Споделих го и в Ятото. Постепенно ще го слагам и на други любими места.Кал wrote:Като за празник – малката Дивна (дивна ), в едно голямо бъдеще, което вероятно... можем да избегнем?
Дивна
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Re: Дивна
Светлинките ми направиха деня (и празника ) с новия си трейлър за „Дивна“.
И аз започнах да чета Дивна. Още не съм я и преполовил, и е рано да оставям мнение, оценка, коментар, ала-бала, но един уж дребен детайл в анотацията, и в началото на историята, ме потресе с абсурдизма си.
"Питър, 10-годишният гений.. - тук лицето ми бе като този емотикон , но нейсе, да допуснем.
Изречението продължава..
"...инсценирал екологична катастрофа"
Моля!? Я пак? Ко речи? Много ми се иска конкретната Светлинка, която е измъдрила тези думи да ми обясни какво точно е имал/а предвид. Коя прочее, е тази екологична катастрофа, която може да се инсценира, без да се е случила действително?? Ако става въпрос за случай, като скорошния, когато в новините споменаха, че в Хаваите се включила погрешно системата за предупреждаване на приближаващ се ядрен удар, ми не, това не е толкова инсцениране, това е по-скоро тежка форма на pranking. Според мен.
Така де, ще се постарая да съм обективен в мнението си накрая, но това изречение ме катапултира много далеч от света, който книгата едва бе започнала да гради в главата ми.
"Питър, 10-годишният гений.. - тук лицето ми бе като този емотикон , но нейсе, да допуснем.
Изречението продължава..
"...инсценирал екологична катастрофа"
Моля!? Я пак? Ко речи? Много ми се иска конкретната Светлинка, която е измъдрила тези думи да ми обясни какво точно е имал/а предвид. Коя прочее, е тази екологична катастрофа, която може да се инсценира, без да се е случила действително?? Ако става въпрос за случай, като скорошния, когато в новините споменаха, че в Хаваите се включила погрешно системата за предупреждаване на приближаващ се ядрен удар, ми не, това не е толкова инсцениране, това е по-скоро тежка форма на pranking. Според мен.
Така де, ще се постарая да съм обективен в мнението си накрая, но това изречение ме катапултира много далеч от света, който книгата едва бе започнала да гради в главата ми.
- Кал
- Първопроходец
- Has thanked: 3103 times
- Been thanked: 2531 times
Тук си отбелязвам да питаме и Валя, като се поосвободи от ангажиментите си. (През юни, предполагам.)
Моята хипотеза е: нещо като радиопиесата на Орсън Уелс по „Война на световете“?
А за 10-годишния гений какво те тормози? Още отначало става ясно, че бъдещите деца са по-умни от сегашните и израстват по-бързо. Неслучайно влизат в университета на 14.
Моята хипотеза е: нещо като радиопиесата на Орсън Уелс по „Война на световете“?
А за 10-годишния гений какво те тормози? Още отначало става ясно, че бъдещите деца са по-умни от сегашните и израстват по-бързо. Неслучайно влизат в университета на 14.
Колкото и да е умен тоз гений, съмнява ме да има ресурсите необходими за инсценировката. И не, историята с войната на световете пак е форма на pranking, макар и неволен, и не се брои според мен, защото нищо не е инсценирано, не е имало актьори в костюми на марсианци с гумени бластер-пистолети, примерно.
Както и да е, ще я видя как ще продължи книгата.
Както и да е, ще я видя как ще продължи книгата.