Dragon Goes House-Hunting
Неангажиращо, симпатично, сладко. Letty, титулярният драконов протагонист, заради слабохарактерността си бива изритан от вкъщи и му се налага да си намери дом, което не е лесно когато (почти) всеки те разглежда като страшилище или ходеща колекция от магически съставки. Hilarity ensues, както и разни закачки с поп-културата, най-вече гейминга. Като цяло се гледа много леко.
Това, което обаче е скритата сила на DGHH, е как във всеки епизод Тъмния лорд, спътника на Letty, го empower-ва с окуражителни думи и подходящи ситуации. Тематичното послание е (поне за мен), че независимо от качествата и способностите си, всеки индивид по някакъв начин е ценен на света.
Интрото и аутрото също са феноменално добри. Сами по себе си вдигат нивото на цялото аниме с поне една точка. Да знаете, всеки епизод има sting накрая, който освен забавен понякога е и образователен.
(Научих, например, каква е терминологичната разлика между "веранда" и "балкон" в архитектурата.)
И сега... понеже другарите пирати още не са "заредили стоката" (дори руснаците), също като Кал се налага да дам линк към third party сайт. Ето го първи епизод:
https://animeheaven.pro/watch/dragon-goes-house-hunting-dub-dyZE-episode-1/
Дублаж на английски е, така че нямам идея как звучат персонажите в оригинал, но поне на мен лично англоезичните актьори ме изкефиха - и като кастинг, и като речетатив.