Spoiler
Други данни:
Автор: Дрейк Вато (моа, подвизаващ се с алтер-егото си )
Жанр: Научна фантастика (поджанр "постапокалипсис" + елементи на "космическа опера")
Тип: Цялостен сетинг (всъщност, направо цялостен франчайз; това е просто първата капка в един обширен океан, който е в активна разработка от 5+ години, а съществува от почти 7!)
Друго инфо? Ако ми хрумне.
Spoiler
Казваха ми отдавна, че съм имал "талант" за това. Не знам. Все пак реших да проверя.
И ето, че пишем. Не се смятам за нещо особено, единственото, което желая от моето творчество е
междинна утеха и умерен ескапизъм (екстремния ескапизъм задоволявам с други инструменти ).
Дали то се харесва и на други е отворена дискусия.
Ок, без повече излични предисловия. Публикувам тук откъс от творба с работно заглавие "Федора под лампата",
произведение, което смятам да развивам идните седмици и месеци. Дали ще стане поредица от разкази,
повест или цял роман, не знам. Целта ми е импулсивно писане и публикуване в форума, и щом веднъж се уморя,
редакция и завършек на продукта. Реших да споделя... поради разни причини.
Приятно четене!
ВБ(Важна бележка): Това е груба чернова. Мога в движение да оправям някои неща, но
в по-голямата си част "Федора под лампата" ще бъде, ммм, недооформено писание.
Едит: Поради форсмажорни обстоятелства, този проект в процес на завършване временно преминава в хибернация.
Без паника, ще бъде завършен. Обещавам.
Едит2: Не че има значение за 1 и 1/2 от хората, които четат "темата" (хехе ), но за случайните интернет сърфисти съобщавам, че отново се боря с клавиатурата с цел да се доближа до финала на този проект колкото мога повече.
(19.11.2012)Баш едит( ): И така, изглежда, че това ще бъде нещо основополагащо за моето бъдеще. Мога само да се радвам. Края (уж предизвестен) на света иде и единственото, което сега искам, е да успея навреме с... ами, с това скромно романче. Нека обърна знаменития цитат на Армстронг (космонавта, не колоездача ) така: "Едно малко творение за човечеството, едно ЕПИЧНО постижение за мен".