Конкурс за фентъзи разказ „Песента на Юга“

Човешката расте, Копнеейки
Post Reply
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Конкурс за фентъзи разказ „Песента на Юга“

Post by Кал »

Йепа!
Здравейте!

На първи април ви каним да се включите в новия ни конкурс за фентъзи разказ на тема "Песента на Юга"!

Как да участвате?
Като ни изпратите своята творба на contest -в- fantasylarpcenter.com и споделите с нас, с вас и всички читатели песните на вашия уникален свят...

~~~
Време за творчество: до 6-ти май включително!
Време за запознанство с творбите и оценяване: от 7-ми до 31-ви май :)

Подробностите ето тук: http://fantasylarpcenter.com/competitio ... ofthesouth

Искрено се надаваме да се срещнем с познати и непознати писатели, търсещи невидимото, необикновеното, различното... От сърце ви пожелаваме много вдъхновение в търсенето на "Песента на Юга"!

Усмивки,
Екипът на Фентъзи ЛАРП Център
Аз май пак нямам с какво да участвам (а и Мартин не е мой тип... откакто от идеалист практик стана циник масовик – сещате се за коя поредица говоря :/) – но поне ще чета.

Вас ще ви чета ли? :)

П.П. Хм... може ли да се каже, че най-първата ми приказка за Юна е хем (с) песен, хем вършее из Юга? (Дъщия е в южната част на Конфед'ия все пак...)
Andrey358
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Конкурс за фентъзи разказ „Песента на Юга“

Post by Andrey358 »

Някой който е по-навътре в нещата може ли да даде разяснение за този конкурс, понеже на мен не ми стана ясно какво имат предвид с това:
1. Едно авторско произведение с фентъзи елементи на тема "Песента на Юга"
Трябва ли разказа да има конкретен контекст и какво точно се има предвид под "Песента на Юга"?
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Андро, съжалявам, че чак сега одобрявам поста... но незнайно защо, никой от админите ни не го беше видял. :(

Пита ли самите организатори от Фентъзи ЛАРП център?
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

Първи любимости от прочетеното:

„Ще бъдем пак заедно“ от Андрей Иванов - Ян ЧерВития
Кал wrote:Наистина песенно настроение, ярки и плътни образи. Носи ме на мелодията си, до самия неумолим, неизбежен финал.

Препоръчвам: повече очертаване на героя. По-конкретни сцени от онова, през които е минал след загубата на любимата си – иначе не съм сигурен дали (и дали трябва да) му симпатизирам наистина. Дали е заслужил изкуплението си на финала.
„Синята птица“ от Милен Димитров
Кал wrote:Наситено потапяне в реалност, която чувствително се различава от познатата ни. Поздравления за митологичните познания! И много близък почувствах разговора за разликата между обичта и влюбването.

Препоръчвам: изчистване на „заемките“ от английския (като „взимаха дъха му“). И на разни „баластни“ думички.
„Песента на Юга“ от Мартина Неделчева
Кал wrote:Най-космическият мащаб, на който попадам досега. А големите залози умеят да създават голяма тръпка. ;) Поздравления и за огладения изказ – беше ми радост да плувам по него.

Препоръчвам: да разкажеш още за смисъла на срещата между младия и стария Йоан. Сега не съм съвсем сигурен защо беше нужна и какво промени тя.
„Песента на Юга“ от Илияна Каракочева - Ина Крейн
Заради нежното настроение и поуката.

Препоръчвам: остави читателите сами да си извлекат поуката. ;)
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

И още:

„Краят на песента на Юга“ – Анна Гюрова
Кал wrote:Пета любимост дотук. :-)

Мелодична приказка, в която отделните фрази са тъй огладени, че е удоволствие да се отъркаш в тях.

Препоръчвам: да доразвиеш образа на героинята. Какво ѝ носи саможертвата? По какво усещаме, че тя се готви за нея?
Нека ви разкажем southern tale – Калоян Захариев
Кал wrote:Шеста любимост дотук. :-)

Откъде ти хрумват тия сравнения, само ти си знаеш. И как все нови и нови...

Препоръчвам: махай излишното - думички-паразити, обяснения (особено на шегите)... И за това си знаеш. ;-)
„Великите приключения на Фарикс Веронд, Том 1. Глава 1. Песента на Юга“ – Николай Бошнаков
Кал wrote:Седма (и най-голяма :)) любимост дотук.

Четох си я в леглото, докато моята собствена Тея още спи. И едва сдържах смеха си - да не я събудя... Особено на "авторовите" включвания. ;)

Препоръчвам: да публикуваш по-често. Наистина ли има още глави?
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

И последно:

„Вятърна приказка“ - Миро Ангелов
Кал wrote:Осма любимост. :-)

Ммм, още една скрита песен. (Направо... мистерия. В оня, първичния смисъл. ;-) ) Специални поздрави за шлифовката!

Препоръчвам: да доразвиеш финала и да подскажеш повече за съдбата на следващите хора. Стана ми интересно...
Кал
Първопроходец

Post by Кал »

И като заключителен акорд:
Кал wrote:Присъединявам се към казаното от Фентъзи ЛАРП Център. И пожелавам на всички участници, настоящи и бъдещи, ново вдъхновение... и нови приятели. За мен писането винаги е било протягане на ръка към онези сродни духове, с които тепърва ще пресичаме пътища. (И често – пресягане да прегърна онези, с които вече приключенстваме заедно.)

Нека следващото приключение започне сега! :D
Post Reply

Return to “Копнежите”