Ей я
И благодаря за думата "вещина" от цитата, много хубава дума, и за "измръхтявам" в книгатаme read after I wrote:
Здравейте!
Аз съм Христина от Човешката библиотека. Миро е наш другар открай време. Дори не съм била свидетел на началото. Радвам се, че е неразделна част и от ШиЗи импро клуб Точно затова сме тук. Благодаря ви!
Имам чувството, че животът на Моро-Неуморо е вълшебство.
Веднъж лятно време вървях по улички из центъра и чух познат глас. Нямаше как да се сбърка, щот’ съм физиономис’! Миро обясняваше на дечицата си нещо за Lord of the Dance. В тоя миг вече излязох в тяхното полезрение и той извика: „Ето го Lord of the Dance!“, при което твърди, че децата са се опулили. (Занимавам се с народни танци.)
Не го познавам много, но се радвам. Обожавам да слушам някой да ми говори, разказва, много обичам да слушам приказки, представяния, затова почти не съм пропускала Коренуване. Само нямам представа как свършва историята за Саксиеното момиче, не знам и що е „Изворът на Ая“. Надявам се някой ден да узная.
В началото на Коренуването (края на 2014 г., паметен 5 декември) Миро ни мъчеше да ни разказва една история на три пъти през месеци или поне седмици. Нечовешко беше чакането. Радвам се, че вече не е така. Ето и достъпно на книга започна да се появява. За сметка на това първото Коренуване – за Стоил и Рада, беше най-омагьосващото и никой външен/случаен човек не можеше да го разбере. Ето защо книгата трябва задължително да се чете заедно с албума, понеже без песните темпото не е същото.
За мен идеалният вариант би бил историите да излизат като монодраматизации за слушане, но съзнавам, че това би било къртовски труд за Мировата душа.
Миро, не знам дали помниш, но след първата част на първото Коренуване ти, както обикновено, не беше на себе си от преживяното и възкликна, че е било прекрасно и теллаловско.
Официално приветствам Миро-Моро-Неуморо сред авторите на Човешката библиотека! Ако не си се замислял, вече се подреждаш до Теллалов... до Стърджън... до Бийгъл!
Както сам сподели за ЧоБи в края на дългия 21 май (2018):26 май, из пространна благодарност към ЧоБи:„Работата с вас невинаги е блажевна, но пък усещането е разбийгълско!“.(За последните две удоволствието е изцяло мое! ^_^)„Невидена река“ нямаше да е тази книга без тяхната вещина, бързина, и разбира се, сарказъм и безцеремонност“.
Миро, винаги си добре дошъл! Пътувай, споделяй, разказвай! От моя страна ще имаш ПЪЛНА безпощада! : )))
Мили хора, благодаря ви, че подкрепяте събитието с присъствието си! Споделяйте книгата „Невидена река“, за да има и други! Споделяйте и албума, за да не стои низвергнат Те са неразделни, понеже така извират от самия синкретичен шизофон Миро.
Ще има и електронно издание. А песните можете да слушате свободно в интернет.
Донесла съм ви растения авокадо – връстници на книгата : ))) Растат от началото на тази година. Вземете си за спомен и нека ви радват!