Няма кръчмарски фолклор, а свръхавтентичен звучи и през деня - не само в 4-5 ч.
Евровизия е разрешена (пек не е и чак толкоз зле това, което изслушах), а ако чуете нещо на английски (метал), значи е на българи с много яко произношение. Знаем, че такива музиканти има.
Както и да е. Мюзикаутор (агенция за разпределение на приходи от авторски права) искат повече пари, държат се нагло, смешно, абсурдно, неетично, нетактично, неморално, непрофесионално и т. н.
Едни от първите, отстъпили право на безплатно ползване в лицето на БНР, били Данчо Караджов и Мая Нешкова. Списъкът се множи. Мен не ме притеснява, че списъкът ми е почти тотално непознат. Няма значение колко са кадърни хората. Важното е, че са много - 100.
Беше въпрос на време и my hero да предприеме нещо:
Песен с клипче, представящо образователната обложка на албума - https://www.youtube.com/watch?v=qXC3ezvnmWU.публикувано на 10.01.17 в 17:37
Теодосий Спасов предостави на Българското национално радио авторските права на новия си албум "Белези", записан с Оркестъра за народна музика на БНР. Дискът е издаден от Националното радио.
[...]
Теодосий Спасов е директор на "Музикална къща БНР".
Какво значи да си предостави правата? Значи, че от... посредниците-Мюзикаутор нищо няма да получи за този албум в края на годината (да речем 20 лв.), т.е. МА няма да крънкат пари от БНР за него и за себе си, ergo МА да си ядат ушите, след като цената на водата и тока за всички радиа - частни и БНР, била еднаква и не можело БНР да продължава да дава по-нисък процент ОТ БЮДЖЕТА СИ на МА.
Spoiler
ХАЙ ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ И МАКАР СИКТИР БЕ, МЪРЛЬОВИ МА!
В обсъждания с приятели стигнахме до извода, че МА трябва да имат платени позиции за хора, които следят къде какво се пуска - заведения и прочие. За да могат да се събират повече пари. Да им имам дебилната пазарна икономика Искаме повече пари, за да можем да ви искаме повече пари. Cool.
Btw, в петък БНР бяха отказали в понеделник да преговарят с МА, понеже МА не им пратили в рамките на РАБОТНИЯ ДЕН обещаните предложения за обсъждане. Отговор на МА: били пратили в 19:55.
Според мен това е откровено дебилно и смотано. Но поне става за виц.