Дивна

Заглавията, влезли в библиотеката или пристъпящи към нея
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Re: Дивна

Post by Кал »

Светлинките ми направиха деня (и празника :mrgreen: ) с новия си трейлър за „Дивна“.
Кал wrote:Като за празник – малката Дивна (дивна :)), в едно голямо бъдеще, което вероятно... можем да избегнем? ;)
Споделих го и в Ятото. Постепенно ще го слагам и на други любими места. :mrgreen:
брръм
Has thanked: 200 times
Been thanked: 97 times

Post by брръм »

И аз започнах да чета Дивна. Още не съм я и преполовил, и е рано да оставям мнение, оценка, коментар, ала-бала, но един уж дребен детайл в анотацията, и в началото на историята, ме потресе с абсурдизма си.

"Питър, 10-годишният гений.. - тук лицето ми бе като този емотикон :roll: , но нейсе, да допуснем.

Изречението продължава..

"...инсценирал екологична катастрофа"

Моля!? :shock: :shock: :shock: Я пак? Ко речи? Много ми се иска конкретната Светлинка, която е измъдрила тези думи да ми обясни какво точно е имал/а предвид. Коя прочее, е тази екологична катастрофа, която може да се инсценира, без да се е случила действително?? Ако става въпрос за случай, като скорошния, когато в новините споменаха, че в Хаваите се включила погрешно системата за предупреждаване на приближаващ се ядрен удар, ми не, това не е толкова инсцениране, това е по-скоро тежка форма на pranking. Според мен.

Така де, ще се постарая да съм обективен в мнението си накрая, но това изречение ме катапултира много далеч от света, който книгата едва бе започнала да гради в главата ми.
Кал
Първопроходец
Has thanked: 3103 times
Been thanked: 2531 times

Post by Кал »

Тук си отбелязвам да питаме и Валя, като се поосвободи от ангажиментите си. (През юни, предполагам.)

Моята хипотеза е: нещо като радиопиесата на Орсън Уелс по „Война на световете“?

А за 10-годишния гений какво те тормози? :) Още отначало става ясно, че бъдещите деца са по-умни от сегашните и израстват по-бързо. Неслучайно влизат в университета на 14.
брръм
Has thanked: 200 times
Been thanked: 97 times

Post by брръм »

Колкото и да е умен тоз гений, съмнява ме да има ресурсите необходими за инсценировката. И не, историята с войната на световете пак е форма на pranking, макар и неволен, и не се брои според мен, защото нищо не е инсценирано, не е имало актьори в костюми на марсианци с гумени бластер-пистолети, примерно.

Както и да е, ще я видя как ще продължи книгата.
Post Reply

Return to “Книгите”