ShadowDance

Човеците, които ни подкрепят: вие :D
Споделете се, нека се запознаем... започваме да се събираме.

ShadowDance

Postby Кал » Fri Jul 10, 2020 2:58 pm

Понеже мъъънинко сме закъснели с тая тема... почваме направо с юбилея:

20 спомена за ShadowDance

Кал wrote:В началото, разбира се, беше „Последният еднорог“. Поне в началото, което помня ярко. Еднорогата заедно с перления си светлик е внесла най-много начала в живота ми. Двойният отклик на Random и Roland си остава сред най-ярките.

(Разбира се, има и по-ранни начала. Тях обаче ги е глътнало Нищото – а в по-реалната версия на реалността, някой мой холеричен пристъп. Най-хубавото е, че вече смътно помня защо са се изгубили. Хубаво ми е да открия, че помня хубавото по-дълго. :D )

Друго ярко начало започва с „Препоръчайте ми... препоръчайте ми филм/сериал, който те прекарва през емоционална месомелачка и те изкарва... чист. Нов.“; и продължава с едно от бойните ми кръщенета в аниме света. „Бойно“, защото в младините ни – 2006-а, ех! – не се свеняхме да разливаме преливащата си енергия във форумни патаклами. *почти незасрамено емотиконче* „Кръщене“, защото срещата с хора, които знаят много повече от теб, те учи – не само на нови знания, а и на смирение.

(Интересното е, че в ретроспекция – каквото си направих скоро за Elfen Lied – такива ситуации те учат и на още нещо: да не се доверяваш сто процента на авторитетите. Особено ако си странен тип... Но това вече е друга приказка. ;) )

Шадоуданс ми даде шанс да се развивам като писател, редактор и читател. (И да си поговоря – поне мъничко – с Борея, един дух-от-духа-ми, който понякога ужасно ми липсва...)

В Шадоуданс за първи път открих, че компютърните игри могат не само да се играят (или, често в моя случай, гледат), а и да се мислят – нашироко, надълбоко, като истинско изкуство (имаше ли нужда да добавям „истинско“? Остана ли кой да се съмнява още?), като композиция, която прави повече от сумата на елементите си. Значи по любимия ми начин: холистично. Ако паметта не ме подхлъзва, точно тези погледи към игрите постепенно ме запалиха да търся още и още... Та до днес.

В Шадоуданс открих, че не съм единственият изрод... ахъм... че не само аз търся във филмите, които гледам, нещо... нещо. Нещо повече.

И не само във филмите – вижте блока за соларпънк или целия материал „Опънатото въже на трансхуманизма“ в съвсем пресния „ShadowDance #1: Киберпънк“. И – което май ми носи най-голяма радост – че търсенето продължава и сега, не спира, не умира...

Dreamers come and go
But the dream’s forever


„Двайсет“, сподели първата ми любов преди горе-долу толкова години, на фарси се ползва като нашето „всичко е шест“.

Честити двайсет, Шадоуданс. :)


Уф! Забравих да добавя:

Когато с Владо Полеганов, Искрен и още двайсетина души списвахме Старлайтър, Шадоуданс ни бяхте вдъхновение колко дълги да са ни материалите. Тогава (ако паметта не ме подхлъзва ;) ) вие спазвахте принципа „новите онлайн читатели не искат да четат текстове, точещи се екран подир екран“, а ние – които освен другото бяхме и по-дъртите консерви (на години, де) – гонехме принципа „читателите си остават читатели, все едно от какво; зЕмете тия десет страници анализ на Харлан Елисън – част първа!“.

А после… как се обърнаха нещата после…

:D :D :D

User avatar
Кал
Първопроходец
 
Posts: 12506
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:59 am
Location: Рамо до рамо. Искаш ли?
Has thanked: 9816 times
Has been thanked: 7731 times

Re: ShadowDance

Postby frog » Sat Jul 11, 2020 7:48 pm

Не най-благороднически на света им завиждам Свтлзр Ж. колко добре твърдеше, че ги познава като ГОТИНО явление на представянето на Киберпънка (имам частичен запис), но все пай се радвам, че има публични личности, които ги уважават.
Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
User avatar
frog
добромет
 
Posts: 3265
Joined: Mon Nov 19, 2012 12:27 am
Has thanked: 115 times
Has been thanked: 3586 times


Return to Приятелите

Who is online

Users browsing this forum: CCBot and 0 guests