Свободна книжарница

Пътищата: на книгите от библиотеката до вас - как да ги скъсим най-много; нa човеците към човешките цели - как да ги вървим най-дружно.

Свободна книжарница

Postby отсъстващ » Mon Dec 16, 2013 2:31 pm

На това събитие може да видим дали можем да даваме е-книги, че са им по-малко разходите (може просто да им ги пращаме на имейлите). За сега само един път се е случвало, но подозирам, ще продължат да го правят.
Свободна книжарница на 24 май 2013 г. бе първата обща акция на националната мрежа, която включва хоризонтални граждански структури от различни градове. В инициативата се включиха градовете: София, Варна, Велико Търново, Сливен, Бургас, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Русе, Стара Загора, Ямбол. Информация за събитието в съответния град може да намерите в линковете по-долу.

Присъединете се към фестивала на свободната книга!
Елате да споделим знание, мъдрост, любов! Всеки може да донесе и вземе книги напълно безплатно. Заедно, без пари, без бартер.
Това не е благотворителност, а солидарност!

За да покажем, че книгите не са инструмент за печалба и идеите не могат да бъдат затворени – да споделяме свободно книги!
Присъединете се към свободната библиотека в деня на писмеността 24 май от 15:00 часа в градинката пред Народния Театър!

Знанието е за всички
Книга за всеки

Свободната библиотека бе организирана на принципа на фестивала на споделянето (free fest, really really free market, безплатния пазар) – без пари, без бартер, без търговия, всичко е безплатно!

„Бъди промяната!“ е мрежа, която включва хоризонтални структури в България, родила се след масовите протести от пролетта на 2013 г. в страната. Mрежата се базира на принципите за пряка демокрация, икономическа справедливост и социална солидарност.


Източник

отсъстващ
 
Posts: 400
Joined: Wed Apr 03, 2013 4:41 pm
Has thanked: 196 times
Has been thanked: 438 times

Re: Свободна книжарница

Postby Cliff_Burton » Tue Dec 17, 2013 1:15 pm

Случвало се е повече от един път :) Само в Търново сме организирали поне два пъти (отделно от свободните пазари) и аз съм раздавал наши книжки. На свободната книжарница в Стара Загора Никола раздаваше безплатни бройки на е-Таласъмчето :) Така че може да помислим за раздаване на е-книги, но за целта трябва да имаме човек на място, който да говори с хората и да обясни какво даваме и т.н... На следващата свободна книжарница в Търново мога аз да поема тази задача.
PEACE & LOVE

User avatar
Cliff_Burton
Дзен-лунатик
 
Posts: 255
Joined: Fri Jan 09, 2009 4:02 pm
Location: ДАО
Has thanked: 284 times
Has been thanked: 385 times

Re: Свободна книжарница

Postby frog » Mon Feb 15, 2016 5:59 am

Вчера позакъснях на свободната книжарница, но на първото тръгване споделих какво съм си избрала и попитах интересуват ли се от електронни книги. Накрая предложих да дам линк в събитието.
Простете, че пиша след събитието (по принцип не одобрявам това :> )
Участвам в Човешката библиотека и изпитваме искрена нужда от читатели, за да имат смисъл книгите, които издаваме и подкрепяме. Имаме електронни книги, които не са обвързани със заплащане (само чуждоземските 2 заглавия от 20) http://choveshkata.net/blog/?p=3107. Получават се чрез поисквателно писмо :} до електронната поща след списъка на посочената web страница.
Имаме и хартиени книги. От тях сме заделили библиотечни бройки - за т. нар. ни Обществено крило, замислено като заемна библиотека. Но понеже от години не функционираме със стационарен обект (най-общо казано по финансови причини), обменът на библиотечните бройки ни е затруден в момента незнайно докога.
От днес до края на февруари сме в активна почивка, но ако в гореспоменатата електронна поща междувременно постъпят молби ^_^ за конкретни електронни книги, ще бъдат обслужени при първа възможност. Приятно разглеждане!

I hope there be new friends.

User avatar
frog
добромет
 
Posts: 3154
Joined: Mon Nov 19, 2012 12:27 am
Has thanked: 114 times
Has been thanked: 3652 times


Return to Пътешествието

Who is online

Users browsing this forum: CCBot and 0 guests