Не-културни събития

Here be unicorns. И музика и филми, вдъхновени от човешките ни книги. И всичко, дето ви е на сърце, ама не може да се побере в ^такива^ тесни теми...
Post Reply
Люба
Has thanked: 540 times
Been thanked: 704 times

Re: Гражданското съзнание

Post by Люба »

Ако някой иска да се включи с играчки като подарък за децата на бежанците у нас, да се свърже с фодация "Лале"
В края на идната седмица ще закарат каквото са събрали - нови или чисти стари играчки
Идеята - не са коледен подарък, а средство за помагане да преодолеят децата стреса в криза.

"Продължаваме да събираме играчки за бежанските деца – нови и запазени употребявани.
За децата е важно да имат играчки – усилието ни е да съберем поне по 1 играчка за всяко дете – не като подарък за Коледа, я като необходимост в справянето с криза.
Усилието ни е да ги съберем и закараме до края на следващата седмица.
Ще сме благодарни на всички които могат да помогнат!"

Мария Петкова
Директор
Фондация Лале
Ул. Река Осъм 1 ет.1 ап. 2
София 1124
Тел/факс: 02 / 944 27 55
frog
добромет
Has thanked: 28 times
Been thanked: 856 times

Re: Не-културни събития :)

Post by frog »

Чакаме най-нови резултати. Иначе от разпродажбата обявиха 4000 лв. Коментарите как човек си е намерил нещо прекрасно са трогателни до покъртителни.
А4 снимка на Johnny и картичка на Bella, дето купихме с приятелката ми от изложбата, са общо 27 лв.
На разпродажбата съм оставила 24 лв.
С неща и 2 цветенца геройчета съм допринесла за към 31,10. + 5-6 бр. чаени свещи, дето ги бях сложила на 50 ст., защото са специални, но не знам дали са били продадени, или са отишли бонус към свещници.
Леля ми и колежка добавиха още общо 17-19 лв.
Грубо С лв. ;)

Баща ми учудващо доверчиво и с готовност смели идеята за GSM-ите. Щели да приемат поне до края на февруари.
Само трябва да установя точно в кои пунктове е само за ARS.
Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
frog
добромет

Post by frog »

frog wrote:
frog wrote:
frog wrote:Pro boha! 6.XII. Animal Rescue имат 152 621 евро от 210 000 евро! Преди 4 дни бяха ~ 100 000! Май-май работата ще стане!!! :shock:

9.ХІІ. Отчет и събития. 172 935 евро от 210 000 евро.

Аз проверявам сумата на тая страница. 13.ХІІ. - 178 595 евро.

16.ХІІ. 186 879 евро ;)
Бесовете ви чувам“ ~ Jane Eyre Grisel. I refuse to be there for you when you need me.
frog
добромет

Post by frog »

Потвърди се това, което чух в неделя.

18.XII. Лето Господне - Beyond Yes and No.
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Post by Кал »

:) :) :)

Хриси, добротворци – 'га ще полеем?
frog
добромет

Post by frog »

Га се вратим от Немско. Ама първо да ида :\
Сърбят ме ръцете да превали зимата, да стане мънинко по-нестудено и да проима събитие с участници мойте цветя. Авокади неволници душа берат, милите, не смея да ги давам по това време на годината. Сложих едно в пръст, хич не му се понрави. Старите, дето не са в пръст, не искам да си мисля на какъв хал ще го докарат, ако още време останат във вода. Едни други в пръст не мърдат хич. Само едно се развива и не смея да го разнасям към никого.
Тия дни ми хрумна как да се разплащам с цветята, ако някой прегръща идеята за Богров - с SMS-и! По 1 лев се водят.
Mokidi
Global Moderator
Has thanked: 129 times
Been thanked: 173 times

Post by Mokidi »

Супер е идеята, аз така върша онлайн услуги от известно време: "Ама да те черпя нещо / някакъв подарък / ама мерси за услугата..." и прочие - веднага се офертира, ако сте толкоз начи благодарни, пуснете едно СМС: кеф ви на АРС, кеф ви на "Очи на четири лапи" (че аз с тях по принцип съм си повече обвързана, и те Голямо нещо правят, добре, че си намериха нещо като спонсори, че бяха все издъхнали)...
Струва си, дето се вика, този метод за подобряване на социалната ентропия :roll:
Светлоока
talebærer
Has thanked: 6 times
Been thanked: 22 times

Post by Светлоока »

Ей значи, изпреварихте ме! Тъкмо видях, че е станало чудото, идвам да оповестя и... Хриси е минала преди мене. :o :!: :?:
Люба

Post by Люба »

Дата на провеждане: 26.01.2014
Час: 11:00
Място: ЧАЙНАТА, ул. Георги Бенковски №11
Цена за семинар: 8 лв.
Цена за обяд: 10 лв
Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния семинар на тема:
„ВКУСОВЕТЕ И АЮРВЕДА”

На този семинар участниците ще научат:
- Как се образуват вкусовете
- Как си взаимодействат помежду си различните вкусове
- Как се балансират дошите чрез различните вкусове
- Как въздействат вкусовете на психиката и тялото ни
- Кои са трите нива на вкусовете в храната
- Вкусът като инструмент за въздействие върху характера

[spoiler]Ако някой се накани, да даде знак. Можем да се видим и хапнем :)[/spoiler]
Лъч
Лъч
Has thanked: 1234 times
Been thanked: 254 times

Post by Лъч »

Конференция "ЕС - съюз на ценности" wrote:Сдружение "Професионален форум за образованието" Ви кани да участвате в конференцията "ЕС - съюз на ценности", като част от международния младежки проект "New Generations, New Policies, New Future", която ще се състои на 24 януари 2014 г. (9:30 - 14:30 ч.) в гр. София. След регистрация ще получите имейл с допълнителна информация относно програмата и точното място на събитието.

Срокът за записване е 20 януари 2014 г.

Участници в конференцията ще са университетски преподаватели, евродепутати, представители на различни институции, активни млади хора. Ще имате възможността да обсъдите с тях различни аспекти на ЕС, ценностите, на които се основава, неговите политики и ролята му в живота на младежите.

Всички участници ще получат официален сертификат за участие, а най-изявените от тях ще имат възможност да се включат в заключителната среща по проекта, която ще се проведе в Парламента в Лисабон през месец април 2014 г.
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

„Дърво с корен“ се разраства до европейски мащаб:

Здравейте, изпращам Ви информация и снимки за кампанията към конкурса „Европейско дърво на годината 2014”. Тази година Стария бряст от Сливен ще се състезава с още 9 дървета от различни страни. Моля да подкрепите кампанията и да разпространите информацията, както по интернет сайтове, фейсбук или други начини на разпространение, за да могат хората да гласуват онлайн. Всичко, което организираме е на доброволни начала и се надяваме да се включите в разпространението, в името на опазване на биоразнообразието. Чувствайте се свободни публикацията, която ще правите на собствените си страници да допълните с още информация.
Всичко се изпраща на електронен вариант, за да не се ползва хартия.
http://www.sliven.bg/index.csp?f=OldElm – на този сайт има подробна информация и група към фейсбук, в която може да се включите и да разпространите по Вашите фейсбук страници.

Поздрави и успех в разпространението!
Мария Диловска - експерт еколог, община Сливен
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Ето и пълно описание как да гласувате за „Европейско дърво 2014“:

http://souee.bg/news/item/661-1.html

Отворете страницата за гласуване: http://www.treeoftheyear.org

Изберете своя фаворит:

[spoiler]Тhe Old Elm, Bulgaria[/spoiler]

Кликнете на бутона „Гласувай”

В отвореното прозорче въведете адреса на електронната Ви поща.

Отворете писмото за потвърждаване на Вашия вот.

Кликнете върху линка в отвореното писмо, за да активирате своя глас.

С една електронна поща можете да гласувате само веднъж!
frog
добромет

Post by frog »

Като изключим лошата формулировка и това, че е DM, най-егоистично ще се включа уж заради читалищата, а всъщност съвсем заради себе си!

Понеже това, което ме интересува в DM - био работите, е/са безсрамно скъпи - някои, ~ колкото в Германия, други - много повече, пазарувам по възможност само около рождени дни. Защото в календарната седмица на рождения си ден човек получава отстъпки 15%. И си ги нареждам празниците на Мо, моя, на леля ми, на една приятелка. И после повече от половин година затишие, но обикновено минавам през Германия.

Та, до края на месеца в някой DM ще дам детска книжка (имам една много симпатична, но толкова конкретна, че на никого не мога да я подаря вече) и ще получа еднократен талон за -10% :D
Люба

Post by Люба »

Семинар "Билково-минералните продукти - тежката артилерия на аюрведа

Дата на провеждане: 23.02.2014
Час: 11:00
Място: ЧАЙНАТА, ул. Георги Бенковски №11
Цена за семинар: 8 лв.
Цена за обяд: 10 лв

Имаме удоволствието да Ви поканим на поредния семинар на тема:
БИЛКОВО-МИНЕРАЛНИТЕ ПРОДУКТИ – „ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИя” НА АЮРВЕДА
На този семинар участниците ще научат нещо повече за това:
- Какви метали и минерали ползва Аюрведа.
- Как се обработват различните метали и минерали.
- Начини на приемане и употребата им при различните заболявания.
- Защо съвременната медицина преоткрива арсеновите продукти.

ОЧАКВАМЕ ВИ на 23-ти ФЕВРУАРИ 2014 г., НЕДЕЛЯ
ЧАЙНАТА на ул. “Г. Бенковски” № 11

ПРОГРАМА
10:30-11:00 Регистрация и представяне на участниците
11:00–12:40 БИЛКОВО-МИНЕРАЛНИТЕ ПРОДУКТИ – „ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИя” НА АЮРВЕДА /Лектор: н.с.І ст. д-р А. Заркова /
12:40-13:00 Аюрведичен обяд / Юрий Ковачев/

Цена на лекцията: 8 лв.
Срещу допълнително заплащане от 10 лв., можете да поръчате аюрведичен обяд, приготвен от Юрий Ковачев и включващ супа, основно ястие и десерт.

Записване за участие може да направите през страницата на „Българско сдружение аюрведа”: http://www.ayurvedabg.info/activities/ - „АКТУАЛНИ СЕМИНАРИ“ или на телефон: 0896 72 8881
Лъч
Лъч

Post by Лъч »

Любче, смяташ ли да ходиш?

Аз времево няма да смогна, но ми е интересна тая информация - дори и в друг вид.
Люба

Post by Люба »

Ако остана в София, ще отида, да.
И на мен ми стана любопитно, защото за билки на обучението май не ни говори. А ако каже нещо и за българските, ще е чудно.
Записки давам и ще давам (ако кажеш, за вкусовете - също)
svetliche
Global Moderator
Has thanked: 171 times
Been thanked: 67 times

Post by svetliche »

Предполагам ще ходите на пролетния панаир на книгата, ако има такъв?

Аз мисля да го посетя.
Обичайте и бъдете обичани, любовта ще спаси света.
Люба

Post by Люба »

Разбира се, че народът ходи :)
По информация от медиите, май ще бъде 28 май-2 юни, 2014, традиционно в НДК
Лъч
Лъч

Post by Лъч »

[spoiler]Любче, само вмятам, че peika.com е част от "Пеевски и ко" ;). Повече трафик никгоа не им е излишен. :P[/spoiler]
Люба

Post by Люба »

FameLab 2014 [spoiler]не е точно култура, защото е и наука и затова тук оповестявам[/spoiler]

Кой ще бъде българското лице на науката за 2014-та?

Можеш ли да обясниш научна тема на достъпен език и пред неспециализирана публика... само за 3 минути?
Без компромис с научното съдържание, но разбираемо и увлекателно - това е формулата за успех в международния конкурс "Лаборатория за слава FameLab".
Ти може да си новото лице на науката в България и да представиш страната на международния финал в Обединеното кралство.

Кастингът в София е само след няколко дни - на 1 март. Виж на сайта на FameLab как можеш да се регистрираш.

Входът за публика е свободен!

Какво: Първи кастинг за "Лаборатория за слава FameLab"
Кога: 1 март (събота), от 11:00ч.
Къде: Конферентна зала на СУ "Св. Климент Охридски", Ректорат
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Центърът за култура и дебат "Червената къща" ви кани на 27 февруари (четвъртък) от 19.00 ч. в зала "Пеша Николова" на дебат за бъдещето на града, в който живеем:

В търсене на София

Резултатите от конкурса за обновяване на центъра на София доведоха до противоречиви оценки сред професионалната общност. Каква визия за бъдещето на града „прочитаме“ в одобрените архитектурни проекти? Каква София ни обещават класираните архитектурни визии – зелена, комуникативна, бърза или бавна, за автомобилите или за хората? Възможно ли е мисленето за бъдещото развитие на града да започва от центъра, без да засяга перифериите? Кои са линиите в градоустройствените идеи, които те не бива да се прекрачват? Какво предлагат класираните проекти, за да направят града по-добро място за живеене? С този дебат предлагаме на гражданите да заявят своята позиция.
С участието на Малина Едрева (общински съветник, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, член на Постоянната комисия по европейска интеграция и връзки с гражданското общество), арх. Георги Бакалов (председател на журито и на Съюза на архитектите в България), aрх. Петър Диков (главен архитект на София), Николай Поппетров (историк), двама представители на гилдията, които не са заинтересовани лица участвали в конкурса, арх. Христо Станкушев и арх. Йоши Ямазаки (японски архитект, живеещ в София)
Дебатът е съпътстващо събитие към "Зона Център" - изложба на проектите, спечелили архитектурния конкурс на Столична община за обновяване на централната градска част (http://www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=11024), която може да се бъде разгледана в периода 21-28 февруари, всеки ден между 10.00 и 17.00 ч., без събота и неделя в зала „Безименна”, зала „Гъливер”, зала "Пеша Николова".
На български език.
Вход за дебата: 2/1 лв.
Вход свободен за изложбата

За онлайн резервации на билети и/или за дебата и предварително закупуване на билети чрез еPay моля посетете http://www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=11025, или звъннете на тел. (+ 359 2) 988 81 88, (+ 359) 885 82 85 32 – за мобилни телефони, или пишете на office -ат- redhouse-sofia.org.
Люба

Post by Люба »

Специално за айкидистите

Бетахаус, ул. Крум Попов 56-58
Skill Sharing – Modern Samurai
4 март, 2014 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Skill sharing лектор ще бъде архитект Диков (не, не този от facebook групата “Да уволним главния архитект на София, Петър Диков”), Николай Диков, който е завършил УАСГ и е главен инструктор и председател на Айкидо клуб “Айки рей”. Той ще ни поговори, как трансформациите на човек достигат своя връх (модерен самурай), започвайки от маймуна. Каква е цената да бъдеш този модерен самурай в 21 век и как Айкидо техниките, всъщност могат да бъдат прилагани успешно в живота. Освен интересната презентация, Диков ще направи и кратка демонстрация на някои от основните техники в бойното изкуство.
Светлоока
talebærer
Has thanked: 6 times
Been thanked: 22 times

Post by Светлоока »

Имам удоволствието да ви поканя на семинар в две части на тема „Изпълване със Сила и Живот чрез прилагане на знанията от Природата и физиологията на човешкото тяло“. За повече информация разгледайте събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1442660 ... /?source=1
Лъч
Лъч

Post by Лъч »

Илче, може ли да копираш тук информацията за тези, които нямаме профил във ФБ? :)

(възможно е да не дойда, но поне бих могъл да споделя информацията с други хора:)
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Пролетта е вече тук! Настъпи време „Мисия Кестен" да се погрижи за красивите софийски дървета. Ще поставяме къщички за синигери!

Учениците от 19 СОУ „Елин Пелин", 20 ОУ „Тодор Минков", 38 ОУ „Васил Априлов", 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов" и 129 ОУ „Антим I", заедно с екипа на фондация „Цвете" и с подкрепата на Списание 8 се погрижиха за кестеновите дървета в шест градини в София – парковете на Военна академия и около НДК, Докторската градина, „Заимов", градините на Медицинска академия и Борисовата градина. Тази пролет в мисията се включиха и учениците от клуб „Млад биолог" при 143 ОУ „Георги Бенковски", които ще се грижат за кестените в парк „Герена".

Децата картотекираха 567 дървета и събраха окапалата шума, помагайки на кестените да се справят с нападенията на листоминиращия молец. Следващата задача е вече в действие: сглобяване и поставяне на къщички за синигери.

Защо къщички и защо синигери?
Птиците играят съществена роля за поддържането на баланса в природата. Те са полезни по много и най-различни начини – често се хранят с вредните насекоми и гризачи, разпространяват семената на растенията.

Доскоро специалистите смятаха, че листоминиращият молец няма естествени врагове, но се оказа, че и големият, и синият синигер похапват с удоволствие от вредителя и неговите ларви. Само една двойка големи синигери и техните малки от двете им люпила изяждат за година около 75 килограма насекоми!

Как да помогнем на синигерите да се заселят близо до нас?
Много е просто. В началото на пролетта поставете подходяща къщичка за птици на кестеново или друго дърво в парка или близо до вашия дом. Така ще помогнете на птиците да намерят хубав дом и да излюпят в него малките си.

Синигерът приема доста радушно да се засели в къщичка, поставена от хората. Ако видите птичката да кълве по външната й страна, това е защото иска да изпробва дали е достатъчно здрава, преди да се засели в нея. Най-важното е да направите кръгъл отвор в горната част на предната стена, който да е с подходящ диаметър между 25 и 28 милиметра. Така яйцата и малките ще бъдат защитени от по-едри нападатели.

Готовата къщичка заковете на поне 2 м височина на избрано от вас дърво, като се постарайте корпусът да е леко наклонен напред, така че да не се събира вода.
Ако желаете да научите повече за птиците или искате да помогнете за опазването им, посетете сайта на Българското дружество за защита на птиците!

Повече информация: на сайта на инициативата и във фейсбук.
Люба

Post by Люба »

Нов безплатен уебинар, организиран от Ликора, с лектор Гергана Маркова, главен инструктор и консултант лична ефективност, който ще се състои на 11.03.2014 г. (вторник) от 18:30 до 19:30 часа и е на тема:

„Три ключови нагласи и три ключови умения
за пълноценни взаимоотношения в новата реалност”

В рамките на 60 минути Гергана ще отговори на въпроси като:
Всъщност, има ли нова реалност за взаимоотношенията и каква е тя?
Как стоят нещата с хората в работата, семейството и живота изобщо?
Кои са ключовите нагласи за нея?
От какви умения се нуждаем, за да се справяме по-добре?
Каква е цената, която ни се налага да плащаме, и как да се справим с нея?
Достатъчно ли е да имаме само позитивната нагласа, за да се справим с новия тип ситуации?
Как да бъдем готови за промени в новата реалност и какви са на начините, по които се изправяме пред неизвестното?
Ако темата ви е интересна и искате да научите повече, моля запишете се във формата по-долу.
http://likora.us3.list-manage.com/subsc ... aa0c3ad05c
Люба

Post by Люба »

По горната обява предлагам изчерпателен запис на лекцията. При поискване и само на ел. поща
Има нещица, които си струват. Особено, ако на човек му помага някой да му ги изкаже, а те вземат, че му съвпаднат с личното разположение на звезди и планети, та му паснат :)

Новината от днес: Дейвид Фроли, виден гуру в аюрведата, пристига в България в края на май. За записване за лекциите му - има намаление в цената до

Повече информация на страницата на Дейвид Фроли - 30 май-1 юни - с различна програма всеки ден (2 дни семинар)

Дата на провеждане: 30.05.2014
Час: 18:00
Място: Залата на Националното музикално училище
Цена за семинар: до 30 април 2014 год. – 110 лв; след 1 май 2014 год. - 130 лв.
Цена за обяд: включен в цената на семинара

Д-р ДЕЙВИД ФРОЛИ и неговата съпруга ЙОГИНИ ШАМБХАЛИ ЧОПРА,
ще бъдат наши специални гости в София от 30 май 2014 год. до 1 юни 2014 год. включително.
В програмата им са предвидени лекция и двудневен семинар, които ще се проведат на ул.„Оборище” 17 в залата на Националното музикално училище. Осигурен е превод от английски на български език.
(...)

ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ

Расаяна - подмладяването в Йога и Аюрведа
Принципи и практики.
Аюрведичното разбиране за стареенето, имунитета, дълголетието и подмладяването.

ОЧАКВАМЕ ВИ на 30-ти май 2014 г.,петък, в Залата на Националното музикално училище ул. “Оборище” № 17 гр.София

ПРОГРАМА

18:00-18:30 Регистрация
18:30–20:00 „Расаяна - подмладяването в Йога и Аюрведа”-
Лектори : д-р Дейвид Фроли и Йогини Шамбхали

20:00-20:15 Представяне на книгата ”Сома в йога и аюрведа”

Цена на Лекцията: 15 лв.

Записване за участие можете да направите на страницата на Българско сдружение Аюрведа:http://www.ayurvedabg.info/activities –Актуални семинари или като пишете на ел.пощаl: ayurvedabg (at) gmail.com и на тел: 0896728881 Местата са ограничени!

СЕМИНАР
31 май – 01 юни 2014

ОЧАКВАМЕ ВИ на 31-ви май/събота/ и 1-ви юни/неделя 2014г., в Залата на Националното музикално училище ул. “Оборище” № 17 гр.София

ПРОГРАМА

31 май /събота/

8:30 – 09:00 Регистрация

09:00 . – 10:30
Аюрведичната теория за подмладяването на ума и нервната система.
Подмладяващи терапии за състояния с понижена жизненост, забавено израстване при децата, възстановяване след заболявания, подобряване на всички дейности в живота.

10:30 – 11:00 пауза с аюрведичен чай

11:00 – 12:30
Подмладяващи терапии за преодоляване на стреса, депресията, възбудата, разсеяността и лишеността от внимание.

12:30 – 14:00 обедна почивка с аюрведичен обяд

14:00 – 15:30
Подмладяващият аспект на начина на живот.
Подмладяващият аспект на начина на хранене.
Аюрведични билки за за подмладяване на тялото.

15:30 – 16:00 – пауза с аюрведичен чай

16:00 – 17:30
Аюрведични билки за подмладяване на ума.
Аюрведичната панчакарма и подмладяващите терапии.

1 юни /неделя/
08:30- 9:00 Регистрация

09:00 – 10:30
Йогическото разбиране за подмладяване на тялото и ума, безсмъртието на съзнанието.

10:30 – 11:00 пауза с аюрведичен чай

11:00 – 12:30
Пранаяма и подмладяване на тялото и ума.
Мантрите и подмладяването на тялото и ума.
Медитацията и подмладяването на тялото и ума/

12:30 – 14:00 обедна почивка с аюрведичен обяд

14:00 – 15:30
Ролята на Шакти в изцелението.
Шакти и подмладяването на тялото.
Шакти и подмладяването на ума.

15:30 – 16:00 пауза с аюрведичен чай

16:00 – 17:30
Подмладяването и проблемите на жената.
Подмладяващата Шакти и работата със силите на природата.

Цени на семинара: до 30 април 2014 год. – 110 лв.
след 1 май 2014 год. - 130 лв.

Записване за участие можете да направите на на e-mail: ayurvedabg (at) gmail.com като ни изпратите вашите имена, адрес и телефони за обратна връзка.
За допълнителна информация тел: 0896728881. Местата са ограничени!

Важно и вкусно допълнение: в таксата от 110 лв. влизат 2 бр. обяд и 4 бр. аюрведичен чай.
Last edited by Кал on Sun Jan 17, 2016 4:03 pm, edited 2 times in total.
Reason: елиминирам злодеи ;)
Люба

Post by Люба »

Беглика фест 2014 – аз съм, защото ние сме

От 21 до 24 август.

Здравей,
Липсваше ни.

Преди година решихме да пропуснем случването на едно издание на Беглика фест.

Изненадващо или не, обаче духът на Беглика не се разпиля и не изчезна. Като всичко, което е живо, любимият ни фестивал, обаче се променя. Той остава свободен, творящ, живеещ мъничко в бъдещето и мъничко в миналото, играещ с “тук и сега” - да защитава един начин на живот, в който сме искрени към себе си и света.

Това, което обаче ни прави част от беглишкото племе е вероятно свободата, на която всички ние, които го разбираме като “наше място”, сме способни - да си представим и живеем.

Много от нас в тези шест години се опитват да пренесат този дух в опитите си да направим света, такъв какъвто го искаме. Този дух беше с нас, когато бяхме по улиците, заставайки зад важните за нас неща в противоречиво време или докато всеки се стремеше към своята малка-голяма промяна.

Разбрахме, че Беглика не е това, което е, заради сцената, музиката, програмата, а е преди всичко - споделено пространство на хора, които споделят дух. Общност - извън времето и пространството на съвремнното ни общество - племе на творящите, търсещите, общуващите, споделящите, приключенстващите, учещите.

За шестте години, в които беглишкия дух ни свързва, научихме обаче, че в свят, който е пълна бъркотия, да създаваме една утопия за три дни е важно за оцеляването на утопистите, но...в крайна сметка - всяка утопия в крайна сметка е само за... три дни. А промяната е нужна всеки ден.

Не можем да имаме здрав беглишки дух и фестивал в едно очевидно нездраво общество.

Затова и единственият искрен път пред беглишкото ни племе е невероятната възможност да се впуснем в приключение, което ни вдъхновява - приключението да измислим заедно света си наново.

Да започнем да го случваме не само за дните на фестивала.
Да създаваме заедно малки фрактали на промяната, които лесно се свързват, комбинират и пресъздават модели и системи.
Място, което не се изолира от света, а е посветено на промяната му, на нелогичните идеи и творческия ни потенциал като общност в контекста на едно общество – все по - объркано и безпомощно;

И те питаме - като част от тази общност - готов/а ли си да търсим отговорите, готов/а ли си да учим и грешим заедно?

Този фестивал е съставен от хиляди вълшебни малки качествени моменти на свързване помежду ни и мъничка еволюция на идеи, познанства, възможности. В ситуация като днешната, можем много повече. Можем да променяме. Можем да творим светове.

Беглика фест се превръща в пространството, което ще провокира настоящите модели, системи, визии чрез нови формати, стимулиращи нашата групова интелигентност за социална промяна. Ще поставя под въпрос настоящето, за да търси отговори за бъдещето. Ключовата ни дума обаче продължава да е игра. Защото през играта откриваме и от хилядолетия човечеството учи чрез играта.

Посвещаваме тазгодишното издание на Беглика на света, който е спешно да се роди и замени нефункциониращите модели наоколо. Всички ние сме духът на Беглика - облак от граждански, творчески и визионерски потенциал, способен да роди нови вселени. И всеки от нас носи своите съзвездия в тази вселена.

Аз съм, защото ние сме.

Беглика 2014 те чака на познатото място.

Беглика-екипа

beglika[at]gmail.com
Люба

Post by Люба »

Време е за предизвикателства!

Новата инициатива на Фабрика за идеи - Changeis.bg - ще те изкара извън зоната ти на комфорт и ще те впусне в ново приключение!

Стартираме експеримент за социална промяна, от който можеш да станеш част и да се влееш в едно новозараждащо се движение от социални иноватори - способни и готови да променят средата и страната ни със сърце, но и с мисъл за иновативност и ефективност.
Няма промяна без предизвикателство. Затова ние ги обединихме и се получи предизвикателство за социална промяна - уникално по рода си събитие, което ще постави в неизвестна локация в България екипи, които ще се изправят лице в лице с обществено значим проблем.

Та, предварителнa регистрация, раница с ентусиазъм и добри идеи, неизвестен град, 3 пролетни дни, екип от твои хора и... ТИ!
Как ти звучи?! На нас като на приключение!

Разчисти паяжините от съзнанието си и се регистрирай тук или ни намери във Фейсбук – Changeis.bg
Лъч
Лъч

Post by Лъч »

Юлия от Образователен форум в пощата ни wrote:Друго нещо, което ми се струва свързно донякъде с вашата дейност (в случая - разказване на приказки по нов начин, като се променят ролите в тях и свързаните с тях стереотипи относно половете), и за което търсим хора, е един младежки проект в Армения, темата е "Storify Gender":

Третият проект, за който в момента също търсим мотивирани младежи над 18 г. - 6 на брой, е международен обмен в Tsakhkadzor, Армения, между 24 и 31 март.

Заглавието е "Storify Gender", а темата е преодоляването на стереотипи и предразсъдъци относно половете и техните роли в обществото, чрез дискутиране и креативна промяна - преразказване по нов начин - на различни приказки.

100% от разходите за храна и настаняване се покриват от организаторите, както и 70% от пътните. Има такса за участие в размер на 30 лв.

Ако на някого от вашите младежи му се стори интересно, може да ни пише на o_forum ----маймунка---- abv.bg и ще им изпратим повече инфо. Проектът наближава, така че ще е супер да ни пишат скоро :)
Post Reply

Return to “... и Вселената”