Съчетаването на двете за мен правят нещото в пъти по-човешко, приятно, желано, и приоритетизуемо (има ли такава дума или съсипах правилната?! :))
И това би ми дало усещането за "общност".

А по въпроса как да се контролира превземане на думата от "не-знам-как-точно-се-превежда-тоз-лаф-на-български" - мисля, че всички участници имат достатъчно зрялост да не го правят.
АКО: имаме принцип в началото да си припомним правилата за провеждане и чувство за шанс на всеки - в началото и също раз(пре)делим време "за споделяне на нужди от помощ" и "други общ - как сме, какво бихме разказали интересно от нашето напоследък, някой филм, книга, игра, среща, разговор, които бихме препоръчали, рецепта за безглутенов кекс, т.н. ;)
И още нещо - заковано времетраене, без нарушения.

При разделяне на 2 за някои с "претенции" като мен, че трудно се организират и искат онлайн срещи в такъв формат - че няма да успевам и за двете.

Което хич не иска да каже да е водещо това мнение. Просто ще се адаптирам към решението. Без драма

P.S. И само да кажа, че Radiant Dragon в зелено внася толкова красива положителна енергия и радост за промяната, че благодаря! И други ставаме Radiant ;)
Last edited by Люба on Mon Jan 24, 2022 5:35 pm, edited 3 times in total.
Reason: сливам два поредни поста

User avatar
Люба
 
Posts: 3911
Joined: Mon Jul 25, 2011 10:52 pm
Has thanked: 3365 times
Has been thanked: 4960 times

Re: Срещи

Postby Кал » Mon Jan 24, 2022 5:21 pm

Любе, първо да кажа, че с Вик ще трябва да си уеднаквите дефинициите за „деформализиране“ на срещата. :D Това, което той изказа като идея в събота, е далеч от „заковано времетраене, без нарушения“.

„Айде, елате, да се видим и похортуваме“ определено звучи като отделен тип среща. Орг-опитът ми дотук показва, че то е чудесен начин да превърнем първите два часа от срещата в говорилня... и въобще да не стигнем до искане на помощ. Пък това колко е фрустриращооо...

И още: ще ми е безкрайно интересно да видя как протича среща тип свободен мухабет, без да се обсеби от естествените дърдорковци и многознайници (сред които съм и аз ;)). Сериозно. Това наистина искам да го видя + да разработим някакви действащи механизми за него. Особено след неприятните залитания по време на последната ни сбирка от ненасилственото общуване. :(

Като предлагам два типа срещи, не задължавам никого да идва и на двата. Всеки ще си усеща според момента... както е било винаги досега.

П.П. А на Вик и новият подпис еволюира вдъхновяващо. :)

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: Срещи

Postby Radiant Dragon » Mon Jan 24, 2022 7:51 pm

Скрит текст: покажи
Кал wrote:П.П. А на Вик и новият подпис еволюира вдъхновяващо. :)

:)


За действащите механизми, полу- на шега, полусериозно предлагам да почерпим опит от неформалната етикеция на потребителите на трева.

За да не стане само за гении този пост, да поясня: като пафкат "бухалка" няколко човека, общоприето е всеки да подържи факела за малко, да дръпне и да предаде нататък. Бихме могли да експериментираме с подобен формат. В един момент в ролевите сесии бях вкарал "принципа на батерията" - има батерия на масата и говори само този, който я държи в дадения момент. Разбира се, трябва да се уточни кога се предава батерията и тн. Кой знае защо, върти ми се мъглява идея за някаква игровизация тип пинг понг.

Накрая, за да не привлича самия инструмент твърде много внимание, предлагам той да е ментален: тип кодова фраза или нещо от сорта.
IN ORDER TO RISE AGAINST THE TIDE, FIRST ONE MUST BE BELOW IT.

Аз съм графист, а не кечист.
(Ама вече разбирам и от кеч, ако трябва)
Аз съм. Това ми стига.

'Tis I, master of the first floor, aspirant to the last, the Radiant Dragon.


Accepting reality since 2017

And loving it since 2021


And now, I step fully into the Light, complete and replete. The way to Ascension is open.
-- some Dude, circa 2022

User avatar
Radiant Dragon
Global Moderator
 
Posts: 790
Joined: Sun Aug 14, 2011 9:46 pm
Location: Локалната супер-реалност
Has thanked: 820 times
Has been thanked: 952 times

Re: Срещи

Postby Purple » Mon Jan 24, 2022 9:56 pm

Скрит текст: покажи
Горното предложение ще сработи в случаите, в които Ники не присъства, щото изпитано не слуша въпросното правило. :D


Аз бих предложила и алтернативен формат като в Клуба по сътрудничество, в който участвам от известно време. Там има следното:

1. Представяне - всеки си казва кой е напоследък, с какво се занимава през последните дни и каквото му хрумне.
2. Представяне на проблем и предлагане на идеи за разрешаването му от другите
3. Представяне на идея и търсене на съмишленици

Точки 2 и 3 в случая стават разделение на въпроса "какво търся" - решение или хора.

4. Даване на обещание (в случая с ЧоБи звучи по-скоро като разпределяне кой къде може да помогне, ако може)
5. Свободни разговори

За всичко времето се разделя според броя на участниците и желаещите да говорят. И се спазва. И работи, щото който не е приказвал, има такава възможност.
Така че също е вариант за прилагане. Възможностите станаха доста :D

User avatar
Purple
 
Posts: 208
Joined: Tue Jan 21, 2014 11:56 pm
Has thanked: 548 times
Has been thanked: 465 times


Return to Екипът

Who is online

Users browsing this forum: CCBot and 0 guests