init Lab

Човеците, които ни подкрепят: вие :D
Споделете се, нека се запознаем... започваме да се събираме.

init Lab

Postby Люба » Wed Feb 19, 2014 4:48 pm

Малко въпроси и отговори за позволените ни неща на територията на InitLab като искаме да правим по приятелска линия нещо там. С благодарност към Ал!

Възможности и условности при ползване на InitLab като място за срещи, обучения, др. - отговаря Ал (Dante Lee):

Въпрос 1: лесно (в смисъл бързо) и възможно ли е при обучение, да се заснеме човек като презентира и после ВЕДНАГА да се пусне клипчето за гледане/анализ. Като заснемането върви с говора, разбира се. Т.е. трябва после да се чува и вижда представянето. Какво време би отнело прехвърлянето/wключването на запис в ефир за гледане?
Отговор 1: Възможно е, но трябва да се обуча как се прави, защото човекът, който се занимава с това, обикновено обработва материала за ден, т.е. не му е приоритет и нямам как да го задължа за ВЕДНАГА. Но той може да ме обучи (а аз имам интерес) и аз да свърша тази работа. Но тогава ще се координирате с мен.

Въпрос 2: За пространството в InitLab - освен разположение тип "класна стая" в основната зала (подредени успоредно една на друга маси със столове), има ли възможност да се разкарат чиновете/масите и да се получи кръг - само със столове около му + отпред място за презентиране? Има ли къде да се изнесат временно масите?
Отговор 2:
Всичко е възможно. Принципът си е обаче - както заварвате, каквото правите правите, но така и оставяте. За туй и аз мога да помагам. Пространство има.

Въпрос 3: Ако статична видеокамера за заснемане се сложи в дъното на залата (до входа), тя ще успее ли да обхване в цял ръст човек, който презентира отпред?
Отговор 3: Да, камерата която имаме, това прави : )

Въпрос 4: Друго какво важно при гостуване в InitLab?
Отговор 4: Малко технически неща: разполагаме с принтер, мултимедия, и огромна бяла стена, където се прожектира. Имаме подвижна и неподвижна бели дъски. И двете са доста големи. Има микрофон, който хваща всички участници, и отделно безжичен такъв за презентатора. Камера (до входната врата на стаята), която хваща цялата зала (почти).

Правила за ползване: Събитието трябва да е отворено, т.е. да предполага, че и външни хора могат да се включат (членове на хакерспейса и др.) или ако е затворено - има някаква такса, която не знам кой я определя.
Last edited by Кал on Tue Sep 21, 2021 2:00 pm, edited 1 time in total.
Reason: отделям нова тема

User avatar
Люба
 
Posts: 3911
Joined: Mon Jul 25, 2011 10:52 pm
Has thanked: 3365 times
Has been thanked: 4960 times

Return to Приятелите

Who is online

Users browsing this forum: CCBot and 0 guests