Хрумна ми тая идея, те нейни варианти ми се въртят отдавна.
"За спасяването" на света е популяризиране на българските фантасти. Също така забелязах някои автори, за които не бях чувал. Потърсих ги в интернет, те са доста интересни хора, които имат какво да кажат освен художествените си творби.
Следващата идея ми хрумна, но като я въртях в главата си реших, че не мога да се занимавам с нея, поне да я споделя, дано някой я припознае.
Създаването на сайт, в който автори се изказват по интересуващи ги теми. Сайта няма за цел печалба, авторите плащат някаква месечна такса (примерно 10-15 лв) за пари за хората подържащи сайта - админстратор, редактор и т.н. Целта на сайта е да направи видими авторите и така да стимулира интерес към писаното от тях. Разликата от авторов блог е, че тук може да се намерят гледните точки на много автори. Така може да се създава дебат или диалог между автори, западни вестници и Капитал съм го виждал да го правят с диалог чрез статии. И други начини за общуване чрез формални форми на писмената традиция. Така и читателите ще могат да опознаят авторите и ще имат възможност да ги питат, чрез коментари и да спорят с тях. Аз го виждам нещо като читанката, но не за книги, а място, което е събрало българските автори. Това място ще е усилвател на гласовете на авторите и съответно популяризиращо българската литература. И други дейности могат да се включат с българската литература. Да уточня, ако не е ясно. Авторите не публикуват художествени творби, а пишат есета, статии отразяващи светогледа им или вземат отношение по обществени проблеми.
Не е много добре обяснена идеята. Пиша я главно, защото от няколко дена ме тормози дано това,че я споделих ме оттърве от нея.
Трибуна на българските творци
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Re: Трибуна на българските творци
Препоръчвам да пуснеш идеята и във форума на chitanka.info – там четат най-много пишещи накуп, поне от форумите, които посещавам аз. (В hulite.net, разбира се, са повече. )
Но изчакай ден-два да се доизбистри.
Но изчакай ден-два да се доизбистри.